עבור לתוכן

הלפטופ לא מוצא רשתות זמינות

Featured Replies

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכל מי שעזר לי בדיון הקודם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=285422.0

Czar_salad התגובה שלך הייתה מעולה ועזרה לי להבין הרבה דברים. סוויץ' בתכלס זה סה"כ מפצל, נכון?

קניתי את האדימקס, ואחרי מאבק קצרצר עם ההגדרות חיברתי אותו לסוויץ' כנקודת גישה והWii מצא אותו ללא בעיות מיוחדות (יחד עם רשת בשם סימנס, עם אות חיבור חזק ובלי שום הצפנה, שהצלחתי להתחבר אליה... O_O ).

אני מעדיף את זה ככה כי אני מוריד ומעלה בביטורנט בכמויות רצחניות על בסיס יומי, ומשום מה הראוטר אלקטל אף פעם לא מתנתק או עושה בעיות. לפי מה שהבנתי רוב הנתבים האלחוטיים (ונתבים בכלל) כן מתנתקים מדי פעם תחת עומס, וכידוע, אם זה לא שבור , אל תתקן את זה.

שוב תודה לכל מי שעזר לי, ועכשיו לנושא הבא.

אם כבר יש לי נקודת גישה, החלטתי שגם את הלפטופ של אמא שלי, בו יש כרטיס רשת אלחוטי dell wireless 1370, אני אחבר דרך נקודת הגישה.

הרצתי חיפוש רשתות דרך הווינדוס, ומשום מה, הוא לא מוצא כלום. פעם, כשרק קנינו אותו, הרצתי חיפוש סתם כדי לראות איך זה, והוא מצא רשתות (חלשות ורחוקות, אבל מצא). אני לא חושב שיש בעיה באדימקס, כי כאמור, הלפטופ לא מוצא כלום, והWii עובד עם האדימקס בצורה מושלמת.

למישהו יש רעיון?

עדכון - גם הPSP שלי מוצא את הרשת שהקמתי, ככה שהבעיה היא בטוח בלפטופ. סתם לקטע, זה פשוט שכונה - גם הPSP מוצא את הרשת סימנס הזאת, עם חוזק אות של 62 אחוז (הרשת שלי על מאה אחוז^_^) ובלי שום הצפנה... חבל שלא בדקתי את זה קודם, הייתי מתחבר אליה וזהו. זה מצחיק, אני מוצא פה ים רשתות עם שמות של השכנים שלי... תגידו, מה ההצפנה הכי כדאית? אני בחרתי באקראי WPA-PSK (TKIP) אבל יש לי עוד המון אופציות... אני רואה שהמון אנשים מהרשתות שאני מוצא בPSP בחרו בWEP... היא טובה יותר?

פורסם

WEP לא שווה שום דבר, בחרת ב WPA-PSK , וזה אחלה, יש לך סטיקי בראש הפורום לגבי הצפנת רשתות אלחוטיות.

בקשר ללפטופ - לרוב הלפטופים יש כפתור איפשהו, או צירוף מקשים כמו functions יחד עם אחת הספרות, שמפעיל את הכרטיס האלחוטי.

נסה לחפש את מה שעושה את זה בלפטופ שלך (כפתור פיזי או צירוף מקשים כלשהו) בד"כ יהיה על זה ציור שדומה לאנטנה או משהו בסגנון

עכשיו כשמצאת והדלקת את העניין, נסה לחפש שוב רשתות אלחוטיות.

פורסם
  • מחבר

קראתי את הסטיקי עכשיו. באמת חומר מעניין.

אני ניגש עכשיו לבדוק את העניין עם הלפטופ.

עריכה:

יש על המקש F2 ציור של אנטנה כזאת, אבל אני לא יודע מה לעשות עם זה (לחיצה עליו לא משנה כלום מן הסתם). יש לי dell inspiron 1300. אני מניח שהוא דיי מוכר...

אני מריץ עליו עכשיו חיפוש בגוגל.

הנה מצאתי יש פה כפתור פונקציה Fn. לחיצה עליו ועל F2 מעלה הודעה שאומרת

"dell wierless WLAN עדיין לא זמין. השתמש בכלי השירות של Dell wierless WLAN כדי להפעילו".

מה זה כלי השירות הזה? זה אמור להיות בדיסק שבא עם הלפטופ או משהו?

פורסם

לחצת סתם F2 או func+f2 ?

.

למקרה שאתה לא מכיר - בלפטופים לרוב קיים כפתור func או Fn (קיצור ל function) ,

הוא ממוקם בד"כ ליד כפתור ה WIN וה- CTRL בצד שמאל למטה של המקלדת,

ולחיצה עליו בשילוב עם מקשים שונים במקלדת שצבועים במיוחד, מאפשרת פיטצ'רים שונים בהתאם ללפטופ -

בהירות מסך, איפשור רכיבים כמו כרטיס רשת אלחוטי ובלוטות', וכו' וכו'

בקיצור, תנסה ללחוץ FNC+F2 ביחד ואז תראה מה קורה.

עריכה : אני רואה שלחצת :)

אני מניח ש"כלי השירות" הזה, היא התוכנה של דל ששולטת בחיבור האלחוטי של הכרטיס הזה,

תבדוק אם היא מופיעה ב SYSTRAY שלך

נסה לתת על הסמל שלה קליק ימני ולבדוק אם יש שם אפשרות להפעיל אותה משם.

פורסם
  • מחבר

הפעלתי את התוכנה, וגם היא מוצאת את כל הרשתות הידועות והמוכרות שמצאו הוויי והפיאספי.

עכשיו אני מנסה להתחבר לרשת שלי, לפי התוכנה של DEKK הקליטה טובה מאד, אבל זה פשוט לא מתחבר.

זה לא שיש איזה הודעת שגיאה או משהו. הוספתי את הרשת שלי לרשימה של ההתחברות ולא קורה כלום...

פורסם

תוכנות השליטה באלחוט של דל ידועות בממשק משתמש ממש גרוע ולא אינטואיטיבי :) לא נורא..

את הססמא של ההצפנה שלך הכנסת ?

פורסם
  • מחבר

כמובן.

אני לא חושב שהבעיה היא בתוכנה של DELL. לדעתי היא עובדת בסדר. משום מה המחשב לא מצליח להתחבר לרשת עצמה. הסמל של הWLAN בחיבורי רשת מופיע עם איקס אדום עליו.

פורסם

וזאת מכיוון שאתה לא מחובר לרשת אלחוטית עדיין :silly: ברגע שתהיה מחובר לכזו, האיקס ייעלם.

כשאתה נותן קליק ימני על התוכנה , יש אופציה של RADIO ON / RADIO OFF או משהו דומה ?

פורסם
  • מחבר

כן יש אפשר רדיו עם לסמן וי. כשאין שם וי יש איקס אדום על הסמל של התוכנה של דל בסיסטםם טריי.

אלוהים ישמור. הטמטום. אין פה שום כפתור התחבר או משהו כזה בתוכנה של דל. מסתדר שצריך לסמן את הרשת שאתה רוצה להתחבר אליה, וללחוץ החל...

לא יודע כבר. זה נתן להתחבר לרשת סימנס הזאת אבל לשלי זה לא נותן.

עריכה

הרשת סימן עובדת והרשת שלי לא... מה לעזעזל...

פורסם

כש RADIO מסומן ב V

ואתה נכנס לחיבורי הרשת ב XP, נותן קליק ימני על ה WIFI שם, ואומר לו להציג רשתות אלחוטיות,

הוא :

א. אומר שהוא לא מוגדר ולא יכול בכלל לבצע פעולה כזו ?

ב. מוצא רשימה של רשתות אלחוטיות ?

ועכשיו כש RADIO לא מסומן ב V, ויש X על התוכנה של דל, נסה את אותו דבר, האם התשובה עכשיו היא א' או ב' ?

----

כשאתה נותן על ה WIFI בחיבורי רשת קליק ימני > מאפיינים, ובפנים נכנס למאפייני ה TCP/IP - האם הכל מסומן שם על "קבל באופן אוטומטי"

או שמוגדרות כתובות IP ו DNSים ? אם יש שם משהו מוגדר, שנה את זה לאוטומטי (גם IP וגם DNS) ותן אישור ואישור, ואז נסה שוב להתחבר לרשת שלך.

(זה פשוט נשמע שהתחברת, ואתה לא גולש כי משהו לא מוגדר נכון אולי)

בכל מקרה, הייתי מנסה שוב להכניס את הרשת עם כל ההגדרות לרשימה בתוכנה, לנסות להתחבר, אם לא מצליח -

לעשות RESTART ללפטופ ולבדוק שוב.

פורסם
  • מחבר

לא זה לא מחובר לרשת בכלל. יש איזה בעיה בהתחברות לרשת שלי. יכול להיות משהו עם ההצפנה?

סגרתי את התוכנה של דל והרצתי חיפוש דרך הווינדוז וזה מצא את הרשתות. ניסיתי להתחבר לרשת שלי עם המפתח שהכנסתי בהגדרות של הראוטר האלחוטי, וזה לא מתחבר. נראה כמו משהו דפוק עם ההצפנה. יכול להיות שהכרטיס רשת בלפטופ לא תומך בהצפנה הזאת או משהו?

בעיה של כתובות זה לא. כל המחשבים אצלי מוגדרים לכתובות שלהם וגם הוויי והפיאספי, כי סגרתי את הDHCP. זה סתם הציק לי.

פורסם

אז תנסה לבטל את ההצפנה זמנית בנתב ולבדוק ככה... הכי פשוט.

יש בהחלט כרטיסים ישנים שלא תומכים ב WPA2 או אפילו ב WPA-PSK

פורסם
  • מחבר

התחבר. הכל עובד כולל האקספלורר. איזה עלוב =[

מה עושים? יש דרך כלשהיא להצפין את הרשת וגם שהלפטופ יעבוד? או שעדיף להשאיר בלי הצפנה ופשוט להגדיר לו לקבל רק את כתובות הMAC של המכשירים שאני רוצה? זאת שיטת הגנה יעילה?

זה גם פועל במהירות של 36 מגה בלבד. זה יכול להיות כזה איטי כי הכרטיס ישן?

עריכה: וואי עכשיו אני רואה שהמחשב הזה כבר לא ברשת עם שאר המחשבים... יש דרך להכניס אותו לרשת של המחשבים שמחוברים בחוטים, או שזה עכשיו רשת שונה ואין דרך לעשות את זה?

עריכה" טוב את זה סידרתי. אני סתם היסטרי=]

אז לסיכום, להשאיר את הרשת בלי הצפנה ורק להגדיר את כתובות המאק יעשה את העבודה?

פורסם

אקספלורר זה באמת עלוב, תעבור לפיירפוקס :silly:

לענייננו:

מה היה מוגדר לך ? WPA או WPA2 ? אם זה ה-2 , אז פשוט תגדיר WPA רגיל ותבדוק אם מתחבר.

להגדיר MAC CONTROL כמו שהצעת זו פשוט עוד שכבת הגנה שאתה יכול להשתמש בה

יש דרכים לפרוץ את זה, אבל בוא נאמר שאם יש לך MAC CONTROL ועוד הצפנה

(נניח שבלית ברירה תתפשר על WEP עם ססמא טובה שתחליף מדי פעם)

זה יוכל לתת רמה של אבטחה שתעזור מול פורצים אקראיים שלא יתאמצו יותר מדי.

תמיד טוב לשלב

כלומר, גם MAC CONTROL, גם הצפנה כלשהי עם ססמא טובה (שוב, אם אין אפשרות ל WPA, תתפשר על WEP, זה יותר טוב מכלום)

ובנוסף אתה יכול לבטל את שידור ה SSID (השם של הרשת שלך) בנתב, כך שלא יוכלו לאתר את הרשת שלך בקלות.

בכל אופן, אני הייתי מנסה גם להוריד תוכנה עדכנית יותר לניהול כרטיס הרשת מהאתר של דל (בהתאם ללפטופ)

ואז מנסה שוב את ה WPA.

לפעמים זה רק עניין של עדכון תוכנה, והחומרה כן תומכת.

כמו כן, חפש בגוגל את הדגם המדוייק של הכרטיס האלחוטי שלך בצירוף עם WPA ותבדוק מה אומרים אחרים עם אותו כרטיס בנושא.

ותמיד קיימת האופציה לרכוש כרטיס רשת PCMCIA חדש שכן תומך ב WPA ללפטופ,

לחבר אותו ולבטל את המובנה, אבל זה כמובן כרוך בהוצאה כספית נוספת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על כל העזרה!

אקספלורר זה באמת עלוב אבל זה המחשב של אמא שלי וזה מה שהיא מבינה... גם ככה היא ומחשבים זה לא מי יודע מה...

דרך אגב, הלפטופ הזה משום מה לא מופיע אצלי במחשבים שברשת... למרות שבלפטופ שאר המחשבים שברשת כן מופיעים (אחרי שהרצתי אצלו אשף הרשת של הווינדוז). יש לך מושג מה קורה?

עריכה:

נחמד, יש להם פה דרייבר שיצא בתחילה 2007 וכתוב criticaly :urgent בצבע אדום=]

עריכה: סידרתי גם את הבעיה שהוא לא הופיע במחשבים האחרים. כרגע אני מחכה שהעדכון יגמור לרדת ואז אני אעדכן פה.

עריכה: זהו! עדכנתי. הממשק הרבה יותר ידידותי עכשיו, ויותר חשוב, הכרטיס עובד ומתחבר לרשת עם ההצפנה! תודה רבה לך על כל העזרה!

שאלה אחרונה - החיבור עוד ב36 מגה ולא ב54. ככה זה אמור להיות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים