עבור לתוכן

יש דבר כזה סוויץ' עם כניסות גם לרשת חוטית וגם לרשת אלחוטית?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז בעצם ההבדל היחיד בין לחבר אותו כאסס פוינט לבין לחבר אותו כראוטר זה שכראוטר הוא יהיה אחראי על כל הרשת וכאסס פוינט שמחובר לסוויץ' הוא יהיה אחראי רק על המחשבים והמכשירים המסויימים שיהיו מחוברים אליו?

פורסם

מה שאתה קורא לו "נתב" (או ראוטר) הוא בעצם מכשיר שמורכב מכמה חלקים שעובדים עצמאית ע"מ לתת לך פיתרון כולל לבנית רשת בבית.

המכשיר עצמו מורכב משלושה חלקים עיקריים: נתב (לפעמים יחד עם מודם), מתג (SWITCH) ונקודת גישה אלחוטית (ACCESS POINT).

אפשר בכללית להוסיף או להוריד חלקים, למשל האלקטל שלך הוא מודם ונתב בלי מתג (רק חיבור אחד) ובלי נקודת גישה (אין אלחוטי).

את החלקים השונים אפשר לרוב לכבות והדליק. אתה יכול לכבות את החלק של ה"נתב" עצמו בנתב ולעבוד רק עם המתג ונקודת הגישה.

במצב כזה הוא לא יהיה אחראי על כלום ברשת אלא רק יתן נקודת התחברות למחשבים. המודם אלקטל הוא האחראי מבחינת חיבור אינטרנט, חלוקת כתובות ברשת וכו'.

באופן כללי עדיף לעבוד עם מכשיר אחד שירכז את כל העבודה כי ככה אתה יודע שיש אינטגרציה טובה בין החלקים ושהם עובדים יחדיו במהירות מקסימלית.

אני ממליץ לקנות נתב אלחוטי כדוגמאת 3CRWER100-75 של 3COM או את הBR-6204WG של אדימקס (אני אישית פחות אוהב את אדימקס).

או אם אתה רוצה משהו קצת יותר יקר וחזק אז את הWRT54GL של LINKSYS או הNP27G של COMPEX.

את המודם אלקטל להחזיר לתצורת מודם ולחבר עליו את הנתב האלחוטי שידאג להכל.

נ.ב.

לגבי חיבורים:

לרוב הנתבים יש 4 חיבורים, אבל אפשר לחבר אליו מתג ולהגדיל את המספר החיבורים עד לכמה שאתה צריך (4096 זה הגבול העליון :P).

מבחינת החיבור אלחוטי הגבול העליון הוא 256, אבל בנתבים הממוצעים לרוב אחרי חיבור של 5-6 כבר תרגיש איטיות ומעל 10 מחשבים כבר לא יהיה חיבור שמיש.

פורסם

אני אוסיף ואומר שסויץ(שעובד בשכבה השניה), מעצם הגדרתו, לא מחבר בין 2 רשתות מכיוון שזה תפקידו של הנתב(אשר עובד בשכבה השלישית). רשת אלחוטית ורשת קווית הן 2 רשתות כאלה.

פורסם

אני חייב להוסיף שראוטר חיבורי הLAN שלו עוברים דרך HUB פנימי מה שאומר שכל התעבורה מגיע לכל הפורטים.

מה שלא קורה בSWITCH.

אפשר לראות את זה כשיש 4 מחשבים ברשת מחשב 1 ו2 מעבירים נתונים בזמן ש3 ו4 גם מעבירים נתונים זה מוריד לחצי את המהירות לכולם.

בזמן שבSWITCH מחשב 1ו2 יקבלו קו מבודד מ3-4 כמו ליסגור קשר בין 2 מחשבים מחוץ לשאר.

פורסם

avokadoman - הרשה לי לחלוק עליך. בכל הראוטרים המודרניים יש סוויץ' ולא האב.

פורסם

מבדיקה! או סתם אתה אומר.

כי לפי מה שרשום על הראוטר של EDIMAX אני חושב שזה היה 6204 רשום 4 PORTS HUB

פורסם

avokadoman - הרשה לי לחלוק עליך. בכל הראוטרים המודרניים יש סוויץ' ולא האב.

הרשה לי לגבות אותך בנושא.

פורסם

מבדיקה! או סתם אתה אומר.

כי לפי מה שרשום על הראוטר של EDIMAX אני חושב שזה היה 6204 רשום 4 PORTS HUB

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2

רשום שם כך:

Maximizes the benefit of your Cable or DSL subscription, BR-6204wg has an integrated 4 port switch and standard 802.11b/g wireless access point...

וזה המידע שיש לי לגבי כל נתב שאני מכיר, EDIMAX או לא.

יכול להיות שרשום משהו אחר על הנתב, אני אבדוק כשיהיה לי מול העיניים.

בכל מקרה אשתדל לעשות בדיקה מעשית בעניין (העברת נתונים).

פורסם

כל הנתבים הנורמליים (מתוצרת ידועה) שאני פגשתי אי פעם היו משולבי מתג ולא רכזת. בדוק.

ההבדל בין עלות הייצור של רכת ומתג היום כ"כ מזערי שקרוב לוודאי שמשתלם לחברות לשלב מתג ולא רכזת.

החיבור WiFi דומה הרבה יותר לרכזת מהבחינה שאין אפשרות לשדר ולקלוט בו זמנית (half duplex) וכל מי שבטווח קליטה "מקבל" את התעבורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים