עבור לתוכן

מחשב חדש, מסך לא מראה שום דבר, המנורות של ההא&

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קניתי היום חלקים חדשים למחשב

לוח אם + מעבד + כרטיס מסך + ספק ליברטי 400 + זוג זכרונות (ועוד 2 הארד דיסקים ישנים, אחד IDE ואחד SATA, וצורב DVD)

כשחיברתי את הכרטיס מסך למסך מחשב, ואת הספק לחשמל.. והדלקתי את המחשב, המסך לא הראה שום דבר, כאילו הוא עדיין ב STANDBY ולא מקבל שום נתונים...

זה כבר קרה למישהו? מישהו יודע מה הבעיה?

בבקשה תעזרו לי ..

נ.ב.

יכול להיות שהביוס של הלוח אם לא מעודכן ?

בדקתי באתר של ASUS בדגם של הלוח אם M2N-E :

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=M2N-E

ולפי מה שרשום שם המעבד שקניתי :

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_505&products_id=5300

נתמך רק בביוס מעודכן\מאוחר יותר ..

אני מאמין שהלוח אם הגיע עם גרסת ביוס מוקדמת .. ושהוא לפי הרשימה לא תמך במעבד הזה עם הביוס מהמפעל ..

יכול להיות שבגלל זה כשאני מפעיל את המחשב שום דבר לא עולה והמסך נשאר ב STANDBY ? (מנורה כתומה ולא ירוקה)

ואם כן, איך אני מעדכן את הביוס כשלא עולה בכלל מסך ?

בבקשה תעזרו לי .. זה המחשב של חבר שלי והרכבתי לו אותו ואני בלחץ שעשיתי משהו ... למרות שכבר הרכבתי הרבה מחשבים כולל את שלי כמה פעמים וזה אף פעם לא קרה לי ..

ואני לחוץ שהרסתי לו משהו, אבל קראתי פה בפורום שזה קרה להרבה .. שהמחשב נדלק והמסך לא ..

אבל לא מצאתי אזכור של הביוס באף ת'רד ..

מישהו יודע אם זה קשור ?

תודה מראש ...

פורסם

לדעתי, לא סביר שזה בגלל הביוס (אם כי זאת גם אפשרות)

תנסה לחבר רק דברים הכרחיים

מעבד, כרטיס מסך וסטיק אחד של זכרון

וכמובן, מתח לכרטיס מסך, חיבור 24 פינים ללוח+חיבור 4/8 פינים ללוח

פורסם
  • מחבר

לדעתי, לא סביר שזה בגלל הביוס (אם כי זאת גם אפשרות)

תנסה לחבר רק דברים הכרחיים

מעבד, כרטיס מסך וסטיק אחד של זכרון

וכמובן, מתח לכרטיס מסך, חיבור 24 פינים ללוח+חיבור 4/8 פינים ללוח

כרגע אני לא יכול לנסות שום דבר כי חבר שלי לקח את המחשב אליו הביתה - עצבני ומבואס ...

אממ .. חיברתי רק הארד דיסק IDE ישן שלו .. סטיק אחד של זכרון, כל פעם החלפתי בין הסטיקים וגם ניסיתי בכל הסלוטים .. ועם הכרטיס מסך כמובן כי אין מובנה על הלוח אם ..

וכל חיבורי החשמל היו מחוברים ..

לפי האתר של אסוס הביוס שהלוח בא איתו מהמפעל לא תומך במעבד הזה ..

אז הגיוני שהוא לא יזהה אותו בכלל אם הביוס לא מעודכן ?

והבנתי שבשביל לסדר את זה, צריך להכניס מעבד ישן יותר שהלוח תומך בו בגרסת הביוס הראשונית ואז לעדכן ... ואז להחליף את המעבד חזרה ..

זה נשמע לי ממש דבילי, כי א' זה אף פעם לא קרה לי ..

ב' כי .. לוח אם יגיע עם ביוס לא מעודכן שלא מזהה את המעבד אז הוא לא יפעל בכלל ?!?!?!? יותר הגיוני שיקלוט את המעבד לא נכון ועדיין יראה משהו, לא ?

בכל מקרה אני מבולבל ולחוץ, ואם זה היה המחשב שלי לא הייתי נלחץ מזה כל כך ..

אבל זה חבר שלי, וזה היה הכסף של אבא שלו .. וגם ככה הוא רב איתו על המחשב\חלקים במשך יומיים .. ובנוסף לכל אני הרכבתי את זה :(

ואני בטוח כמעט ב100 אחוז שהכל מחובר כמו שצריך, לא היה ריח מוזר, לפי מה ששמעתי, ראיתי והרגשתי פיזית הכל עבד .. חוץ מזה שהמסך לא הראה שום דבר.. והבעיה לא עם הכבל ולא עם המסך כי זה עבד עם 2 מחשבים אחרים שלי ..

יכול להיות גם שהלוח אם לא תומך את סוג הזכרונות שהכנסתי ?

http://www.skypc.co.il/pl_product~24737~15~0.htm

פורסם

לא, הזכרונות תואמים.

שמת ספייסרים בין המארז ללוח אם (אלו שמגביהים אותו)?

לדעתי, הוא אמור לעבוד גם עם ביוס לא מעודכן, פשוט לא לזהות את המעבד

פורסם
  • מחבר

לא, הזכרונות תואמים.

שמת ספייסרים בין המארז ללוח אם (אלו שמגביהים אותו)?

לדעתי, הוא אמור לעבוד גם עם ביוס לא מעודכן, פשוט לא לזהות את המעבד

שמתי ספייסרים ..

אני מוסיף תגובה של Vatos-Locos :

""

תעשה מה שעמרי הציע לך עם החיבור של החלקים ההכרחיים בלבד

ואז תתחיל לסנן לראות מה מהם הגורם הבעייתי

תנסה לחבר ספק אחר במקום

תנסה לחבר רק סטיק זיכרון אחד (אם יש לך יותר מאחד זה מבורך, תחבר כל פעם אחד אחר לבד).

כרטיס מסך אחר או חיבורו במחשב אחר וכולי...

בקשר לביוס זה אפשרי אם כי אני לא מאמין כי בדר"כ שיש שינויים דרסטיים בעדכונים החנות מביאה את הלוח כבר מעודכן מהיבואן, אתה יכול גם לפנות אליהם טלפונית ולשאול האם הלוח X תומך במעבד X מהקופסא או לא.

שיהיה לך בהצלחה.

שהמחשב יהיה אצלך בבית ותנסה את הדברים שהוצעו תעדכן אותנו אולי נמצא מקור בעייתי אחר.

""

מקווה שלא שרפתי שום דבר :( *מסתתר מתחת למיטה*

פורסם

תעשה מה שעמרי הציע לך

סוף סוף מישהו כותב את השם שלי נכון באתר :)

תנסה לקפוץ לחנות מחר, אם זאת אחת נורמלית הם יעזרו לך לעדכן ביוס

פורסם

בשביל לעדכן את הביוס אתה צריך מעבד שהביוס הקיים מכיר.

פורסם

כמובן, יעזרו לו=יתנו לו מעבד "ישן" בסוקט AM2

למרות שכמו שכתבתי, לא פה נעוצה הבעיה לדעתי

בד"כ המחשב עושה פוסט גם אם הביוס לא "מכיר" את המעבד

פורסם

גם נכון שהמחשב צריך לפחות לעשות POST וגם בדר"כ שיש עדכונים קריטיים חנות\יבואן נורמליים דואגים למכור לוחות עם ביוס מעודכן.

בכל מקרה, תוריד את ה MANUAL של הלוח ותעביר על פרק 2 וכו... יכול להיות שתזכר שעשית משהו אחרת או שזה יתן לך רעיונות נוספים לנסות, לפעמים זה עוזר.

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-E/e2630_m2n-e_manual.pdf

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי ברשימה של הזכרונות את הזכרונות שלי .. זה אומר שהם לא תואמים ?

ובקשר לפרק 2 בקובץ PDF ... עשיתי כל מה שרשום שם ...

נראה מה חבר שלי יעשה מחר בבוקר .. או שילך לחנות השכונתית שלו בבת ים או שיקשיב לי וילך איתי לחנות איפה שקנינו את כל החלקים חוץ מהמעבד ויתן להם לבדוק את הביוס וכו' .. וגם .. הכל עדיין באחריות .. ואני בטוח שלא שרפתי שום דבר ..

Athlon 64 X2 4400+ (CS),1MBx2,65W,rev.F2,SocketAM2 ALL 0205

Athlon 64 X2 4400+ (CS),1MBx2,rev.F2,89W,SocketAM2 ALL 0103

Athlon 64 X2 4400+ (DD),1MB,rev.G,65W,SocketAM2 ALL 0502 נראה לי שזה מה שיש לי...

או שהזכרונות לא תואמים :(

בכל מקרה אני בדרכי לחנות ...

[br]פורסם בתאריך: 31.08.2007 בשעה 01:38:44

אממ .. שאלה קטנה ..

היום אני וחבר שלי לקחנו את המחשב לחנות ולא הייתה מעבדה אז רק ביום ראשון יבדקו את זה ..

השאלה שלי היא .. אם הם מוצאים שהבעיה זה לא חוסר תאימות בין הזכרונות, או של עדכון הביוס, אלא חלק פגום, או שנשרף..

מה קורה עם מצב האחריות ??

הרי יכול להיות שמראש קיבלתי חלק פגום, וזאת לא פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב ואני יודע מה שאני עושה ..

יכול להיות שיגידו לי בעיה שלך שלא נתת לנו להרכיב לך את זה וניסית לבד ועכשיו נדפקת ותקנה חלק\ים חדש\ים ?

הרי אלה חנויות שעושות את הכסף שלהם על מכירת חלקים בנפרד בדרך כלל ולא מכירת מחשבים מורכבים\מוכנים ..

סתם שאני אדע איפה אני עומד או במה אני יכול להתקל שם ?

פורסם

יש המון חנויות שינסו להאשים אותך לפני שישחררו חלק חדש.

תדרוש מהם לראות נזק פיזי חיצוני שמעיד על רשלנות מצידך, בכל מצב אחר תעמוד על זה שהחלק הגיע תקול מהמחסן.

באיזה חנות מדובר?

פורסם
  • מחבר

יש המון חנויות שינסו להאשים אותך לפני שישחררו חלק חדש.

תדרוש מהם לראות נזק פיזי חיצוני שמעיד על רשלנות מצידך, בכל מצב אחר תעמוד על זה שהחלק הגיע תקול מהמחסן.

באיזה חנות מדובר?

סקאי פיסי

http://www.skypc.co.il/Page.asp?page=182

מקווה שלא יעשו לי בעיות ... :/

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם הטכנאי בחנות והוא אמר שנראה לו שזה הלוח אם, ושבזמן האחרון יש הרבה בעיות עם לוחות אם חדשים שלא עובדים, בעיקר אסוס ..

אמר לי לחזור אליו עוד שעה כשהוא ידע יותר ..

אז כנראה שזה סתם חלק דפוק - הלוח ...

הוא נשמע נחמד ושלא כמו האיש מכירות שלהם שישר האשים אותי, הוא אמר שזה הלוח, ושקרה לו הרבה בזמן האחרון שלוחות חדשים לא עבדו ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים