עבור לתוכן

קומבינת רשת אלחוטית \ טלפון נייד

Featured Replies

פורסם

ובכן, ככה:

רכשתי מחשב נייד. יש לי שני מחשבים שמחוברים ברשת קווית לפס רחב טלפוני. הייתי מעוניין לצרף גם את הנייד, אבל מכיוון שאני עובד איתו בחדר אחר, יש עם זה קצת בעיית חוטים.

יש לי iMate - סלולרי 3.5G עם חיבור אינפרא אדום + USB + WiFi.

לפי המידע המצוי אני יכול לגלוש עם הסלולרי דרך האינטרנט הבייתי (אבל מכיוון שזו רשת קווית אני צריך לחבר אותו פיזית ל-USB של אחד המחשבים)...

השאלה שלי היא - האם שירות האינטרנט הטלפוני (הקווי) יכול לעבור דרך הסלולרי, שישדר אותו לנייד?

הכוונה היא לא להתחבר לרשת הסלולרית, חלילה. הכוונה להשתמש בנייד כמשדר WiFi לנייד שנמצא בחדר סמוך.

(הרי אם הוא קולט WiFi הרי שהוא גם צריך לשדר נתונים, משמע באותו פרוטוקול (WiFi) ולכן הגיוני שיש לו יכולות שידור. ואם הוא מתחבר קווית לרשת הטלפונים, אולי יש מצב שהוא ישדר את הפס באופן אלחוטי למחשבים אחרים בסביבתו).

יש מצב? כיצד ואיך?

תודה.

פורסם

זה יכול לעבוד ב-2 תנאים :

רק אם יש לו מצב AD-HOC או AP מובנה בתוכנה שלו.

ובנוסף הוא צריך לקבל את החיבור מאיפשהו, אם כשאתה מחבר אותו ל USB/אינפרא הוא מצליח לגלוש.

בכל מקרה, אם זה לא יעבוד (ואני ממש בטוח שזה לא יעבוד :) ) ואתה עדיין רוצה פתרון זול

אתה יכול לקנות כרטיס רשת USB אלחוטי כמו האדימקס EW-7318Ug', או דור מתקדם יותר שלו , עולה בסביבות ה 100-120 ש"ח.

שיש לו מצב AP בתוכנה שבאה איתו, והוא ממש משמש כראוטר, עם הצפנות , MAC FILTER והכל.

לחבר אותו לאחד מהמחשבים הנייחים, והוא ישדר WIFI למחשב הנייד שלך

כמובן שכזה דבר טוב לא למרחקים גדולים כמו נתב, כלומר תהיה לך קליטה לא הכי טובה בעולם

אבל אם המרחק קצר, זה לא משנה כ"כ.

פורסם
  • מחבר

הרשה לי לנקוט בגישה האופטימית :) כיוון שאני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.

הרי הסלולרי יכול לגלוש דרך חיבור קווי לאחד המחשבים (USB). טרם ניסיתי זאת אבל גם לא ממש הגדרתי את הסלולרי כמחשב נוסף ברשת, עדיין.

כאשר אני אגלוש בנייד בפס הטלפוני, אין סיבה שהוא לא יוכל לשדר ולקבל נתונים מהנייד, לא? לפיכך הוא יכול להוות תחליף למכשיר שהצעת.

השאלה היא אילו תוכנות כדאי לנסות אשר מסוגלות להציע אפשרויות שליטה שכאלו על הסלולרי (או אולי דרך המחשב הנייח)?

אגב, מערכת ההפעלה של הנייד היא windows mobile 5.

שוב תודה,

ס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים