עבור לתוכן

בעיה בסאונד (השפעה כללית על המחשב)

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה די מוזרה (לפחות בשבילי) והאמת היא שבכלל לא הייתי בטוח איך לתאר את זה בכותרת, אני אנסה להסביר איך זה התחיל ומה קרה:

היום, אני מבין שזה התחיל עוד לפני שידעתי על זה אבל הכל התחיל ברמקולים שלי, בזמן ששיחקתי GW שמתי לב שהסאונד לא טוב, לפעמים עובד ולפעמים לא, מקרטע קצת, האמת שזה הפריע אבל לא יותר מידי, חשבתי שזה מקסימום בעיה במשחק, אחרי זה כשניסיתי להפעיל קבצי אודיו ווידאו הבנתי שזה בעיה כללית ובכל המקרים הסאונד קירטע (חשבתי בעיה ברמקולים) אז החלפתי אותם לאחרים שהיו לי בבית וגם הם לא עבדו אבל קרה יותר מזה כשהחזרתי את הקודמים גיליתי שעכשיו אין סאונד בכלל (גם לא גרוע ועם קירטועים), לא הצלחתי לפתור את הבעיה והמשכתי ככה עם המחשב עד שחבר שלי טיפל בזה, הבעיה כאילו הפסיקה אבל המשיכה מאוחר יותר...

טוב, אז, לא זוכר לפני כמה שבועות זה היה אבל זה קרה בלילה, המחשב היה פתוח כשקמתי בבוקר ניסיתי להשתמש במחשב אבל שמתי לב שלא העכבר ולא המקלדת מגיבים, בדקתי את החוטים (הכל היה בסדר) אבל הם לא הגיבו, עשיתי ריסט ואז כשהווינדוס נטען והתחיל לעלות הופיע פתאום מסך כחול (כתוב בו הרבה מספרים ואותיות, אין ממש זמן לקרוא) וישר המחשב עושה לעצמו ריסט וככה זה חוזר על עצמו.

פירמטתי את המחשב, הכל עבד טוב ויפה עד ששוב פעם המחשב נשאר פתוח בלילה, בבוקר קרתה אותה בעיה בול ופירמטתי שוב פעם.

המקרה קרה עוד פעם אבל הפעם אני הייתי על המחשב והבנתי מה גרם לזה (כמו שכתבתי בהתחלה רק אז הבנתי שהכל התחיל אז מהסאונד המטופש בזמן המשחק) שמתי לב שפתאום נפתחה התוכנה של הסאונד במחשב, משהו של הכרטיס קול של REALTEK, התוכנה עשתה בדיקות (לבדה) לגבי הסאונד ללא הפסקה והמחשב נתקע...והופיע המסך הכחול המחורבן, הפעם ניתקתי מהר את החוט של הרמקולים והמחשב עלה שוב פעם מבלי לעשות ריסט, אבל...........בעיות הסאונד חזרו.

מאז בעצם לא פרימטתי את המחשב, הבעיה של הסאונד לא תוקנה, גם אם מופיע מסך כחול זה לא הורס לגמרי את המחשב, מה שכן לפעמים המחשב שוב פעם מעלה את התוכנה של הכרטיס קול, עושה מה שהוא רוצה (אם אני פוחת את התוכנה על דעת עצמי, האמת היא שחסרים בה כמעט כל האפשרויות).

בדקתי חומרה וזה נראה כאילו הכל נמחק, הכוונה לחומרה שקשורה איכשהו לסאונד, כל מה שקשור ב"מנהל התקנים" נראה כאילו אין אפשרות להשתמש בו, בלוח הבקרה זה לא מזהה שום חיבור, שום דבר.

עכשיו, אני יודע שפירמוט והתקנת הדרייברים פה (AC'97) איכשהו יחזיר לי את הסאונד לזמן מסוים, אין לי מושג לכמה, זה "תקף" מתי שהתחשק לו, אבל לא בא לי על זה, אין טעם לפרמט חמש פעמים בחודש.

אז.....אני צריך רעיונות לפיתרונות.

מה שכן חשוב לציין שהבעיה לא ברמקולים, ניסיתי בפעם הראשונה להחליף ועובדה שאיכשהו חבר שלי סידר את זה פעם אחת, הרמקולים עובדים מצוין (שכחתי לכתוב שחיברתי אותם לדיסקמן גם בעצת חבר אחר)..מה שמשאיר בעיה בחומרת המחשב (חסר לי רק שיתברר שזה לא הפורום הנכון :S).

האמת היא שאני לא זכרתי ב-100% אם קניתי גם כרטיס קול אבל לפי בדיקה, הדרייברים האלו (AC'97) מסמלים שיש לי כרטיס קול מובנה, הבעיה יכולה להיות בו?

ואם כן מה אפשר לעשות?

אני איכשהו צריך להבין למה כל החומרה נמחקה פתאום מהמחשב שלי (וזה לא אני...זה קרה כמה וכמה פעמים) ולמה המחשב המעצבן לא מזהה שום חיבור ו\התקנים שקשורים לסאונד. אם תרצו אני יכול לצלם את הקטע ממנהל התקנים ולוח הבקרה.

אז..........יש הצעות? אני נואש כבר, רציתי כבר לקחת את המחשב ל-KSP אבל אני קצת עצלן וזה די מסובך להסביר את כל זה...כל פעם נזכרתי בפרט חדש שקשור לסיפור הזה.

תודה :)

פורסם

קודם כל תבדוק שאין שום כרטיס קול PCI שיכול ליצור התנגשות.

במידה והכ.קול המובנה פיזית לא התקלקל:

תמחוק את הדרייבר לחלוטין, צא לביוס ותבטל את הכ.קול המובנה.

תחזור לוינדוס תראה שהכל תקין.

תפעיל את הכ.קול המובנה בביוס - בלי שום כבל מחובר אליו.

כשאתה חוזר והוא ינסה להתקין את הדרייבר תעשה לו ביטול ותתקין את הדרייבר כי מעודכן מהאתר של רילטק: http://tinyurl.com/vnuza

* חובה *

תבטל את ה- auto sense when connecting status is changes בדרייבר של הכרטיס קול (לשונית connector sensing ולמטה option)

מתחת תסמן את only when the devices was not coneected properly

תסמן את הV שמתחת show me warning

אם בא לך תעשה שוב ריסט, לא חובה.

תחבר את החוטים של הרמקולים ותקווה לטוב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, אבל אני לא מומחה גדול ולא הבנתי איך:

1) איך אני אמור לדעת אם יש התנגשות

2) איפה זה בדיוק בביוס? ביטול הכרטיס קול?

תודה :P

פורסם

1. כל מה שאתה צריך לבדוק זה אם בטעות שמו לך גם כ.קול ב-PCI ולא רק המובנה (מספיק שתסתכל מאחורי המארז לראות אם יש עוד יציאות סאונד חוץ מאלה שעל הלוח.

2. בכל ביוס זה אחרת, אם אתה ממש לא מוצא תכתוב את הדגם של הלוח שלך וננסה לחפש לו PDF.

פורסם
  • מחבר

לא עזר...בדקתי וזה לא מזהה שום חומרה עדיין.

נכסתי לתוכנה של הכרטיס ולפני שהיא עלתה זה שלח הודעה "EQ Intial Fail".

פורסם

איזה לוח אם?

האם יש חיבורי סאונד קדמיים במארז שמחוברים?

פורסם
  • מחבר

חיבורי סאונד בקדימה של המארז? לא.

ומאחורה הדבר היחידי שמחובר זה הכבל הירוק מהרמקולים שלי.

Asus A8N-E

עריכה: טוב, קרה עכשיו משהו מוזר, פתחתי את המארז, ניסיתי לחזק מגעים (המחשב אז עשה בעיות, הלוח אם ציפצף וכלום לא עלה אבל אני כבר מומחה בזה וטיפלתי בשטות הזאת) מה שעמניין זה שכאשר המחשב עלה הסאונד והכל עבד, עברתי מהר בלוח הבקרה וראיתי שכל החומרה מתוקנת, יצאה מוזיקה, יצאו צלילים אבל..זה נמשך רק 10-15 דקות בערך ואז הכל נהרס שוב (מסך כחול, ריסט לבד) ושוב לא פועל.

יש לי תחושה שיש שמה בעיה במגעים ומשהו גורם לאיזה קצר אולי, יש סיכוי?

ומה כבר זה יכול להוית? בעיה בזיכרון אולי?

פורסם
  • מחבר

פורום תמיכה טכנית ולאף אחד אין אפילו שמץ של מושג מה יכול לגרום לבעיה? :\

פורסם

במידה והכ.קול המובנה פיזית לא התקלקל:

תמחוק את הדרייבר לחלוטין, צא לביוס ותבטל את הכ.קול המובנה.

תחזור לוינדוס תראה שהכל תקין.

תפעיל את הכ.קול המובנה בביוס - בלי שום כבל מחובר אליו.

כשאתה חוזר והוא ינסה להתקין את הדרייבר תעשה לו ביטול ותתקין את הדרייבר כי מעודכן מהאתר של רילטק: http://tinyurl.com/vnuza

* חובה *

תבטל את ה- auto sense when connecting status is changes בדרייבר של הכרטיס קול (לשונית connector sensing ולמטה option)

מתחת תסמן את only when the devices was not coneected properly

תסמן את הV שמתחת show me warning

אם בא לך תעשה שוב ריסט, לא חובה.

תחבר את החוטים של הרמקולים ותקווה לטוב.

עשית את מה שאמרו לך ?

פורסם
  • מחבר

כן

חח קרה עוד משהו מעניין...לקחתי את המחשב ל-KSP היום ותאמינו או לא, זה עבד אצלו, הוא השמיע לי מוזיקה והכול במשך 10-15 דקות, היה ממש מוזר.

הגעתי הביתה חיברתי את המחשב, תוך 5-10 דקות, המחשב נתקע -> מסך כחול ואין סאונד.

talk about luck

כל מקרה, המצב ניהיה יותר גרוע, הוא עשה משהו במחשב כנראה והפעם אחרי כל ריסט החומרה עדיין זוהתה אבל זה עשה ככה ריסט כל 5 דקות, עשיתי DISABLE בביוס לכרטיס קול ועכשיו המחשב עובד (בלי סאונד כמובן).

אז כמו שזה נראה כרגע, עם קצת היגיון, משהו בכרטיס דפוק (בדקתי את הרמקולים שוב פעם, ניסיתי אוזניות ואפילו אם אין שום חוט שמחובר לפתח הירוק זה עושה ריסט).

אז......אני רוצה ללכת היום אפילו לקנות כרטיס קול, לא משהו רציני לבינתיים, כדי לברר בטוח האם זאת הבעיה, אז אני צריך עזרה בשני דברים:

1) כרטיס קול מומלץ לתנאים?

2) הסבר על איך להתקין אותו יהיה נחמד :P

פורסם

תנסה להפעיל בתנאי המעבדה (זאת אומרת, בלי שום התקן USB וכו).

לא עוזר?

או שתביא כרטיס קול מחבר או שתחזור למעבדה (מה שיותר מהיר בשבילך).

ההתקנה של כרטיס קול מאוד פשוטה.

ביטול הכרטיס הישן בביוס (מה שכבר עשית) + מחיקה של הדרייברים הישנים.

חיבור הכרטיס ל-PCI (יודע?) והתקנת הדרייבר לכרטיס החדש.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

לא עזר.

וכן, אני חושב שאני יודע איך להתקין, טוב נשאר רק לקבל את הכרטיס ולקוות שזה יעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים