עבור לתוכן

הדרך המומלצת לחבר 2 מחשבים לטינטרנט בכבלים.

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין לחבר 2 מחשבים לאינטרנט בתשתית הכבלים. רציתי לדעת איך אתם ממליצים לי לעשות את זה:

1) לחבר את המודם שלהם לסויץ ולבקש מהם לקבל כתובת קבועה.

2) לחבר את המחשבים עם ICS.

עדיין אין ברשותי את החומרה הנדרשת לאחד מהם.

יש לציין שאינני צריך שיתוף בין המחשבים ואני מעדיף שלא תהייה ביניהם תלות, ולכן האפשרות הראשונה יותר מתאימה לי. הבעיה היא שאני לא מכיר את המדיניות של הספקית והוט בנוגע לחיבור קבוע, ולכן ייתכן שאתקל בקשיים אם אנסה את הדרך הראשונה, ולכן הדרך השנייה תתבצע ללא כאבי ראש מיותרים.

מה דעתכם?

פורסם

הספקית קובעת אם יהיה לך חיבור ללא חייגן הוט רק מבצעת את הנדרש.

האפשר הראשונה היא אכן עדיפה.

אם בא לך לחסוך את כל העסק עם החייגן (יכול אפילו להגיע לכמה שיחות מאוד מעצבנות עם אחת מהספקיות), אז לך על נתב.

פורסם

הכאב ראש (אם בכלל יהיה) הוא חד פעמי עד שזה יפעל, ואז תהנה בשאר הזמן מגישה כמו שרצית.

מצד שני, חוץ מעניין הגישה עצמה לאינטרנט, ב-ICS יש יתרון שהמחשב המחייג מקבל את כל הפורטים בצורה מלאה בלי צורך בהפניות וניתובים שתצטרך בראוטר.

אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך, עד כמה כל מצב קריטי לך.

אל תפחד מהכאב ראש כי זה באמת שטויות, וגם ההוצאות הכספיות האלה זה לא משהו מוגרש (הציוד הקווי הפשוט לא יקר בכלל).

השאלה מה לטווח הארוך יהיה לך יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לרכוש ציוד יקר. למעשה, 80 שקל נחשב יקר בתקציב הנוכחי שלי, כך שנתב אני לא יכול לקנות.

פורסם

הכאב ראש (אם בכלל יהיה) הוא חד פעמי עד שזה יפעל, ואז תהנה בשאר הזמן מגישה כמו שרצית.

מצד שני, חוץ מעניין הגישה עצמה לאינטרנט, ב-ICS יש יתרון שהמחשב המחייג מקבל את כל הפורטים בצורה מלאה בלי צורך בהפניות וניתובים שתצטרך בראוטר.

אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך, עד כמה כל מצב קריטי לך.

אל תפחד מהכאב ראש כי זה באמת שטויות, וגם ההוצאות הכספיות האלה זה לא משהו מוגרש (הציוד הקווי הפשוט לא יקר בכלל).

השאלה מה לטווח הארוך יהיה לך יותר טוב.

Vatos-Locos,לא מדוייק.

מה עם המחשב השני שיחובר בתצורת ics? כל תוכנה בו שתאזין לפורט מסוים,תצטרך הגדרה דרך המחשב הראשי,אחרת לא תוכל לקבל שום תעבורה למחשב הנ"ל.

לעיניינו,

א.התצורה הכי טוב היא ע"י נתב.

ב.אם אתה בחיבור ללא חייגן,תוכל לחבר מחשב אחד דרך usb והשני דרך כבל רשת,ואז לגלוש בשניהם.לחילופין בחיבור ללא חייגן,אתה יכול לקנות האב,ואז לחבר עד 3 מחשבים אליו ואז לגלוש מכל מחשב ללא תלות בשני.

בהצלחה.

פורסם

נו מה היה לא מדוייק? רשמתי שהמחשב המחייג מקבל את כל הפורטים בצורה מלאה, לא רשמתי שהשני.

בחיבור ללא חייגן,אתה יכול לקנות האב,ואז לחבר עד 3 מחשבים אליו ואז לגלוש מכל מחשב ללא תלות בשני.

סתם שאלה לידע הכללי שלי, אם מודם בחיבור ללא חייגן מתפקד כמו ראוטר אז למה יש הגבלה ל3 מחשבים? מה יקרה אם הוא יחבר 7 מחשבים?!...

פורסם

לא...הוא ממש לא מתפקד כנתב,כי אין לו מנגנון ניתוב nat ועוד פו',אלא רק "מקשיב" ברקע ומעביר העלאה את המידע.

בסה"כ בתצורה הזאת,הוא מחלק עד 3 כתובות איפי משרת dhcp של הכבלים ואז לאחר האימות למול שרת של isp, כל מחשב מקבל כתובת איפי חוקית מתחום כתובת של isp משרת dhcp שיושב אצל הוט,ואז ויכול לגלוש מתי שהוא רוצה.דמה את העניין ל3 נקודות חיבור שונות ברחבי הארץ.

הגבלה נעשת בfirmweare של המודם ולכן לא תוכל לחבר עד 7 מחשבים.

פורסם
  • מחבר

תוכל לחבר מחשב אחד דרך usb והשני דרך כבל רשת,ואז לגלוש בשניהם.

שכחתי בכלל מהאפשרות הזו, תודה. כנראה שאנסה לבקש מהספקית חיבור קבוע ולבצע את החיבור הנ"ל מהסיבה הפשוטה - המחיר.

מה אני צריך לעשות בכל אחד מהמחשבים אחרי שיהייה חיבור קבוע? אני מניח שדרך ממשק הרשת לא אצטרך לעשות משהו מיוחד, אך בUSB אצטרך. איזו תוכנה אצטרך להתקין?

פורסם

איזו תוכנה אצטרך להתקין?

כנראה רק את ה DRIVER של מודם.

אל תשכח שאתה חייב חיבור ללא חייגן.

פורסם

לא...הוא ממש לא מתפקד כנתב,כי אין לו מנגנון ניתוב nat ועוד פו',אלא רק "מקשיב" ברקע ומעביר העלאה את המידע.

בסה"כ בתצורה הזאת,הוא מחלק עד 3 כתובות איפי משרת dhcp של הכבלים ואז לאחר האימות למול שרת של isp, כל מחשב מקבל כתובת איפי חוקית מתחום כתובת של isp משרת dhcp שיושב אצל הוט,ואז ויכול לגלוש מתי שהוא רוצה.דמה את העניין ל3 נקודות חיבור שונות ברחבי הארץ.

הגבלה נעשת בfirmweare של המודם ולכן לא תוכל לחבר עד 7 מחשבים.

דבר כזה דורש אישור\תיאום עם הספקית?

ממה שהבנתי, על חשבון לקוח בודד ישבו 3 כתובות IP חוקיות נפרדות שיחלקו את אותה חבילת גלישה\מהירות גלישה?

תודה רבה על ההסבר.

פורסם

חיבור ללא חייגן אתה מבקש מספקית האינטרנט שלך.

בבזק בין לאומי אתה יכול לקבל ישירות לא בעיות,בשאר צריך קצת לריב ולהתמיד :}.

כן.רוחב פס של מהירות הורדה והעלאה יתחלקו כמובן בין המחשבים.

פורסם

אני לא חושב שההגבלה ל-3 כתובות IP נעשית ב FW של המודם,

עד כמה שאני יודע זו סנקציה משרת ה DHCP שיושב בהוט, שיודע לספק לך 3 כתובות IP ל MAC של המודם שלך.

(וקורה שהגעת למקסימום ואתה לא מושך יותר למרות שמחוברים 3 מחשבים, וזה בגלל שהחלפת כרטיס רשת למשל באחד מהם

אז אפשר להתקשר להוט ולבקש שימחקו את שיוך הIPים ל MAC של המודם שלך, ואז יוקצו לך 3 כתובות לפי 3 המכשירים הראשונים שיבקשו אותם)

ובקשר לאיך ומה תצטרך להגדיר -

פשוט להגדיר לכל ממשקי הרשת לקבל IP באופן אוטומטי וזהו

במחשב שמחובר ב USB תיאלץ להתקין את הדרייבר של המודם, שייצור ממשק רשת במערכת שלך.

014 יתנו לך חיבור ללא חייגן בלי בעיות כמו שאמרו

בנטויז'ן לא יתנו לך חיבור ללא חייגן גם אם תעמוד על הראש ותספור עד שלוש, לא משנה מה - לא תקבל :)

לגבי השאר - צריך לבקש ולראות.

פורסם

למה אמרתי זאת--כי לכל מודם-רשת של הכבלים יש טבלה שבה יש 3 מקומות בלבד שבה הוא שומר את כתובת איפי שנתקבלו משרת dhcp של הכבלים.לכן,זו טבלה שאפשר לשנות את קיבולה רק ע"י עדכון הפרמייר של המודם.

לפעמים נתקלים במקרים שבהם לא מצליחים למשוך יותר מכתובת איפי אחת,הסיבה כנראה נעוצה ב-firmware של המודם:

http://practicallynetworked.com/sharing/multiip.htm

ואז חייבים לעדכן את הפרמייר של המוטדם.

במקרה וחברת התקן חדש למודם וכבר הטבלה תפוסה,פשוט צריך לבקש מהתמיכה של הוט,שיעשו clear host למודם ואז כתובות איפי שהופיעו בטבלה ימחקו,ואז 3 התקנים הראשונים שתחבר יקבלו איפי ללא בעיה.

המשך יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים