עבור לתוכן

שיפור המפרט שלי (500 שקל מקס)

Featured Replies

פורסם

שלום.

המפרט שלי הוא כך:

Amd Athlon 64bit 3200 2.04Ghz

512 ram

geforce 5500 fx

abit kv8 pro

רציתי לדעת האם אוכל לשפר את המחשב שלי בעד 500 שקל כדי שאוכל להחזיק איתו עוד שנה - שנה וחצי

אני רוצה שהוא יתאים לי למשחקים ושיוכל להריץ גם תוכנות מורכבות וסרטי HD

חשבתי אולי על OC למעבד, אפשרי אצלי?

תודה!

פורסם

תראה, האופציות הכי טובות שלך הם למעשה 7600GS לAGP, שיריץ לך את רוב המשחקים על הגדרות בינוניות עד נמוכות, שדרוג הזכרון ל-1GB, ואוברקלוק מינימלי למעבד.

הבעיה היא שהכרטיס לבדו עולה 500 שקלים:

http://skypc.co.il/sg_product~37791~8~0.htm

וזכרון נוסף יעלה כ150 שקלים נוספים:

http://skypc.co.il/pl_product~24520~15~0.htm

כמובן שקשה לי להצביע על איזה מהשדרוגים האלה יהיה משמעותי יותר.

שניהם חשובים באותה מידה, וביחד הם חורגים מהתקציב.

הבעסה היא שכל החלקים האלה מאוד מיושנים, כרטיס AGP וזכרון DDR - הם דברים שלא תוכל להשתמש בהם בעתיד במחשב חדש, אתה מבין.

לגבי אוברקלוק, הלוח והמעבד שלך בהחלט יכולים לכך, ויתכן וזה ייתן לך שיפור מינימלי בביצועים, אבל אני לא יודע איזה זכרון יש לך כעת, ומה היכולות שלו. כמו כן, קרוב לוודאי שהקירור שלך הוא סטוק בלבד, ולכן לא תוכל להגיע לתוצאות שיתנו שיפור משמעותי, ואני במקומך הייתי מוותר על OC בשלב זה.

לגבי סרטי HD, לדעתי לא תהיה בעיה עם המעבד שלך כעת. שדרוג הזכרון אמור לתת לך שיפור בביצעוים בתוכנות רבות. אני לא חושב שיש הרבה אופציות של כרטיסים שתומכים בפריסת HD לAGP, ושבאותה מידה יהיו טובים למשחקים. גם אם יש, לא נראה לי שתצטרך את זה.

ערכת השבבים שלך לא תומכת בריבוי ליבות. החלפת המעבד לכפול ליבה תדרוש החלפת כל המחשב. ולכן נוותר על כך ונחכה לקניה של מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה

למה דווקא AGP? אין כרטיסי PCI?

ולגבי הזיכרון, זה המידע שהצלחתי להוציא מהאוורסט

untitled1br1.jpg

untitled21bd1.jpg

קירור למעבד החלפתי לא מזמן ל ARCTIC COOLING Alpine 64

ואת הקירור במארז לAC 120 אבל הטמפ' לא ירדו משמעותית אז אני לא יודע אם אני יכול לעשות OC

אז אולי כדאי לי כבר לרכוש מחשב חדש.

הקטע הוא שקניתי את המחשב הזה לפני 3 שנים והוא היה ממש מצוין, הצלחתי לשחק בכל המשחקים החדשים, עד שKSP רימו אותי והתקשרו אלי ואמרו לי שיש בעיה עם הכרטיסים של ATI והחליפו לי את הredon 9600 לfx 5500

הייתי בן 12 וגיליתי אחרי זמן קצר שרימו אותי (היה הבדל של 500 שקל במחיר בין הכרטיסים) אבל אף אחד לא התייחס לילד בן 12 ולהורים שלי זה לא היה אכפת.

קיצר ביאס אותי הקטע הזה אז אני רוצה שאם אני קונה מחשב בקרוב הוא יריץ לי משחקים כמו בן אדם.

התקציב שלי הוא בערך 3.5, זה יספיק למשחקים חדשים באיכות טובה? (יהיה לי את המסך 207 של דל) (אני לא רוצה שתרכיב לי מפרט, רק תגיד לי אם זה יעבוד או לא)

תודה

פורסם

בלוח אם יש לך PCI. זה חיבור עתיק שמתאים לכרטיסי רשת מודמים אנלוגיים וכרטיסי מסך. הוא לא משמש לגרפיקה כבר יותר מעשור.

PCI-E זה חיבור חדש יחסית, בן 3 שנים, שהחליף את הAGP. 99% מהכרטיסים שיוצאים היום יוצאים לPCIE בלבד. 7600GS הוא היחיד שיוצא לAGP במחיר וביצועים משתלמים.

לקנות מחשב חדש למשחקים ב3500 שקל בהחלט יהיה יותר שווה מלהשקיע עכשיו 500 שקל או אפילו 650 שקל על מחשב שתתבאס ממנו שוב עוד שנה, כמעט בוודאות.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי הOC? לאחר המידע שהבאתי לך

ו

קיצר ביאס אותי הקטע הזה אז אני רוצה שאם אני קונה מחשב בקרוב הוא יריץ לי משחקים כמו בן אדם.

התקציב שלי הוא בערך 3.5, זה יספיק למשחקים חדשים באיכות טובה? (יהיה לי את המסך 207 של דל) (אני לא רוצה שתרכיב לי מפרט, רק תגיד לי אם זה יעבוד או לא)

פורסם

על הדל? ממש לא. ממש ממש לא.

עדיף לקנות מחשב חדש, חד וחלק.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה התכוונת

אני בכל אופן התכוונתי האם שווה לי לעשות OC עכשיו בלי שום קשר, אני ארגיש שיפור? או חבל סתם לקצר את חיי המחשב?

והאם מפרט ב3.5 יריץ לי משחקים חדשים

פורסם

לדל יש רזולוציה נאטיבית מסויימת. איזה שדרוג שלא תעשה למחשב שלך לא יקרב אותך למיצול הרזולוציה הזאת.

מפרט ב3500 יריץ משחקים חדשים מצויין. OC לחומרה הקיימת שלך לא יזיז למשחקים, כי יש לך חרא של כרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים