פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים שלום לכולם אשמח לקבל עזרה בהקדם.רכשתי מחשב עם מערכת קירור מים (יעוד המחשב גרפיקה ו 3D MAX (להלן המפרט.זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 2X- סה"כ 4GBמעבד AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2 Box כרטיס גרפי Leadtek Quadro FX560 128MB PCIe לוח אם GIGABYTE GA-M61P-S3 מסך מחשב רחב Samsung 22" SyncMaster 226BW WIDE מארז ללא ספק Thermaltake Armor-Jr Thermaltake UV Sensative Coolnat Water מערכת קרור מים Thermaltake BigWater 745 - 3x12cm Liquid Cool כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD מקלדת Logitech Media Keyboard מערכת הפעלה Windows XP Home ספק כח ThermalTake TR2 420W הרכבתי הרבה מערכות מחשב בעבר ולכן החלטתי להרכיב את המערכת הזו בעצמי גם את מערכת קירור המים.הכול עבד תקין לאחר ההרכבה, עד שגיליתי שבמקים מסוימים (בעיקר במאמץ המחשב עושה ריסט לעיתים הופיע מסך כחול אבל לא היה מספיק זמן לראות מה רשום).בכל אופן בהתחלה חשבתי שזה בגלל הזיכרונות (4 GB? ( אז הורדתי שניים, אולם עדיין הבעיה נמשכה, חשדתי במעבד והורדתי תוכנה לבדיקת טמפ' הוא היה מראה במנוחה טמפ' של 45 מעלות ובעומס מגיע עד ל 63 ואז עושה ריסט הבנתי שהריסטים נבעו מהטמפ' של המחשב.הרצתי את התוכנה 3D MARK והמחשב מבצע ריסט בבדיקה השנייה כאשר ביטלתי את בדיקה זו - כל שאר הבדיקות רצו חלק. לי נראה שהמערכת קירור מים לא בדיוק מקררת כי זה לא אמור להיות בטמפ' כאלו המשאבה עובדת והמים זורמים אך הצינורות לא קרים כלל והרדיאטורים בטמפ' החדר.פתחתי את המארז וניסתי לבדוק אם משהו לא תקין אך לא גילתי משהו חריג. כאשר הדלקתי שוב את המחשב הטמפ' במנוחה עמדה על 56 מעלות ובעומס קל הגיע במהירות עד 70 והמחשב לא ביצע יותר ריסט כרגע אני לא מפעיל את המחשב על מנת לוודא לפני את הבעיה במחשב.לא ברור לי מה גרם לשינוי הקיצוני הזה במעלות וגם איך עם מערכת קירור מים מאסיבית זה מגיע לטמפרטורות כאלה.אשמח לכל תגובה או דעה , וגם להמלצה לטכנאי שיכול לטפל בבעיה זו במידה ואני לא יוכל לפתור אותה. זו מערכת מחשב דיי יקרה וכבר חודשיים אני לא עובד איתה כמו שצריך בגלל הבעיה.תודה.
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים מערכת קירור מים מסתמכת על מה שמערכת קירור רגילה מסתמכת->זרימת אוויראם הזרימה חלשה למאווררים של הרדיאטור, אז הפיזור של החום לא אפקטיבי והמים פשוט לא מספיקים להתקררתבדוק שכל המאווררים מכוונים גכמו שצריך ועובדים
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים מחבר תודה על התגובה,ישנו מאוור שבא עם הספק 12 אינצ קידמי ועוד מאוור 12 אינצ אחורי שבא עם המערכת קירור מים שמוצמד עליו רדיאטור - בנוסף יש עוד 2 מאוררים 12' שמחוברים לרדיאטור גדול מחוץ למארז - הזרימת אוייר תקינה מה שמאוד מוזר זה שלאחר שבדקתי בפעם האחרונה - מהרגע שמפעילים את המחשב תוך דקה הוא מגיע לטמפ' של 60 מעלות (בדיקה גם מהביוס) מבלי לעשות כלום.
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים נשמע כמו התקנה לא מוצלחת של הסינק למעבד נסה להתקין מדחש ושים שוב משחה שכחתי עוד אפשרות, מטופשת, אבל לעיתים רחוקות גם קורה... לוודא שהסירו את הניילון מהסינק של המעבד נתקלתי בזה פעם
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים מחבר הסרתי את הניילון וחשוב לציין שאחרי ההתקנה - זה לא היה עושה את אותה בעיה שעכשיו - בהתחלה הטמפרטורה הייתה בסביבות 45 במנוחה ורק במאמץ מגיעה ל 63+ ואז עושה ריסט למחשב. רק בשבוע האחרון אחרי שפתחתי את המארז לראות אם יש משהו לא בסדר - אז זה התחיל לעלות ישירות ל 60 מבלי לעשות כלום.אז אני לא יודע אם זה בעיה בהתקנה - כי אז זה היה מהתחלה לא?
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים תיגע ברדיאטור תראה אם הוא חם ותבדוק שהמשאבה עובדת כמו שצריךאם שני אלו תקינים אז נשאר רק הבלוק קירור שלא מותקן טובובכל מקרה תבדוק את כל הטמפ' של המערכת עם תוכנה אחרת ותעלה תמונהודרך אגב תבטל את הRESTART האוט' לא נראה לי שזה נובע מטמפ' גבוהה נכון שזה 63 מעלות אבל זו לא טמפ'עד כדי כך גבוהה
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים מחבר המשאבה עובדת, אבל הרדיאטורים לא חמים בדקתי עם מספר תוכנות את הטמפ' וגם בביוס וזה זהה
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים אז או שהמשאבה לא מספקת סירקולציה מספקת או שהבלוק לא יושב טוב על המעבדהבלוק עצמו חם??
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים מחבר נגעתי קצת בבלוק - (לא רציתי להרכיב מחדש - כי זה מצריך פירוק המערכת מים ), ומאז המחשב לא עשה ריסטרט אך הגיע לטמפרטורות של עד 70 מעלות ברינדורים - בכל אופן - אני לא חושב שהוא אמור להגיע לטמפ' כאלו עם מערכת קירור מים ומארז מאוורר יחסית - אבל אני לא יודע בדיוק מה לעשות עם זה.אך היום - אחרי הרבה זמן של עבודה במצב המצויין - המחשב לא עלה יותר - כלומר ברגע שמפעילים את המחשב לפני שהוא טוען את הזיכרון - יש מסך שחור שבו הוא רושם את סוג המעבד - ואז הוא נותן הודעה <CPUID:000F33 > והוא לא עושה כלום אפילו לא ניתן להיכנס לביוס.מה עושים ???אשמח לעזרה ...
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים אוקי תקשיב הבעיה יכולה לנבוע בכמה דרכים1. שלח לבדיקה את המעבד2. זה לא יכול להיות המערכת קירור מים בגלל בגם שלי המערכת קירור מים המעבד לא אמור לעלות על 60 מעלותאצלי למשל המעבד EXTREME EDITION והוא עובד אצלי בעומס לפעמים גם על 90 והוא פשוט טס כן אני יודע שזה לא נורמלי אבל זה מה ישאבל עם בכל זאת אתה לא בטוח תפרק את המערכת קירור מים ותבדוק שהיא אכן עובדת כמו שהיא אמורה לעבוד90% שזאת בעיה במעבד בגלל שעם או בלי קירור מים הוא לא אמור להתחמם בצורה כזאת
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים לדעתי רוב הסיכויים שבהבלוק פשוט לא יושב כמו שצריך, למה שלא תנתק אותו ותתקין מחדש, זה לא דורש ניתוק של צינורות המים. זה רק מחזק אותי: "המשאבה עובדת, אבל הרדיאטורים לא חמים" אגב, לא אמרת איזו מערכת קרור מים יש לך...דבר נוסף, לא הכי קשור לנושא אבל חייב התיחסות. במחיר שלקחת את הX2 6000 היית יכול כמעט לקחת Q6600 שהיה נותן לך תמורה טובה בהרבה באפליציות שלך.
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים מחבר ציינתי בהתחלה את המפרט המלא מערכת קרור מים Thermaltake BigWater 745 - 3x12cm Liquid Cool בכל אופן - האם ההודעה האחרונה שמופיעה לי ושהמחשב לא עולה כלל - גם קשורה לכך שהבלוק לא יושב טוב ?ולא כל כך הבנתי את ההסבר שלך ב -2 - אשמח אם תסביר .המון תודה.[br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 22:21:57כמו כן - ראיתי באחד הפורומים שאולי הההודעה הזו נגרמת מלוח שנשרף (המחשב כולו חדש - בקושי בשימוש חודש)אז פתחתי את המארז ונראה לי שאמורים להיות נורות דלוקות על הלוח - ואין שום נורה דלוקהאז אולי באמת הלוח נשרף ???
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים לא סביר שהלוח הלך, בדקת שאין נזילות אגב? "בכל אופן - האם ההודעה האחרונה שמופיעה לי ושהמחשב לא עולה כלל - גם קשורה לכך שהבלוק לא יושב טוב ?" יכול להיות שנגרם נזק למעבד (או ללוח במקרה של נזילה). "ולא כל כך הבנתי את ההסבר שלך ב -2 - אשמח אם תסביר ." ואני לא הבנתי איזה חלק לא הבנת
פורסם 2007 בספטמבר 2318 שנים מחבר אין נזילות - ואם אמורים להיות מתישהו אני מעדיף להוריד את המערכת מים הזו ולהחליף כבר במאוורר טובבכל אופן לגבי 2 - האם התכוונת שזה לא אמור לעלות על 60 מעלות אצלי ? ומה הכוונה למספר 90 - 90 מעלות אצלך ?תודה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.