עבור לתוכן

מערכת קירור מים וטמפ' גבוהות מאוד ????

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אשמח לקבל עזרה בהקדם.

רכשתי מחשב עם מערכת קירור מים (יעוד המחשב גרפיקה ו 3D MAX (

להלן המפרט.

זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 2X- סה"כ 4GB

מעבד AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2 Box

כרטיס גרפי Leadtek Quadro FX560 128MB PCIe

לוח אם GIGABYTE GA-M61P-S3

מסך מחשב רחב Samsung 22" SyncMaster 226BW WIDE

מארז ללא ספק Thermaltake Armor-Jr

Thermaltake UV Sensative Coolnat Water

מערכת קרור מים Thermaltake BigWater 745 - 3x12cm Liquid Cool

כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB

צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD

מקלדת Logitech Media Keyboard

מערכת הפעלה Windows XP Home

ספק כח ThermalTake TR2 420W

הרכבתי הרבה מערכות מחשב בעבר ולכן החלטתי להרכיב את המערכת הזו בעצמי גם את מערכת קירור המים.

הכול עבד תקין לאחר ההרכבה, עד שגיליתי שבמקים מסוימים (בעיקר במאמץ המחשב עושה ריסט לעיתים הופיע מסך כחול אבל לא היה מספיק זמן לראות מה רשום).

בכל אופן בהתחלה חשבתי שזה בגלל הזיכרונות (4 GB? ( אז הורדתי שניים, אולם עדיין הבעיה נמשכה, חשדתי במעבד והורדתי תוכנה לבדיקת טמפ' הוא היה מראה במנוחה טמפ' של 45 מעלות ובעומס מגיע עד ל 63 ואז עושה ריסט

הבנתי שהריסטים נבעו מהטמפ' של המחשב.

הרצתי את התוכנה 3D MARK והמחשב מבצע ריסט בבדיקה השנייה כאשר ביטלתי את בדיקה זו - כל שאר הבדיקות רצו חלק.

לי נראה שהמערכת קירור מים לא בדיוק מקררת כי זה לא אמור להיות בטמפ' כאלו המשאבה עובדת והמים זורמים אך הצינורות לא קרים כלל והרדיאטורים בטמפ' החדר.

פתחתי את המארז וניסתי לבדוק אם משהו לא תקין אך לא גילתי משהו חריג.

כאשר הדלקתי שוב את המחשב הטמפ' במנוחה עמדה על 56 מעלות ובעומס קל הגיע במהירות עד 70 והמחשב לא ביצע יותר ריסט

כרגע אני לא מפעיל את המחשב על מנת לוודא לפני את הבעיה במחשב.

לא ברור לי מה גרם לשינוי הקיצוני הזה במעלות וגם איך עם מערכת קירור מים מאסיבית זה מגיע לטמפרטורות כאלה.

אשמח לכל תגובה או דעה , וגם להמלצה לטכנאי שיכול לטפל בבעיה זו במידה ואני לא יוכל לפתור אותה. זו מערכת מחשב דיי יקרה וכבר חודשיים אני לא עובד איתה כמו שצריך בגלל הבעיה.

תודה.

פורסם

מערכת קירור מים מסתמכת על מה שמערכת קירור רגילה מסתמכת->זרימת אוויר

אם הזרימה חלשה למאווררים של הרדיאטור, אז הפיזור של החום לא אפקטיבי והמים פשוט לא מספיקים להתקרר

תבדוק שכל המאווררים מכוונים גכמו שצריך ועובדים

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

ישנו מאוור שבא עם הספק 12 אינצ קידמי ועוד מאוור 12 אינצ אחורי שבא עם המערכת קירור מים שמוצמד עליו רדיאטור - בנוסף יש עוד 2 מאוררים 12' שמחוברים לרדיאטור גדול מחוץ למארז - הזרימת אוייר תקינה

מה שמאוד מוזר זה שלאחר שבדקתי בפעם האחרונה - מהרגע שמפעילים את המחשב תוך דקה הוא מגיע לטמפ' של 60 מעלות (בדיקה גם מהביוס) מבלי לעשות כלום.

פורסם

נשמע כמו התקנה לא מוצלחת של הסינק למעבד

נסה להתקין מדחש ושים שוב משחה

שכחתי עוד אפשרות, מטופשת, אבל לעיתים רחוקות גם קורה... לוודא שהסירו את הניילון מהסינק של המעבד

נתקלתי בזה פעם :P

פורסם
  • מחבר

הסרתי את הניילון

וחשוב לציין שאחרי ההתקנה - זה לא היה עושה את אותה בעיה שעכשיו - בהתחלה הטמפרטורה הייתה בסביבות 45 במנוחה ורק במאמץ מגיעה ל 63+ ואז עושה ריסט למחשב. רק בשבוע האחרון אחרי שפתחתי את המארז לראות אם יש משהו לא בסדר - אז זה התחיל לעלות ישירות ל 60 מבלי לעשות כלום.

אז אני לא יודע אם זה בעיה בהתקנה - כי אז זה היה מהתחלה לא?

פורסם

תיגע ברדיאטור תראה אם הוא חם ותבדוק שהמשאבה עובדת כמו שצריך

אם שני אלו תקינים אז נשאר רק הבלוק קירור שלא מותקן טוב

ובכל מקרה תבדוק את כל הטמפ' של המערכת עם תוכנה אחרת ותעלה תמונה

ודרך אגב תבטל את הRESTART האוט' לא נראה לי שזה נובע מטמפ' גבוהה נכון שזה 63 מעלות אבל זו לא טמפ'

עד כדי כך גבוהה

פורסם
  • מחבר

המשאבה עובדת, אבל הרדיאטורים לא חמים

בדקתי עם מספר תוכנות את הטמפ' וגם בביוס וזה זהה

פורסם

אז או שהמשאבה לא מספקת סירקולציה מספקת או שהבלוק לא יושב טוב על המעבד

הבלוק עצמו חם??

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

נגעתי קצת בבלוק - (לא רציתי להרכיב מחדש - כי זה מצריך פירוק המערכת מים ), ומאז המחשב לא עשה ריסטרט אך הגיע לטמפרטורות של עד 70 מעלות ברינדורים - בכל אופן - אני לא חושב שהוא אמור להגיע לטמפ' כאלו עם מערכת קירור מים ומארז מאוורר יחסית - אבל אני לא יודע בדיוק מה לעשות עם זה.

אך היום - אחרי הרבה זמן של עבודה במצב המצויין - המחשב לא עלה יותר - כלומר ברגע שמפעילים את המחשב לפני שהוא טוען את הזיכרון - יש מסך שחור שבו הוא רושם את סוג המעבד - ואז הוא נותן הודעה <CPUID:000F33 > והוא לא עושה כלום אפילו לא ניתן להיכנס לביוס.

מה עושים ???

אשמח לעזרה ...

פורסם

אוקי תקשיב הבעיה יכולה לנבוע בכמה דרכים

1. שלח לבדיקה את המעבד

2. זה לא יכול להיות המערכת קירור מים בגלל בגם שלי המערכת קירור מים המעבד לא אמור לעלות על 60 מעלות

אצלי למשל המעבד EXTREME EDITION והוא עובד אצלי בעומס לפעמים גם על 90 והוא פשוט טס

כן אני יודע שזה לא נורמלי אבל זה מה יש

אבל עם בכל זאת אתה לא בטוח תפרק את המערכת קירור מים ותבדוק שהיא אכן עובדת כמו שהיא אמורה לעבוד

90% שזאת בעיה במעבד בגלל שעם או בלי קירור מים הוא לא אמור להתחמם בצורה כזאת

פורסם

לדעתי רוב הסיכויים שבהבלוק פשוט לא יושב כמו שצריך, למה שלא תנתק אותו ותתקין מחדש, זה לא דורש ניתוק של צינורות המים. זה רק מחזק אותי:

"המשאבה עובדת, אבל הרדיאטורים לא חמים"

אגב, לא אמרת איזו מערכת קרור מים יש לך...

דבר נוסף, לא הכי קשור לנושא אבל חייב התיחסות. במחיר שלקחת את הX2 6000 היית יכול כמעט לקחת Q6600 שהיה נותן לך תמורה טובה בהרבה באפליציות שלך.

פורסם
  • מחבר

ציינתי בהתחלה את המפרט המלא

מערכת קרור מים Thermaltake BigWater 745 - 3x12cm Liquid Cool

בכל אופן - האם ההודעה האחרונה שמופיעה לי ושהמחשב לא עולה כלל - גם קשורה לכך שהבלוק לא יושב טוב ?

ולא כל כך הבנתי את ההסבר שלך ב -2 - אשמח אם תסביר .

המון תודה.

[br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 22:21:57

כמו כן - ראיתי באחד הפורומים שאולי הההודעה הזו נגרמת מלוח שנשרף (המחשב כולו חדש - בקושי בשימוש חודש)

אז פתחתי את המארז ונראה לי שאמורים להיות נורות דלוקות על הלוח - ואין שום נורה דלוקה

אז אולי באמת הלוח נשרף ???

פורסם

לא סביר שהלוח הלך, בדקת שאין נזילות אגב?

"בכל אופן - האם ההודעה האחרונה שמופיעה לי ושהמחשב לא עולה כלל - גם קשורה לכך שהבלוק לא יושב טוב ?"

יכול להיות שנגרם נזק למעבד (או ללוח במקרה של נזילה).

"ולא כל כך הבנתי את ההסבר שלך ב -2 - אשמח אם תסביר ."

ואני לא הבנתי איזה חלק לא הבנת :P

פורסם
  • מחבר

אין נזילות - ואם אמורים להיות מתישהו אני מעדיף להוריד את המערכת מים הזו ולהחליף כבר במאוורר טוב

בכל אופן לגבי 2 - האם התכוונת שזה לא אמור לעלות על 60 מעלות אצלי ? ומה הכוונה למספר 90 - 90 מעלות אצלך ?

תודה

פורסם

זה לא אני רשמתי, זה משתמש אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים