עבור לתוכן

Harman-Kardon SoundSticks 2

Featured Replies

פורסם

היה לי את Yamaha YST-MS50 System ,והם נהרסו לא מזמן.

אני מחפש תחליף הולם לערכה הזו ,שהיתה אחת הטובות שראיתי עד 1000שייח , באותה תקופה בה הם נמכרו.

המערכת של הרמן קרדון ,לפי מה שקראתי וראיתי היא כנראה הקנייה הכי טובה והכי זולה שיכולה לשמש תחליף לימהה.

הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מאלה שמכירים את המערכת הנ"ל ויכולים לתת לי הסבר או השוואה בינה לבין הימהה (אני מחפש רמקולים שיהיו לפחות ברמה של הימהה),או לייעץ לי משהו אחר שיכול להיות שווה יותר מההרמן קרדון בטווח מחירים עד 1000 שייח .

יש כמה ערכות שאני כבר יורד מהם אוטומטית כמו הZ-2300 והאנקאונטר של JBL ,אז חוץ מהם בבקשה.

פורסם

באס מצויין, מידים בינוניים וטרבל צווחני אבל you get what you pay for משמע המחיר הוגן.

מעבר לכך בצע חיפוש יש לא מעט דיונים והודעות שהבעתי בהם את דעתי וגם אחרים.

אה, וכרטיס קול טוב חובה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי גם שהטרבל שלהם ממש חזק יחסית זה נכון?

הבנתי שהבאס לא יורד לתדרים ממש נמוכים כמו שאפשר לצפות ממערכת יוקרה כזו.

פורסם

באס מצויין, מידים בינוניים וטרבל צווחני אבל you get what you pay for משמע המחיר הוגן.

מעבר לכך בצע חיפוש יש לא מעט דיונים והודעות שהבעתי בהם את דעתי וגם אחרים.

אה, וכרטיס קול טוב חובה.

האמת- לא... המחיר בארץ ממש לא הוגן... הם נחשבים למערכת טובה באזור ה120$- ובארץ הם עולים איזה 200$...

פורסם

אתה צודק, אני לא מעודכן במחיר בחו"ל אבל בכל מקרה התכוונתי לכך שהמחיר הוגן בהשוואה לשאר המערכות למחשב.

פורסם

האמת- גם לא :)

הם לא ממש פי 2 יותר טובים מהקריצ'ר לדוגמא... והZ2300 שעולים משהו כמו 150~200 ש"ח יותר הרבה יותר טובים לפי דעתי... אז כן, יש את הZ3\ Z4 הזוועתיים שעולים בסביבות ה700 ש"ח, אבל זה לוג'יטק (היבואן מתמחר את הדגמים לפי ה"יוקרה" ולא לפי הביצועים)... הJBLים למינייהם עולים בארץ איזה 20% יותר מבחו"ל....

מה גם שהיום יש את הIDOME (משלוח חדש צריך להגיע עוד איזה חודש- חודש וחצי..)

בכול אופן, הSSII לא שווים 800 ש"ח... אם יש לך את הכסף- לך עליהם כי אחרי שהורידו את האנקאונטר מהמדפים אין משהו שמשתווה אליהם בתקציב של פחות מ1000 ש"ח- אבל הם לא הכי משתלמים... קריצ'ר והATP3, לדוגמא מאוד משתלמים למערכות עד 600 ש"ח, ובין 600 ל1100 יש פער של מערות משתלמות :-\

פורסם

לגבי השוואה לימהה, אני לא יכול לעזור לך יותר מידיי, אבל בתור בעלים של הסאונדסטיקס ושל ה-ATP3, אלו שתי מערכות רמקולים בליגות שונות לחלוטין.

הסאונדסטיקס מפורטים הרבה יותר, ובעלי במה רחבה בהרבה, ובאופן כללי צלולים הרבה יותר.

לגבי הבאס בתדרים הנמוכים: החברה אכן מצהירה שהתחום מתחיל ב-32Hz, ואני אישית מכיר מספר מצומצם של קטעי רצועות (שירים) בהם הבאס יורד ממש נמוך, משהו שאני לא מצליח לקלוט כמו שצריך (אלא רק עם אוזניות ה-ultimate ears 5 pro EB) בהם הסאונדסטיקס לא מככבים במיוחד, כלומר שומעים אך בעוצמה חלשה ולא בגובה הנמוך כנדרש. מעבר לכך אני מאוד מרוצה מהקנייה הזו. קניתי אותם לפני כמה חודשים, וכאשר אני באמת רוצה להינות מהאזנה למוזיקה אני שומע איתם. הצלילות של הצליל פשוט ממכרת.

לגבי ביצועים במשחקים לדעתי הם מספקים את הסחורה, אבל אם באמת זהו יעודם העיקרי של הרמקולים העתידיים שלך אז השתמש בעצתו של IG ולך על ה-Z2300 שכן הם מצטיינים בעיקר בתחום זה, אולם למוזיקה הם בחירה פחות טובה לדעתי. (אלא אם אתה פריק של באס - כזה שמרעיד, לאו דווקא כזה שמדייק).

פורסם

משמיעה קצרה של הZ2300 בהשוואה לSSII, הבנתי שהם מפורטים יותר, יש להם מיד טוב ובאס סביר (לא מרוח, די מדוייק ודי מהיר...) וכמו כל הלוג'יטקים יש להם בעייה בגבוהים (חלשים מידי ודי נמרחים....).

הבאס של הSSII אומנם יותר פאנצ'י, אבל לא שמתי לב שהוא מדוייק במיוחד... לי הוא נשמע לא מפורט מספיק (יכול להיות שזה בגלל המוסיקה שהשמיעו לי, אבל עדיין...), והמיד נשמע לי חלש מידי (אם כי אני מניח שאפשר לכוון את המערכת ככה שזה יסתדר). היתרון הכי גדול שלהם, לפי דעתי, זה הטוויטרים שנותנים פירוט לא רע בגבוהים...

מסכים לגבי הבדל הרמות בין הATP3 לSSII, אבל עדין, זה לא מצדיק הפרש של 500 ש"ח...

ואם תציקו לדאטא טק (או טק דאטא :P לא זוכר.. היבואנים של אביט בארץ...) אז הם יזדרזו עם המשלוח של הIDOME ויביאו יותר חתיכות ( המשלוח הקודם פשוט נחטף- כל ה40 יח' שהם הביאו... ועדיין הם טוענים שלא מכרו טוב כי זו מערכת יקרה וכל מיני שטויות כאלה :P)- אולי גם במחיר נמוך יותר...

פורסם

IG, ההשוואה שלך בין פערי מחיר לאיכות שגויים לחלוטין.

כסף אינו מדד לאיכות ובטח לא בהכפלות של עלות מול ערך.

ה500 שקל בין הATP3 לסטיקים מאוד שווים את זה..

לעזאזל אני שמתי סכום לא מבוטל על ממיר D/A ואני עוד לא יודע בכמה אחוזים הצליל ישתפר.. מה שבטוח אני יאהב את זה.

אודיו זה עסק יקר ויש אנשים שישקיעו אלפי שקלים בשביל לגרד את השלמות בעיניהם והם יהיו מרוצים עד הגג.

אמנם לא שמעתי את הZ2300 אבל מהתיאורים של באס מרעיד קירות אני לא חושב שזו חווית סאונד מתוקנת.

פורסם

את הבאס של ה2300 אפשר לכוון... העדר הגבוהים פשוט יותר אפקט בומי- אבל עקרונית הם לא נוראיים כמו הX230, Z3 ושות'...

ואני יודע שבשביל איכות משלמים, ובארץ הSSII הם המערכת היחידה בטווח המחירים האלה ובאיכות הזו, ואין מה לעשות עם זה, אבל תסכים איתי שבמצב שבו יש מבחר, תעדיף את המערכת הטובה ביותר בתקציב מסויים- ואם הייה את האנקאונטר, לא היית קונה את הSS גם אם הם היו נכנסים בתקציב שלך- כי האנקאונטר עלו בסביבות ה200 ש"ח פחות ונשמעו טוב יותר :nixweiss:

אני טוען שלא שווה לקנות את הSS כי אם כבר, אז רצוי לחסוך עוד כמה גרושים ולמצוא משהו טוב יותר... אם הם היו עולים בסביבות ה700 ומטה, ההפרש (במחיר) בינם לבין מערכת טובה יותר הייה משמעותי ולכן הם היו כדאיים, אבל במצב שקיים הם לא מספיק זולים ביחס למערכות טובות יותר.

קח לדוגמא את הATP3 והאנקאונטר- הם בערך באותה רמה וגם עולים בערך אותו הדבר.

הSS עולים כמעט 900 ש"ח, אבל הם לא ברמה של רמקולים במחירים האלה. (נגיד עד 200 ש"ח תוספת... שזה לא הכי קריטי במחירים האלה... אם מצאת 900 ש"ח בשביל רמקולים- תדע לגרד עוד איזה 100 אם צריך). היום אפשר גם את האלטק לנסינג FX6021 להשיג ב200$ בדיוטי פרי...

(אם הניסוח לא משהו אני אתקן את זה מחר... עייף מידי עכשו :sleep:)

פורסם

את הבאס של ה2300 אפשר לכוון... העדר הגבוהים פשוט יותר אפקט בומי- אבל עקרונית הם לא נוראיים כמו הX230, Z3 ושות'...

ואני יודע שבשביל איכות משלמים, ובארץ הSSII הם המערכת היחידה בטווח המחירים האלה ובאיכות הזו, ואין מה לעשות עם זה, אבל תסכים איתי שבמצב שבו יש מבחר, תעדיף את המערכת הטובה ביותר בתקציב מסויים- ואם הייה את האנקאונטר, לא היית קונה את הSS גם אם הם היו נכנסים בתקציב שלך- כי האנקאונטר עלו בסביבות ה200 ש"ח פחות ונשמעו טוב יותר :nixweiss:

אני טוען שלא שווה לקנות את הSS כי אם כבר, אז רצוי לחסוך עוד כמה גרושים ולמצוא משהו טוב יותר... אם הם היו עולים בסביבות ה700 ומטה, ההפרש (במחיר) בינם לבין מערכת טובה יותר הייה משמעותי ולכן הם היו כדאיים, אבל במצב שקיים הם לא מספיק זולים ביחס למערכות טובות יותר.

קח לדוגמא את הATP3 והאנקאונטר קריטרס- הם בערך באותה רמה וגם עולים בערך אותו הדבר.

הSS עולים כמעט 900 ש"ח, אבל הם לא ברמה של רמקולים במחירים האלה. (נגיד עד 200 ש"ח תוספת... שזה לא הכי קריטי במחירים האלה... אם מצאת 900 ש"ח בשביל רמקולים- תדע לגרד עוד איזה 100 אם צריך). היום אפשר גם את האלטק לנסינג FX6021 להשיג ב200$ בדיוטי פרי...

(אם הניסוח לא משהו אני אתקן את זה מחר... עייף מידי עכשו :sleep:)

Anatoli.

פורסם

^^ מה שהוא כתב ;D

(כאמור- הייתי מת המעייפות..)

פורסם
  • מחבר

את האנקאונטר לא הייתי קונה אפילו אם הם היו נמכרים עכשיו,בגלל שממש לא אהבתי את העיצוב שלהם.

מערכת יותר יקרה מההרמן ששוה קנייה זו ה2300 והיא עוצמתית מדי לחדר שלי,אז לצערי אני יורד גם ממנה.

מה שנשאר זה ההרמן קרדון אני חושב ,אבל יש שמועות שחברת Harman-Kardon התפרקה?מישהו שמע על זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים