עבור לתוכן

סוף סוף פרוייקט חדש :) פרוייקט ה-Equation RP-21

Featured Replies

פורסם

אז בהמשך למסורת שנמצאת אצלי בחתימה, גם את הפרוייקט החדש שלי אני מלווה ביומן מסע :)

את ה-Equation אני מאוד אוהב. רק מבאס אותי שיש להן באס טיפה שמן בשבילי בקטעים מסוימים, ולדעתי אפשר לעשות את הצליל שלהן נקי יותר. מה גם, העובדה שהכבל עובר בתוך האוזנייה לא שימחה אותי, במיוחד שהכבל פשוט עלוב. דק בצורה מטורפת.

אז הפרוייקט בסופו של דבר כנראה שיכלול עוד כמה שינויים, בעיקר הכבל החיצוני שבינתיים לא עשיתי איתו כלום. לא עשיתי שום כבל אחר בינתיים בגלל שהאוזניות האילו כרגע סתם תופסות מקום, הן יבואו לידי שימוש מבחינתי כשאני אעבור לבאר-שבע ולא ארצה לסחוב את ה-K1000 איתי כל שבוע. שם כשאני אדע איך הכל ממוקם ואיזה אורך אני צריך אני אכין כבל חדש. בינתיים הכבל של ה-3מטר מצוין בשבילי.

מה שעשיתי היום היה שני דברים עיקריים. החלפת של החיווט הפנימי לחיווט עבה יותר משמעותית עם כבל SPC (נחושבת מצופה כסף), והוספה של צמר-גפן בתוך האוזנייה אשר ריקה כולה. בהתחלה חשבתי על blu-tak, אבל מניסיון עבר שלי למדתי שבתור התחלה כדאי ללכת על צמר גפן, הוא קל יותר לעבודה, מהיר הרבה יותר, ולעיתים משיג תוצאות טובות יותר.

מה שלמדתי עם ההתקדמות בפירוק של האוזניות הוא שמי שתיכנן אותן הוא פשוט דביל ברמה לא נורמאלית. צריך להיות מדען טילים בשביל לפרק את האוזנייה הזאת ולהרכיב אותה חזרה. זה לוקח המון זמן. לא רק זה, האוזנייה בנויה בצורה כזו שזה פשוט בלתי אפשרי לפרק אותה מבלי שיהיה צורך לפרק דברים שברור שלא בנויים בשביל שימוש חוזר. כנראה שבתכנון לא חשבו על זה שדברים יכולים להישבר/לדרוש שיפור עם הזמן. זה עשה לי חיים קשים בעיקר בכל מה שקשור להעברה של הכבל בתוך האוזנייה. המרווחים הקטנים, החלקים העדינים כל כך, הדבר שנמצא בכל מקום ואם מורידים אותו קורע את הבד, הכל בנוי בצורה שדורשת שיפור דחוף! למשתמש ממוצע זה לא משנה, אבל כמו שכולם יודעים, יש כאלה שאוהבים להתעסק עם הציוד ובשבילם מדובר באוזנייה שהיא אסון.

כמה תמונות מהתהליך:

מתחילים בפירוק:

img3102vb9.jpg

כמות החלקים היא פשוט עצומה! מה שרואים בתמונה הוא בערך 80-85% מהכמות בלבד!

img3103tb8.jpg

הרצועה שעוברת מעל הראש לאחר החלפת הכבל:

img3104ef3.jpg

ההלחמות בפנים יחד עם מילוי הצמר גפן:

img3105im0.jpg

רשמים מהסאונד עוד אין, לא שמעתי בהן כמעט בכלל. אני אנסה לשמוע בהן מאוחר יותר כשיהיה לי קצת זמן ואני אעדכן. עכשיו רק נישאר לחשוב על כבל חיצוני. הצלחתי לחשוב על רעיון איך להשתמש בנעילה הקיימת שכן להוציא אותה לא בא לי. אם מוציאים את הנעילה הקונקטור הוא זה שמחזיק את הכבל, ולמרות שפה הוא יחסית קשיח, אני מעדיף שלא לשחוק אותו יותר מדיי.

Anatoli.

פורסם

יפה יפה...ממתין לרשמים :)

פורסם

וואוו, אחרי הבלאגן של אתמול אני יכול להעריך בצורה אחרת לגמרי את הפרויקט הזה, הכרחי זה לא מילה!

חבל שהם לא התיעצו איתך לפני ששלחו את האב-טיפוס ליצור המוני.

עריכה:

אךךך, אני כבר כמה דקות מסתכל על התמונה האחרונה, מהפנט! סופסוף לראות חוטים אמיתיים והלחמות רציניות!

היה מסובך יחסית להעביר את החוטים החדשים בקשת או שהסיבוך היה בעיקר הפירוק וההרכבה?

אגב, המוד שאם כבר הייתי עושה זה ציפוי יותר נוח לחלק הפנימי של הקשת, אי אפשר להשוות את המגע המלטף של הסנהייסרים בראש מול הרשת המציקה הזאת ששמו ל-RP21.

פורסם
  • מחבר

רועי, להעביר את הכבל בקשת זה לא קל בכלל, צרך לפרק אותה לגמרי, וגם אז יש בעיה. הבעיה היא שהספוג הוא בעצם 2 שכבות מודבקות ואם תנסה לפתוח את הדבר זה יקרע את הספוג. מה שאני עשיתי זה להעביר את הכבל במקביל לספוג כי ממילא זה בתוך הקשת ולא בחוץ. אני עכשיו מתחרט מאוד על זה שלא הוספתי ריפוד בזמן שהאוזנייה הייתה מפורקת, עוד ריפוד היה עושה את האוזניות הרבה יותר נוחות. הבעיה היא שלפרק את האוזנייה שוב זה סיפור מהתחת ולא בא לי לעשות את זה מהתחלה.הקשת שלהם בנויה בצורת מפגרת כאשר הספוג קטן מאוד ודק מאוד ונמצא רק במרכז, וכל שאר הקשת היא פלסטיק נטו, זה קצת מפריע בראש.

רשמים מהסאונד, הגוון הכללי בהיר יותר. הבאס נהייה חלש יותר, ולמרות שעדיין יש לו מספיק כח מתי שצריך, אני חושב שהירידה בעוצמה שלו היא קצת יותר ממה שרציתי. למרות הירידה בעוצמה שלו, הבאס טוב יותר עם יותר מרקם ותוכן. בטרבל אני מקבל צליל חד קצת שאני עוד לא יודע אם אני אוהב. מצד אחד זה נשמע כל כך נקי, כל כך מפורט, כל כך נכון, מצד שני בקטעים מסוימים של נשמע לי קצת חד יותר ממה שאני אוהב, אני צריך לשמוע עוד בשביל להחליט אם זה מתאים לי או לא. המיד קיבל תוספת טובה לביצועים שלו. הפירוט גם פה בדומה לכל שאר התדרים השתפר, כלים שלפני זה בקושי היו שמיעים קיבלו צליל אמיתי עם טקסטורה טובה. מה שהשתפר מעבר לזה הוא הבמה שנהייתה גדולה יותר.

סך הכל הצליל השתנה מאוד. הכבל בהחלט עושה את שלו (ולמרות שהוא רק בפנים, זה חשוב מאוד יש שם הלחמות וחיווט מאוד דק במקור, עכשיו יש הלחמות טובות יותר וכבל טוב יותר משמעותית). אני חושב שאני אוציא חלק מהצמר גפן בכדי שהצליל יקבל גוון קצת פחות בהיר ממה שהוא עכשיו.

Anatoli.[br]פורסם בתאריך: 18.08.2007 בשעה 22:16:39

מסיבה כלשהי ההודע הקודמת שלי נשלחת רק בעשר ורגע כשלמעשה סיימתי להקליד אותה 40 דקות לפני זה חחח.

בכל מקרה, הוצאתי את הצמר גפן, השינויים בצליל הם בדיוק מה שאמרתי לפני זה רק במידה קטנה יותר מכל אחד. הכבל עושה מספיק הבדל. הצליל מפורט יותר, מהיר יותר, ועם יותר מיד וטקסטורה.

כל מה שנשאר עכשיו זה ללכת בדרך ה-K340, למכור את האוזניות, להביא עוד זוג זהה ולעשות הכל מהתחלה עם שדרוגים נוספים LOL

Anatoli.

פורסם

סחטן, אני שמח לשמוע שהסאונד השתנה כמו שרצית.

מי שיקנה ממך את האוזניות יעשה דיל מעולה (:

אם תמצא פתרון איכותי לריפוד הקשת תודיע לי, אני לא מפחד מקצת עבודה בשביל לשפר את הנוחות.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך זמן וכח לזה, תפרק אותן ותוסיף ריפוד לרצועה, זה לא כזה מסובך.

Anatoli.

פורסם

מרשים מאוד, התמונה השניה ממחישה יפה במה מדובר (:

(אני עם הגמל)

פורסם
  • מחבר

טוב, כאמור, משעמם לי. כל פעם שאני משדרג אוזניות, נהייה לי משעמם כי אני יודע שאין הרבה למה לצפות יותר ואני מוכר אותן. אז החלטתי סופית למכור את אלה, וכבר פרסמתי אותן למכירה. אחרי זה נביא אוזניות אחרות. או עוד זוג של ה-RP21, או את ה-MS1 שכבר מזמן חשבתי על לקנות אותן יום אחד.

Anatoli.

פורסם

החוטים המקוריים נראים כמו החוטים בתוך הנגן שלי :S

הבנתי שהמשלוח מאלסנדרו יכול לקחת אפילו כמה שבועות ושהם נוטים לא ממש לענות במייל, אני הייתי חושב על לקנות משומש.

פורסם

טוב, כאמור, משעמם לי. כל פעם שאני משדרג אוזניות, נהייה לי משעמם כי אני יודע שאין הרבה למה לצפות יותר ואני מוכר אותן. אז החלטתי סופית למכור את אלה, וכבר פרסמתי אותן למכירה. אחרי זה נביא אוזניות אחרות. או עוד זוג של ה-RP21, או את ה-MS1 שכבר מזמן חשבתי על לקנות אותן יום אחד.

Anatoli.

עכשיו אתה מדבר! יהיה מעניין מה תעשה לאוזניה הזאת ואיך השיפור יבוא לידי ביטוי. :jump:

בקשר לאוזניה הזאת, השידרוג שעשית נראה בהחלט מעניין, השאלה היא האם הוא היה מתבקש, ז"א האם בשידרוג, מעבר לשיעמום שלך, פתרת את הבעיות המרכזיות שהפריעו?

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי, זה פתר את מה שהפריע לי. הבאס נהייה יותר מהיר ואמיתי לדעתי. אוזניות בדר"כ לא עושות באס טוב. גם אוזניות שמצטיינות בבאס לא יכולות להתקרב לביצועים של רמקולים בדר"כ בכל הנוגע לבאס. ה-21 עכשיו נשמעות יותר כמו רמקול מדפי מאשר אוזניות בכל מה שקשור לבאס, וזה מצוין. בטרבל, זה לא הרגיע אותו, הוא נשאר אותו הדבר בערך, אבל זה מפורט יותר מה שלדעתי גם אחלה שיפור. מעבר לזה יש גם את הבמה והפירוט לכל אורך הסקאלה שהשתפרו. לדעתי זה היה שווה את זה. גם שיפר את הצליל, גם היה כיף :)

בנוגע ל-MS-1, שם אין הרבה מה לעשות. אפשר לעשות קייס מעץ, מה שאני לא יודע אם בא לי לעשות. אפשר להחליף כבל שאני אשקול את זה ברצינות, ואפשר לעשות כמה שטויות בפנים, לא דברים רציניים מדיי.

גיל, למרות הזמן שלוקח להם, אני מעדיף להזמין מאלסנדרו, זה זול יותר ממשומש בגלל שזה כולל משלוח. בארה"ב משומשים הולכים ב-90-95$ עם משלוח. אחרי משלוח לארץ ייצא משהו כמו 110$.

Anatoli.

פורסם

בקשר לאתר הרישמתי של אלסנדרו, אפשר לשלם שפ עם paypal? אני חושב על לקנות כאלה לעצמי

פורסם

מה הכתובת של האתר?

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שאפשר בפאיפאל. אני שילמתי באשראי. מה שכן, הם הפתיעו אותי לטובה כשאמרו לי אתמול שהיום זה כבר אמור להישלח ושייקח שבוע-שבועיים להגיע. כמובן שאני לא מאמין להם ומחכה לזה רק בעוד משהו כמו 3 שבועות, אבל זה עדיין פחות ממה שלוקח להם בחלק מהמקרים. עכשיו רק נשאר ללמוד לעבוד עם עץ :)

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים