עבור לתוכן

הקמת רשת לא סטנדרטית, האם מה שאני מנסה לעשות בכלל אפשרי ?

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר של 3com (מחובר לאינטרנט של הכבלים), וממנו יוצאים ארבעה חיבורים ל:

1. המחשב שלי (WinXP).

2. מחשב הורדות (WinXP).

3. מחשב נוסף (WinXP).

4. מדפסת.

הבעיה שלי היא שהראוטר מוגבלת למהירות 100mbit/sec, אך אני צריך מהירות העברה גדולה יותר בין המחשב שלי, למחשב ההורדות.

אפשרות אחת לפתור את הבעיה, היא לקנות ראוטר של Gigabit, אבל המחירים בשמיים.

אפשרות נוספת, יותר פרקטית כלכלית, היא לעבור לחיבור ללא חייגן, ולקנות מתג של Gigabit, לדוגמא זה:

http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=150 ולחבר אותו במקום הראוטר של 3com. האם זה אפשרי ?, אני פשוט לא מבין מה מתג מסוגל לעשות, האם הוא מסוגל לקחת אינטרנט מחיבור ללא חייגן, ולפצל אותו למספר מחשבים, ולתת לכל מחשב כתובת IP נפרדת וגם לשלוט על פורטים ?, אם זה אפשרי אז זה הפתרון הכי טוב נראה לי.

בכל אופן, אפשרות אחרת, אותה ניסיתי לבצע בימים האחרונים, ללא הצלחה, היא להוסיף כרטיס רשת של Gigabit למחשב ההורדות. בצורה הזו, למחשב ההורדות יש שני כרטיסי רשת, אחד רגיל, והשני Gigabit. דרך כרטיס הרשת הרגיל, חיברתי אותו לראוטר (ע"מ שיקבל אינטרנט), ודרך כרטיס הרשת של Gigabit, חיברתי את מחשב ההורדות, למחשב שלי (שיש בו גם כרטיס Gigabit).

בצורה הזו, המחשב שלי אמור לתקשר עם מחשב ההורדות במהירות Gigabit, וגם לקבל ממנו אינטרנט (כלומר המחשב שלי לא מחובר יותר לראוטר ישירות).

מבחינת הגדרות, השארתי את הכל על מצב אוטומטי, לא הגדרתי דבר ידנית.

בתיאוריה, הפתרון הזה היה אמור לעבוד, אבל בפועל, קרו שני דברים:

1. משום מה, מחשב ההורדות מנסה בכח להתחבר לאינטרנט דרך כרטיס ה Gigabit (שהוא כאמור מחובר למחשב שלי, ולא לראוטר), ולא דרך כרטיס הרשת שמחובר לראוטר (ניסיתי במסך ה Advanced Settings לשנות את ה Priority, כך שכרטיס הרשת הרגיל יהיה מעל לכרטיס הרשת של Gigabit, אבל זה לא עזר, מחשב ההורדות עדיין מנסה לקבל את האינטרנט דרך כרטיס ה Gigabit).

2. גם כאשר אני מחבר את כרטיס ה Gigabit של מחשב ההורדות, לראוטר (סתם לשם הבדיקה), אני אומנם מקבל אינטרנט במחשב ההורדות, אבל לא מצליח להעביר אותו למחשב שלי (למרות שסימנתי את האופציה המתאימה בכרטיס הרשת של ה Gigabit, שאמורה לשתף את המחשב השני באינטרנט).

תחת VISTA אותה קונפיגורציה בדיוק עובדת מצוין, הבעיה היא שראשית מחשב ההורדות חלש מדי עבור Vista, והכל עובד לאט, ודבר שני Vista לא עובדת במהירות Gigabit, לפחות לא אצלי, והבנתי שזו בעיה נפוצה שאמורה אולי להיפתר עם Service Pack 1.

פורסם

מה הבעיה?

תקנה סוויץ' 1 ג'יגהביט.

תחבר אותו לאחת מיציאות הLAN של הנתב, אליו תחבר את שלושת המחשבים ואת המדפסת, זה הכל.

אם אתה תחבר את הסוויץ' במקום הראוטר ותבצע חיבור ללא חייגן, לא תהיה לך רשת בין המחשבים

אלא רק חיבור לאינטרנט.

פורסם

אפשרות א' (סוויץ' גיגה):

אפשרי לקנות סוויץ' גיגה ולחבר 3 מחשבים לחיבור כבלים ללא חייגן.

אם המדפסת היא לא מדפסת רשת, אין בעיה (כי היא "המחשב הרביעי").

לא לשכוח להוציא את המודם מהחשמל ולהחזיר. ככה הוא יישכח את הmac של הנתב שלך

lev0 - אתה בטוח? מה ה-subnet שמודם כבלים מחלק?

אפשרות ב' (מחשב אחד עם שני כרטיס רשת. מחשב שני עם כרטיס רשת אחד)

מניסיון שלי זה לא פתרון יציב (אבל אפשרי) שמחשב אחד יהיה מעין נתב.

ראשית יש לבדוק אם אפשר לעשות בנתב שלך port forward לכתובת IP שהוא לא מחלק.

אם לא, תוכל רק לגלוש אבל על המחשב שלך יכולות להיות בעוית עם משחקי רשת ועוד תוכנות שמהוות שרת.

אם כן, תגדיר על שני כרטיסי הגיגה כתובת IP ידנית מהפול של הנתב.

אם זה לא עובד, תגדיר במחשב הראשי (עם הכרטיס הבודד) default gateway עם הכתובת של מחשב ההורדות.

אפשרות ג' (מסובכת יותר):

2 כרטיסי רשת במחשב ההורדות ו-2 בראשי. מחוברים בינהם עם כבל מוצלב.

אם למשל הנתב שלך מחלק כתובות 192.168.1.0/24, תגדיר על שני כרטיסי הגיגה כתובות מsubnet שונה מזו של הנתב.

למשל,

מחשב א': 172.16.0.1/24 ומקבל מהנתב 192.168.1.1

מחשב ב': 172.16.0.2/24 ומקבל מהנתב 192.168.1.2

על המחשב שמוגדר ידנית 172.16.0.1 תכניס בדוס את הפקודה:

route add 192.168.1.2 mask 255.255.255.255 172.16.0.2 -p

ובמחשב שמוגדר עליו ידנית 172.16.0.2 תגדיר

route add 192.168.1.1 mask 255.255.255.255 172.16.0.1 -p

פורסם

מה הבעיה?

תקנה סוויץ' 1 ג'יגהביט.

האפשרות הכי טובה והכי פשוטה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, Lev0, sausage ו nakash5, תודה רבה רבה על העזרה.

Sausage,

אפשרות א' שלך - בעייתית, כי מדובר במדפסת רשת.

אפשרות ב' שלך - אם אתה אומר שלא יציב, אני מעדיף לוותר.

אפשרות ג' שלך - אז אם הבנתי נכון, מחשב ההורדות והמחשב שלי, ימשיכו להיות מחוברים כל אחד בנפרד לנתב. בנוסף לכך, אתה מציע להוסיף כרטיס רשת שני לכל אחד מהם (שיהיה Gigabit), לחבר את שני כרטיסי ה Gigabit הללו עם כבל מוצלב, ואז להגדיר בעזרתם רשת נפרדת. האם האפשרות הזו היא *כן* יציבה ?, כי מבחינה כלכלית, זו האפשרות הזולה ביותר. בעייה אחת שעולה לי לראש עם האפשרות הזו, היא במידה ואני מעביר קובץ בין מחשב ההורדות למחשב שלי, איך WinXP ידע האם להשתמש ברשת ה Gigabit, או ברשת הנתב ?, הרי בעיקרון שתי הרשתות לגיטימיות באותה המידה להעברת קבצים, לא ?...

Lev0,

האפשרות שהצעת נשמעת מעניינת, בתנאי שאפשרות ג' של Sausage אינה יציבה. אבל יש לי שאלה בקשר לאפשרות שהצעת:

תקנה סוויץ' 1 ג'יגהביט.

תחבר אותו לאחת מיציאות הLAN של הנתב, אליו תחבר את שלושת המחשבים ואת המדפסת, זה הכל.

אתה מציע לחבר את שלושת המחשבים ואת המדפסת, כולם אל המתג, ואז את המתג לחבר לנתב ?. האם בצורה הזו יהיה לי גם אינטרנט לכל המחשבים, וגם שיתוף קבצים ומדפסת בין כל המחשבים ?

פורסם

את המילה "נתב" תחליף במילה סוויצ' ואז זה באמת יוצא מה שהוא אומר, וזה יעבוד.

(נתב זו המילה העברית לראוטר, הם אותו דבר, ומתג היא המילה העברית לסוויצ', אתה זקוק למתג ג'יגהביט)

פורסם
  • מחבר
את המילה "נתב" תחליף במילה סוויצ' ואז זה באמת יוצא מה שהוא אומר, וזה יעבוד.

(נתב זו המילה העברית לראוטר, הם אותו דבר, ומתג היא המילה העברית לסוויצ', אתה זקוק למתג ג'יגהביט)

נשבע לך שתיקנתי עוד לפני שראיתי את התגובה שלך ;D

פשוט השמות מתג ונתב דומים מדי...

אוקיי, אז לפי הנסיון שלכם, איזו אופציה תהיה יציבה יותר, זו של Lev0, או האופציה השלישית של Sausage ?, האופציה השלישית של Sausage היא פשוט זולה יותר, כי אני צריך לקנות רק עוד כרטיס רשת רגיל אחד (30 ש"ח), בעוד באופציה של Lev0, אני צריך להוציא בערך 300 ש"ח על מתג. מצד שני, אם האופציה של Lev0 תבטיח לי יציבות גבוהה יותר בעבודה (ובלי איבודי קשר לא ברורים בין המחשבים), אז אעדיף אותה.

ועוד שאלה בקשר לאופציה של Lev0, יש משהו שאני לא מבין, הרי כל תעבורת המידע לאינטרנט, ומהאינטרנט, באופציה הזו, עוברת דרך החיבור *הבודד* בין הנתב למתג. אז מה קורה אם מישהו מהאינטרנט רוצה להגיע דווקא למחשב ההורדות (נגיד תוכנת Bittorent שצריכה להגיע למחשב ההורדות), איך היא תדע להגיע דווקא אליו, ולא למחשב אחר שמחובר לי למתג ?, הרי בשלב של חיבור הנתב למתג, אובדת היכולת של האינטרנט להבחין בין המחשבים שמחוברים למתג, לא ?

פורסם

אפשרות ג' תעבוד כמו נינג'ה. הוא יעדיף להעביר את המידע דרך הכבל המוצלב כי אתה תכניס את הפקודות שרשמתי (route add / static route)

אגב, חשוב לקבע את הכתובות של המחשב הראשי ושל ההורדות בנתב שלך!

בקשר לאופציה של Lev0, יש משהו שאני לא מבין, הרי כל תעבורת המידע לאינטרנט, ומהאינטרנט, באופציה הזו, עוברת דרך החיבור *הבודד* בין הנתב למתג. אז מה קורה אם מישהו מהאינטרנט רוצה להגיע דווקא למחשב ההורדות (נגיד תוכנת Bittorent שצריכה להגיע למחשב ההורדות), איך היא תדע להגיע דווקא אליו, ולא למחשב אחר שמחובר לי למתג ?, הרי בשלב של חיבור הנתב למתג, אובדת היכולת של האינטרנט להבחין בין המחשבים שמחוברים למתג, לא ?

מה שאתה אומר נכון גם למחשב אחד (בגלל ה-NAT של הנתב).

עם האפשרות של lev יהיה לך אינטרנט אבל תוכנות שמשמשות שרת (שיתוף קבצים, משחקי רשת) לא יעבדו כברירת מחדל.

בשביל זה מגדירים PORT FORWARD.

כשאתה אומר מדפסת רשת למה אתה מתכוון? היא מתחברת עם USB (וז יש שיתוף מדפסות) או עם כבל רשת?

אני חייב להעלות מתישהו מדריך שמסביר מה זה nat....

פורסם
  • מחבר
כשאתה אומר מדפסת רשת למה אתה מתכוון? היא מתחברת עם USB (וז יש שיתוף מדפסות) או עם כבל רשת?

היא מתחברת ישירות לכבל רשת שמגיע מהנתב, אין לה חיבור ישיר למחשב.

נו, אז Sausage, מה היית ממליץ לי לעשות, את אופציה ג' שלך, או את האופציה ש Lev הציע ?, האם יש חסרון שקיים באחת, שלא קיים בשניה ?

דבר אחד שמטריד אותי לגבי אופציה ג' שלך, הוא שאני לא בטוח אם היא פותרת לי את הבעיה ממנה אני סובל עכשיו במחשב ההורדות בעל שני כרטיסי הרשת - WinXP מנסה *בכוח* להשתמש בכרטיס הרשת הלא נכון, ע"מ להתחבר לאינטרנט (WinXP פשוט החליט שכרטיס הרשת של Gigabit הוא זה שאמור לספק לו את האינטרנט, והעובדות הסותרות בשטח לא ממש מעניינות אותו). עם הפתרון של Lev, צרה כזו לא יכולה להתרחש, אך מצד שני עם הפתרון של Lev מחשב ההורדות כבר לא מחובר בצורה ישירה למחשב שלי, אלא דרך מתג, וזה מוסיף גורם שעלול להאט את מהירות העברת הנתונים (בגלל חוסר תאימות מלאה בין כרטיסי הגיגהביט השונים, והנתב).

מה שאתה אומר נכון גם למחשב אחד (בגלל ה-NAT של הנתב).

עם האפשרות של lev יהיה לך אינטרנט אבל תוכנות שמשמשות שרת (שיתוף קבצים, משחקי רשת) לא יעבדו כברירת מחדל.

בשביל זה מגדירים PORT FORWARD.

וההגדרה מתבצעת בנתב ?

פורסם

עשיתי את אפשרות ב' פעם. חיברתי מחשב למחשב אחר והוא היה אמור להוציא אותו לאינטרנט.

יום אחד זה הפסיק לעבוד. לא משנה כמה שברתי על זה את הראש זה לא עבד. בסוף חיברתי את המחשב השני לנתב ישירות.

port forward מגדירים בנתב. יש בסטיקי הסברים.

תיכנס ל-dos (דרך start->run).

תעשה ipconfig /all וגם route print בשני המחשבים.

פרסם פה את מה שיצא וננסה לפתור את זה.

פורסם
  • מחבר
עשיתי את אפשרות ב' פעם. חיברתי מחשב למחשב אחר והוא היה אמור להוציא אותו לאינטרנט.

יום אחד זה הפסיק לעבוד. לא משנה כמה שברתי על זה את הראש זה לא עבד. בסוף חיברתי את המחשב השני לנתב ישירות.

גם אצלי זה עבד לכמה דקות, ואז הפסיק. אחרי עוד מליון משחקים זה שוב עבר לכמה דקות, ואז שוב הפסיק.

port forward מגדירים בנתב. יש בסטיקי הסברים.

כן אני יודע איך מגדירים, אבל אם הנתב פותח פורט על יציאת ה LAN שמתחברת למתג, זה אומר שהפורט הזה עכשיו יהיה פתוח בכל המחשבים המחוברים למתג, נכון ?

תיכנס ל-dos. ותעשה ipconfig /all וגם route print בשני המחשבים.

פרסם פה את מה שיצא וננסה לפתור את זה.

טוב, תודה. למרות שכמו שאמרת, לא בטוח שאפשר לפתור את הבעיה הזו.

פורסם
כן אני יודע איך מגדירים, אבל אם הנתב פותח פורט על יציאת ה LAN שמתחברת למתג, זה אומר שהפורט הזה עכשיו יהיה פתוח בכל המחשבים המחוברים למתג, נכון ?

לא. זה לפי כתובת ה-IP.

טוב, תודה. למרות שכמו שאמרת, לא בטוח שאפשר לפתור את הבעיה הזו.

למה? התייאשת?

פורסם
  • מחבר

אוקיי Sausage, אני מצרף פה את הנתונים שביקשת:

1. Ipconfig /all

2. Route print

הנתונים הם רק עבור "מחשב ההורדות", זאת מכיוון שהוא לא מצליח להתחבר לאינטרנט כאשר קיימים שני כרטיסי הרשת עליו, אז לא ראיתי טעם להתקדם הלאה ולצרף גם נתונים של "המחשב שלי" בשלב ההתחלתי.

הנתונים נלקחו כאשר כרטיס ה Gigabit של מחשב ההורדות (שקראתי לו "1000") מחובר לכרטיס ה Gigabit ב "מחשב שלי" (שאותו כיביתי), וכרטיס הרשת השני של מחשב ההורדות (שקראתי לו "100") מחובר לנתב (שמחובר לאינטרנט). במצב הזה כאמור אין לי אינטרנט, לדעתי המחשב מנסה להגיע לאינטרנט דרך ה "1000", ולא דרך ה "100".

שני כרטיסי הרשת במחשב ההורדות הם על מצב אוטומטי, כלומר Obtain an IP Automatically וכו'. הדבר היחידי ששיניתי זה שבכרטיס שמחובר לנתב, איפשרתי את האופציה של Share על האינטרנט (ב Advanced).

[attachment deleted by admin]

פורסם

ההגדרות הללו נראות תקינות.

1. למה אתה חושב שהוא מנסה לצאת דרך כרטיס הגיגה?

2. תעשה פינג ל-192.118.82.140, פינג ל-walla.co.il ואח"כ פינג ל-192.168.1.1 . תרשום מה קיבלת.

3. תנסה לבטל את ה-sharing או bridge...

4. תיכנס ל"חיבורי רשת" ותעשה repair לכרטיס רשת שמחובר לנתב.

פורסם
  • מחבר
ההגדרות הללו נראות תקינות.

1. למה אתה חושב שהוא מנסה לצאת דרך כרטיס הגיגה?

מכיוון שכאשר אני מחבר את הנתב לכרטיס הגיגה, אז אני כן מקבל אינטרנט.

2. תעשה פינג ל-192.118.82.140, פינג ל-walla.co.il ואח"כ פינג ל-192.168.1.1

הכל נכשל. אין לי אפילו גישה לנתב !.

3. תנסה לבטל את ה-sharing או bridge...

ניסיתי, לא עזר.

4. תיכנס ל"חיבורי רשת" ותעשה repair לכרטיס רשת שמחובר לנתב.

ניסיתי, הוא רושם שהוא מנסה לבצע Renewing your IP address, אבל בסוף נכשל. בכל מקרה זה לא משנה, כי בכל פעם שאני עושה Restart למחשב הוא מבצע חידוש של כתובת ה IP, ותמיד הוא מגיע לאותה הכתובת אותה פירסמתי, אבל זה לא משנה כלום, כי האינטרנט לא עובד (ולא רק שלא עובד, אפילו אין גישה בין המחשב לנתב). האינטרנט עובד רק במצב שאני מוציא את כרטיס הגיגה מהסלוט (לא מספיק לעשות עליו Disable בתוכנה), או לחלופין שאני מחבר את הנתב לכרטיס הגיגה.

אני די בטוח שהבעיה היא ש WinXP לא נותן קדימות לכרטיס ה 100 על כרטיס ה 1000, עבור גישה לאינטרנט. הבעיה שאין שום דבר שניתן לעשות שעדיין לא ביצעתי. אפילו החלפתי סלוטים לכרטיסים, כמה פעמים (פעם אחת זה אפילו פתר את הבעיה, למספר דקות).

אני חייב לציין שהפיתרון של Lev נראה קוסם יותר מרגע לרגע.

בכל מקרה, תודה רבה Sausage על כל העזרה, אין כמוך.

זה מדהים איך ב VISTA (שמתי לנסיון בשני המחשבים VISTA) אותה קונפיגורציה בדיוק עובדת מעולה. יש מיידית אינטרנט בשני המחשבים, ושיתוף קבצים מלא במהירות Gigabit (במידה ולא מנסים להעביר דרך האקספלורר). אנשים שטוענים ש VISTA אינה התקדמות גדולה לעומת XP, פשוט לא מבינים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים