עבור לתוכן

הקשר שבין כרטיס קול למערכת עם רסיבר

Featured Replies

פורסם

פעם, לפני כמה שנים טובות, אני זוכר שקראתי פה שהכרטיס קול לא משנה כלל במערכת עם רסיבר שכן הרסיבר מעבד את הקול, אבל חבר שלי טוען שהוא חש הבדלים עצומים בסאונד בין הAC97 שעל הלוח אם שלו לבין הCREATIVE SOUND BLASTER 5.1 שלו. הגיוני ?

פורסם

אולי מה שאתה מדבר עליו הוא ה-SPDIF, ששם זאת יציאה דיגיטלית, שאותה מעבד הרסיבר (וגם, אני לא בטוח אם הכרטיס קול משנה בזה או לא).

בכל מקרה, אם אתה מתחבר דרך היציאות האנאלוגיות (הרגילות, כמו של האוזניות) בטוח יש הפרש באיכות.

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי בזמנו (מאנטולי נראה לי), שזה תקף לגבי כל יציאה

פורסם

ביציאה דיגיטלית הבדלים קיימים, אך הם פחות רלוונטים. בכל מקרה, סביר להניח שאין לך ציוד שבו יציאה דיגיטלית איכותית יותר תעשה הבדל.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אנטולי, תודה רבה על התגובה, אבל אתה יכול בבקשה להסביר את זה יותר לעומק, מה קורה מעשית בשתי היציאות כאשר יש ואין כרטיס קול במערכת עם רסיבר ? תודה רבה.

פורסם

לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה שאני אסביר. בכל מקרה, אם אתה משתשמ בחיבור דיגיטלי אל תיקח כרטיס קול רציני. אם אתה משתמש בחיבור אנאלוגי כדאי להשקיע.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תגדיר ציוד איכותי בשביל שישימו לב להבדל ביציאה דיגיטלית :)

ובקשר לאנלוגי, עד כה הייתי בטוח שלא משנה איזה אות יוצאת מהכרטיס קול, הרסיבר מעבד אותו מחדש ככה שזה לא משנה איזה כרטיס קול יש... אמממ מעניין

תודה אנטולי, כמו תמיד אתה לא מאכזב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים