עבור לתוכן

מאורר שעל הלוח אם מסתובב לאט ועושה רעש נוראי

Featured Replies

פורסם

המאורר שנמצא על הלוח אם ומתחת לכרטיס המסך מסתובב לאט ונורא מרעיש.

ניסיתי לנקות אותו עם שואב אבק, להזיז אותו קצת ולהדק אותו אבל זה עזר רק קצת.

בגלל שזה מאורר נורא קטן אני לא יודע אם זה יהיה פשוט להחליף אותו, כי אני לא בטוח שאני אוכל למצוא מאורר בכזה גודל.

יש דרך לנסות לתקן אותו? כשמדליקים את המחשב הוא לא עושה רעש, ורק כשכבר הכל עולה (וכנראה הוא מספיק להתחמם) הוא מרעיש.

כשאני מסתכל על המאורר הוא מסתובב יחסית לאט בזמן שהוא מרעיש הרבה, עוצר לרגע ושותק, ואז שוב ממשיך להרעיש.

ד"א, זה מסוכן למחשב? כשבדקתי טמפרטורות הן היו בסביבות ה-40.

תודה!

פורסם

סביר מאוד שאתה מתכוון למאורר ה-CHIPSET.

בכל מקרה אל תעבוד עם המחשב ללא קירור במידה והוא יחדל לך.

תנסה לפי דגם לוחM שלך מאתרי חומרה לאתר מאורר תואם,בדר"כ זה מגיע עם ה-HEATSINK שלו.

עוד דרך לפני הכל זה לפרק אותו ובעזרת המאמר של שימון וניקוי מאוררים לחדש אותו.

אגב,לשואב אין מספיק לחץ שאיבה(והפוך) ע"מ לנקות לך אותו.אני ממליץ על פירוק,ניקוי ושימון.

עריכה:

http://hwzone.co.il/guides/fanoil/

פורסם

אתה צריך בעדינות להוציא אותו ועם שמן מכונות ,אני משתמש עם שמן למכונות תפירה,וניתן גם עם שמן WD-40 אחרי שאתה

מוציא אותו יש במאורר גומיה באמצה להוציא אותה ולשמן בציר של המאורר.ואם באמת אין לו תקנה ,או שאתה מעוניין להחליך

אותו ,יש בכל חנות מחשבים מאוררים כאלה...

פורסם
  • מחבר

זהו שניסיתי לפרק אותו, אבל יש לו איזה מן מנגנון פירוק מוזר.

יש מעין שני 'כפתורים' (שנראים יותר כמו ברגים) שאפשר ללחוץ עליהם ולהזיז אותם, אבל לא ברור לי איך בעזרתם אני יכול להוציא אותו.

(בכלל אמורה להיות שם משחה תרמית מתחת?)

זה די דומה למה שיש שם

eef295ba876a9bae9ff3dd335a797c1c.jpg

פורסם

יש כאלה כמו הקליפסים של התושבת 478 .ויש כאלה כמו בתמונה וזה לא הברגה ,ואם אתה מחליף אותו כולל התושבת

לא חייב שיהיה עגול ,יש גם מרובעים.בקשר לפירוק נידמה לי שאתה צריך לפרק את הלוח-אם ,כי הברגים השחורים בקצה שלהם

הם מתרחבים מאחורי הלוח ,וזה מה שתופס אותם.הכי טוב תחקה לעוד דעות מחברי הפורום...

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי איך מפרקים אותו.

עכשיו יש בעיה! הוא הפסיק לעבוד לחלוטין!

עכשיו הטמפרטורות נראות בסדר, השאלה אם הן הטמרפטורות של ה- Chipset כמו שאתם אומרים.

נראה לכם שאפשר להמשיך לעבוד ככה, או שזה מסוכן?

עריכה: לא סמכתי על הטמפרטורות, אז נגעתי בהיטסינק וקיבלתי כוויה :-X, אז כיביתי את המחשב ואני אלך לקנות מאורר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה עלול לגרום נזק!

אל תעבוד עם אין מאורר על הבקר,כי הוא בבת אחת יגיד לך.. :hi:

פורסם

כנס למדריכים של הפורום, יש שם הסבר די נחמד על איך לנקות מאווררים כאלו

המאוורר לא מסתובב בכלל (לפי דבריך), אז הייתי מציע לך לעשות פעולה יותר "כירורגית":

קרא את המדריך, תבין את כל העסק הזה עובד

ותלך צעד אחד יותר קדימה מהמדריך - פרק את הפרופלור של המאוורר לגמרי (פשוט תוציא את השייבה ותשלוף אותו החוצה) לפעמים יש המון לכלוך מתחת לשבשבת, ליכלוך שאפשר לנקות רק אם תפרק אותה

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחפש מאורר כזה לציפסט עם גוף קירור אבל לא מצאתי.

מה שכן מצאתי זה מאורר מפלסטיק (השחור בתמונה) שמתאים למיקום של החורים.

השאלה היא אם הוא יספיק לקירור (מכיוון שהוא לא ממתכת ולכן לא יעביר חום כל כך טוב), או שעדיף עוד לקמבן משהו עם המקולקל?

אני יכול לנסות לתקן אותו כמו שהצעתם או לחלופין, להוציא את המאורר שלו, להרכיב מעליו את החדש שקניתי ולקוות שהוא יכנס לתוך המארז.

אתם חושבים שכדאי לנסות לתקן אותו קודם?

[attachment deleted by admin]

פורסם

החדש אני חושב יעשה את העבודה...

אבל עדיף תקן את הישן

פורסם
  • מחבר

אוקי, עבדתי לפי המדריך ונראה שהוא תוקן.

כדאי לחדש את המשחה התרמית?

עריכה: אוקי חידשתי את המשחה הטרמית וחיברתי אותו ונראה שהכל תקים עכשיו :)

רק שלא יודע למה אבל כל ההגדרות של הביוס אופסו (בהתחלה הוא בכלל נתן לי אזהרה שאני צריך לעשות ריסט ל- OC שלא עשיתי בחיים :P)

עכשוי אני צריך להגדיר את ה- Ram והתזמונים שוב. מישהו יכול להסביר לי איך לעשות את זה? (את כל ה- Ras to Cas וכו...)

עריכה 2 : כיביתי את המחשב, הדלקתי אותו שוב והוא לא נדלק - הלך לי הספק.

אף אחד מהמאוררים לא נדלק כשאני מדליק את המחשב ובדקתי את הספק עם אבו מטר, בכניסה הוא מקבל חשמל וביציאה אין כלום.

עכשיו אני ואבא שלי פירקנו אותו ואנחנו עובדים עליו (כן, אנחנו יודעים שזה מסוכן אבל אבא שלי מתעקש ויש לו ידע באלקטרוניקה אז ננסה לראות אולי איזה פיוז נשרף - כמובן שהספק מנותק מהחשמל)

אם יש לכם עצות, אשמח לשמוע. (פגה האחריות על הספק)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים