עבור לתוכן

איך זה ש E6750 יותר זול מ E6600 ומ E6700?

Featured Replies

פורסם

במה הוא פחות טוב מהם אם בכלל

תודה

פורסם

"ירידת מחירים" ,אבל במקום שמחיר עצמו ירד הם פשוט הוציאו מעבדים חדשים שגם טובים יותר מהמקבילים אליהם וגם זולים יותר.

הלקוח רק נהנה מזה. :)

פורסם

הוא יותר טוב מהם - בעיקר ניכר ה-FSB המהיר יותר (1333MHz לעומת 1066MHz). אין לי הסבר לגבי המחיר... אולי אינטל מרגישה שאין לה סיכון והיא יכולה לאפשר תחרות בין מוצרים שלה? :nixweiss:

האמת שזה נראה לי די טיפשי. הרבה יותר נוח לתמחר את המוצר החדש כמו המוצר הישן ולהוריד את מחיר המוצר הישן מאשר ליצור תחרות בין המוצרים שתגרום להצטברות עודף במוצר הישן... איזה אינטרס יכול להיות בעודף? אולי הם מתכננים קיצוץ ענק ומפתיע במחירים ומקווים לצבור מספיק מלאי לשם כך? אני מקווה מאוד... למרות שזה מאוד לא סביר :)

פורסם

הוא יותר טוב מהם - בעיקר ניכר ה-FSB המהיר יותר (1333MHz לעומת 1066MHz). אין לי הסבר לגבי המחיר... אולי אינטל מרגישה שאין לה סיכון והיא יכולה לאפשר תחרות בין מוצרים שלה? :nixweiss:

האמת שזה נראה לי די טיפשי. הרבה יותר נוח לתמחר את המוצר החדש כמו המוצר הישן ולהוריד את מחיר המוצר הישן מאשר ליצור תחרות בין המוצרים שתגרום להצטברות עודף במוצר הישן... איזה אינטרס יכול להיות בעודף? אולי הם מתכננים קיצוץ ענק ומפתיע במחירים ומקווים לצבור מספיק מלאי לשם כך? אני מקווה מאוד... למרות שזה מאוד לא סביר :)

הייצור של המעבדים החדשים E6X50 הרבה יותר זול, ולכן אינטל מוכרת אותם במחירים האלו.

פורסם

היצור של כל המעבדים מאוד זול.

רוב המחיר שיבואן משלם פר 1000 מעבדים הוא על מו"פ.

פורסם

להצטברות עודף במוצר הישן... איזה אינטרס יכול להיות בעודף? אולי הם מתכננים קיצוץ ענק ומפתיע במחירים ומקווים לצבור מספיק מלאי לשם כך? אני מקווה מאוד... למרות שזה מאוד לא סביר :)

לאינטל יש כל כך הרבה כסף שלא אכפת להם מ"כמה" עודפים.

פורסם

וואי, Bright Moon כמה שטויות אתה יכול להכניס בתגובה אחת, זה תמיד מדהים אותי מחדש תגובות כאלה

אני רואה ששואלים את השאלה הזו הרבה פעמים, אז אני אגיד לכם, כדי שתדעו

הסיבה שאינטל מתמחרת את E6750 במחיר נמוך יותר מ- E6600, היא בגלל שלאינטל רוצה לדחוף את הבאס של 1333MHZ קדימה.

אז היא עושה את זה בצורה של הפרש מחירים אבסורדי שכזה, בו מעבד עם באס 1066, איטי יותר, עולה הרבה יותר יקר ממעבד עם באס 1333MHZ, מהיר ממנו.

הסיבה שאינטל רוצה לעשות את זה לא ברורה לי, אבל קראתי את מה שכתבתי כאן במקום מכובד, שגם הוא לא הסביר, ובינתיים זה נשמע הרבה יותר הגיוני מאשר השטויות שכתבת פה למעלה. אז במקום לנחש דברים שקשורים למלאי ותחרות עם עצמה וקונספירציות שאני לא יודע מאיפה אתה מביא, תחתור לנסות ולהבין מדוע היא מעדיפה לדחוף את הטכנולוגיה החדשה.

אגב, ניחוש שלי : לתת באזזזז לציפסט החדש שתומך רישמית בבאס שכזה (בניגוד ל 965 - אינטל לא תומכת רישמית בציפסט זה בבאס החדש)

פורסם

אין בהכרח קשר ישיר בין עלות ייצור ותמחור , לאינטל יש את הסיבות שלהם

כל הספקולציות יכולים להיות נכונים , או שלא

בשורה התחתונה: למי באמת איכפת ?

פורסם

וואי, Bright Moon כמה שטויות אתה יכול להכניס בתגובה אחת, זה תמיד מדהים אותי מחדש תגובות כאלה

אני רואה ששואלים את השאלה הזו הרבה פעמים, אז אני אגיד לכם, כדי שתדעו

הסיבה שאינטל מתמחרת את E6750 במחיר נמוך יותר מ- E6600, היא בגלל שלאינטל רוצה לדחוף את הבאס של 1333MHZ קדימה.

אז היא עושה את זה בצורה של הפרש מחירים אבסורדי שכזה, בו מעבד עם באס 1066, איטי יותר, עולה הרבה יותר יקר ממעבד עם באס 1333MHZ, מהיר ממנו.

הסיבה שאינטל רוצה לעשות את זה לא ברורה לי, אבל קראתי את מה שכתבתי כאן במקום מכובד, שגם הוא לא הסביר, ובינתיים זה נשמע הרבה יותר הגיוני מאשר השטויות שכתבת פה למעלה. אז במקום לנחש דברים שקשורים למלאי ותחרות עם עצמה וקונספירציות שאני לא יודע מאיפה אתה מביא, תחתור לנסות ולהבין מדוע היא מעדיפה לדחוף את הטכנולוגיה החדשה.

אגב, ניחוש שלי : לתת באזזזז לציפסט החדש שתומך רישמית בבאס שכזה (בניגוד ל 965 - אינטל לא תומכת רישמית בציפסט זה בבאס החדש)

א. אתה עובד באינטל? אתה מתכנן את מדיניות התמחור שלהם, או לחילופין יש לך מקורות היודעים בבירור את השורשים למדיניות זו?

ב. אם אינטל רוצה לדחוף את הבאס החדש כ"כ, למה דווקא מרובעי הליבה עם הבאס החדש (רק אחד, ה-QX6850) מתומחרים מעל מחירי שאר מרובעי הליבה? אני בטוח שאם אינטל רצו כ"כ לקדם את הבאס החדש הם לא היו מורידים את מחירי המרובע עם הבאס המיושן.

ג. ציינתי בבירור שזו השערה, כנראה חסרת סיכויים. אם אתה תוקף אחרים על זה שהם מפרסמים השערות, אל תנחש.

ד. תביא את ה-"מקור המכובד" שלך.

ה. lipa צודק - למי אכפת, בעצם?

;)

פורסם

למה בעצם המעבדים החדשים טובים יותר? אומנם הבאס גבוהה יותר אבל המכפלה נמוכה יותר ככה שהתדר הסופי זהה וקשה יותר לעשות אובר קלוק?

פורסם

למה בעצם המעבדים החדשים טובים יותר? אומנם הבאס גבוהה יותר אבל המכפלה נמוכה יותר ככה שהתדר הסופי זהה וקשה יותר לעשות אובר קלוק?

הבאס אכן גבוה יותר, מה שמאפשר 1333MHz FSB ב-QDR (באס*4) - מהירות העברת נתונים בין השבב לגשר הצפוני גבוהה יותר (לעומת 1066 בישנים), מה עוד שב-QX6850 מהירות העברת הנתונים בין חלקי השבב (שהרי הוא בעצי של מעבדים כפולי ליבה "מודבקים") גבוהה יותר.

חוץ מזה, כל המעבדים החדשים מבוססים על סטפינג G0 הקריר יותר, כך שהם מהווים אופציה יותר טובה לאוברקלוקרים (וגם סתם פולטים פחות חום...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים