עבור לתוכן

איך מזהים תיקתוקים מדיסק קשיח ומתי זה אומר שיש בעיה והדיסק הולך להתפגר ?

Featured Replies

פורסם

יש לי את הדיסק הקשיח החדש של מקסטור דגם D740X עם ה-BALL BEARING הרגיל (לא הנוזלי).נפח 40 ג"ב.

נדמה לי ששומעים ממנו נקישות . זה קורה בעיקר כשהוא מתאמץ לקרוא במהירות קובץ גדול או כשהוא מנסה לטעון תוכנית שהיא קצת כבדה. איך אני יכול לדעת אם מדובר בכשל בכונן שיוביל בסופו של דבר להתפגרות שלו ?

בכתבות שקראתי על הכונן הזה כתבו שהוא אחד מהשקטים שיש אם לא השקט ביותר בשוק כרגע כך שזה לא סביר שאני שומע ממנו נקישות, נכון ?

עריכה חשובה : יש לי כבר 8 חודשים את ה- 60GXP של IBM (נפח 40 ג"ב). הוא עובד קשה אצלי במחשב ובכל זאת הוא שקט מאד ואין ממנו שום תיקתוקים. זה עוד חיזוק לכך שאני לא אמור לשמוע קולות כאלה מהמקסטור..

פורסם

אישית, נראה לי שלא צריך לשמוע את קול הסיבוב של ההרד דיסק, נשמע שהצלחת לא יושבת טוב.

לצערי אוכל רק להמליץ לך להחליף את הכונן, אם כל הצער והטירחה בדבר.

פורסם

יש לי את הדיסק הקשיח החדש של מקסטור דגם D740X עם ה-BALL BEARING הרגיל (לא הנוזלי).נפח 40 ג"ב.

נדמה לי ששומעים ממנו נקישות . זה קורה בעיקר כשהוא מתאמץ לקרוא במהירות קובץ גדול או כשהוא מנסה לטעון תוכנית שהיא קצת כבדה. איך אני יכול לדעת אם מדובר בכשל בכונן שיוביל בסופו של דבר להתפגרות שלו ?

בכתבות שקראתי על הכונן הזה כתבו שהוא אחד מהשקטים שיש אם לא השקט ביותר בשוק כרגע כך שזה לא סביר שאני שומע ממנו נקישות, נכון ?

עריכה חשובה : יש לי כבר 8 חודשים את ה- 60GXP של IBM (נפח 40 ג"ב). הוא עובד קשה אצלי במחשב ובכל זאת הוא שקט מאד ואין ממנו שום תיקתוקים. זה עוד חיזוק לכך שאני לא אמור לשמוע קולות כאלה מהמקסטור..

לדעתי הכי טוב שאתה יכול לעשות זה למצוא מישהו עם אותו הארד דיסק ולשמוע בעצמך, זה אומנם לא קל, אבל אתה יודע שהקול שלך כל כך מציק לא בהכרח מפריע לאדם אחר , אז קשה לנו לדעת האם הקול שמשמיע ההארד דיסק שלך הוא קול גסיסה או עבודה נורמלית..

אולי שווה לך ללכת לאחת החנויות ולשמוע את ההארד דיסק באחד המחשבים אם יתמזל מזלך ויש להם הארד דיסק כזה במחשבי התצוגה.

פורסם

לדעתי אל תהסס לחזור לחנות אם אתה לא מרוצה מהרעש שילמת עליו במיטב כספך. כל זה עדיף על קריסה של הדיסק.

פורסם

תחליף ואם גם החדש ישמיע רעשים אז כנראה ככה זה.

פורסם

מה זאת אומרת תיקתוקים?

אתה מתכוון ל"טחינה" הרגילה של ההרדיסק או שזה צליל אחר?

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל כשהדיסק הקשיח מסתובב ומבצע קריאה/כתיבה זה נעשה מאד בשקט (לפחות זה ככה עם ה-IBM שיש לי) ואני אפילו לא יודע שמתבצעת פעילות.

עכשיו עברתי להשתמש במקסטור החדש הזה בתור דיסק ראשי שעליו יש את מערכת ההפעלה וזה אמנם לא קורה כל הזמן, אבל לפעמים שאני מעלה תוכנית (ICQ למשל) או מבצע שמירה, הוא משמיע נקישות (או תיקתוקים, לא יודע איך להגדיר את זה בדיוק) וזה עוד אמור להיות דיסק שקט יותר מה-IBM.

מוזר, לא ?

פורסם

להחליף לסיגיט???

מפחידים אותי אנשים, אטלון הזהיר אותי מנקישות - ותיקתוקים.

הוא המליץ סיגיט.

כל שאר החברים כאן ממליצים מקסטור (החדש) כך גם למשל במדריך הקניה של פיסי-פרו. (גם של האתר הנ"ל בחלק מהמקרים)

GILL, הרעש הנ"ל מופיע לעיתים או ממש לעיתים תכופות - פרט הנמק והסבר.

:smoke:

פורסם

לי זה קורה פה ושם ב ibm וחשבתי שהוא הולך להתפגר אבל הוא הפסיק והוא עובד מהר ושקט

אני לא ממש דואג

פורסם
  • מחבר

תראה

בסך הכל מדובר על דיסק שיש לי במחשב חודש, אולי קצת יותר. הוא נקנה במקום שהוא הכי אמין לדעתי-למיר.

אני לא כל כך יודע אם זה נשמע לעיתים תכופות או רק לפעמים כי בד"כ אני יושב עם מוזיקה ממערכת של שישה רמקולים או מאוזניות, או שאני מדבר בטלפון, ויש מאוורר שנמצא מול שני הדיסקים הקשיחים והרעש שהוא עושה חזק יותר מהרעש של הכוננים הקשיחים

אבל, אם גם בכל התנאים האלה שמעתי תיקתוקים (או נקישות) ואני בטוח במאה אחוז שזה בא מהמקסטור , אז לא נראה לי שזה משהו שצריך להיות.

אני לא חושב שכבר יתנו לי להחליף לסיגייט למרות שמכירים אותי מצוין בלמיר. הם לא נוהגים להחליף חומרה אלא אם משהו פגום וגם אז האחריות אם אני יודע נכון, מכסה עבור מוצר של אותו יצרן

אני יכול לנסות, מה כבר יקרה ? מקסימום יגידו לי להשאר עם המקסטור אבל יחליפו לאחד אחר ואז אני אצטרך לקוות שהוא לא יתקתק.

פורסם

אתה ניסת לעשות SURFACE TEST של נורטון?

פורסם
  • מחבר

אתה ניסת לעשות SURFACE TEST של נורטון?

מי אמר שיש לי את התוכנה של נורטון ?

פורסם

כל תוכנה שיכולה לסרוק את הכונן שלך, אפילו SCAN DISK, יכולים לבצע בה SURFACE TEST שיעביר את הראש על כל הפלטות כדי לראות שהכונן בסיידר. זה אחד מהחסרונות של מערכות הפעלה של מיקרוסופט מסדרת ה2000/XP, אין להן תוכנה לסריקת הכונן.

תשיג NU2002, תתקין ותבדוק..

פורסם

אם הכונן הספציפי דפוק אז תחליף ושלום על ישראל.

אם יש משהו דפוק בסדרה, תפקידם לשרת אותך ולא להחליף לך לעוד דיסק דפוק שיתפגר תוך מספר לא מבוטל של שנים.

אני, עדין לא החלטתי.

פורסם
  • מחבר

אני לא שמעתי שכל הסידרה דפוקה

אבל אני כן יודע שיש כוננים עם מספרים סידוריים מסוימים שיצאו דפוקים ממקסטור. אבל מה הסיכוי ליפול דוקא על אחד כזה ? :AR15:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים