עבור לתוכן

סליחה על הבורות אבל מישהו מוכן לענות לי פה על כמה

Featured Replies

פורסם

שאלות לגבי מעבדים?

מה שרציתי לדעת זה מה זה המכפל הזה במעבדי AMD זאת אומרת שכתוב נגיד 133X11.5 מה זה אומר?!

לא באינטל אין את זה?

למה במעבדי AMD בשביל להמהיר אותם צריך לחבר (קראתי באתר של TOM) שתי גשרים L1 ו L3 או משהו בסגנון

ולגבי מעבדי אינטל אני יודע שהמכפל שלהם נעול אז איך ממהירים אותם ע"י המהרת הBUS שלהם?

פורסם

כי אנשים חכמים מאיתנו גילו איך לפרוץ את המכפלה .

התדר של המעבד נוצר על ידי מחולל שעון כפול המכפלה של המעבד , כלומר 10.5 כפול 133 יתן לך 1.4 גיגהרץ , ו6 כפול 133 יתן לך מעבד של 800 מגהרץ .

במעבדי אינטל , העניין של המכפלה מוטבע בתוך הליבה של המעבד ולמשתמש הרגיל אין שום אופציה לשנות את המכפלה , מה שמשאיר בידיו את המהירות האפיק שבו עובד המעבד , המחולל שעון . בגלל זה באינטל מטפסים עם הBUS .

בAMD , יש לך אפשרויות יותר גדולות .

אתה יכול להגיע לBUS מאוד גבוהה , אבל על מנת לא לחרוג מהמהירות המירבית של המעבד , אתה יכול להוריד את המכפלה .

הנה לך דוגמא :

כך מעבד של 1000 , של 2 החברות . 133 כפול 7.5 . עם אינטל אתה יכול להגיע לאפיק מאקסימלי של 1.125 , אני מדבר על הפנטיום 3 הישן , הוא ישתגע לך בלי קירור בחנקן נוזלי ב150 מגהרץ . קח את אותו 1000 של AMD , עם זכרונות שיש היום , ועם לוחות מאוד יציבים שפותחו בשביל זה , כגון הEPOX , אתה יכול להוריד את המכפלה ל5 , ולהשאיר באותו 1000 , אבל תקבל מהירות אפיק של 400 מגהרץ אפקטיבי .

אתה פשוט משחק איך שבא לך .

פורסם
  • מחבר

אז ממה שהבנתי הקטע הזה של המכםל של AMD זה יותר נוח ל OC מאשר העלת מהירות הBUS באינטל?

אבל עדיין לא הנתי מה משמעות המכפל הזה זה כאילו קובעה כמה מחזורי שעון יהיו ואיזה מהירות יהיה כל מחזור שעון או מה?

פורסם

המכפל קובע את התדר של המעבד .

פורסם
  • מחבר

את זה הבנתי

אבל מה אומרות המהיריות נגיד אתה מקטין טת המכפל אבל בשבלי לשמור על אותה מהירות של מעבד אתה מעלה את המהירות

אבלאני עדיין לא מבין מה תפקיד המכפל זה כמו CLOCK PULSE או מה?!

הרי נגיד יש ככה 133X11.5 11.5 זה המכפל ומה אומר ה 133?!

זה המהירות שבה המעבד מבצעה פעולה מסוימת בCLOCK PULSE אחד?(דופק שעון אחד)

פורסם

FSB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים