עבור לתוכן

לוח אם: הבדלים בין GA-965G-DS4 ל-GA-965G-DS3

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה מחשב למטרת עיבוד מידע וחישובים מתמטיים עם מעבד INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX

את התוכנה אני כותב ולכן אוכל לשלוט טוב יותר על חלוקת העבודה מול ארבעת המעבדים.

בהתייחס לכך, שאלתי בקשר ללוחות היא האם ההבדלים בינהם עלולים להשפיע על הביצועים?

מצורפת טבלה השוואה (השורות הצהובות מדגישות את השוני שבין שתי הלוחות).

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ההשפעה על הביצועים אפסית - אין שום הבדל בין שני הלוחות הנ"ל לצרכים שציינת אלא אם אתה מתכנן לעבוד עם שני כרטיסי מסך, או RAID 5 ואז ה-DS4 יתאים יותר.

מבחינת ביצועים נטו - הלוחות אמורים להיות זהים.

פורסם

קודם כל ב 3 אין קירור טוב ככה שהוא עלול להתחמם

בלי קשר תלוי עד כמה אתה מעמיס על המחשב...

חשבת לעשות RAID?

פורסם
  • מחבר

קודם כל ב 3 אין קירור טוב ככה שהוא עלול להתחמם

בלי קשר תלוי עד כמה אתה מעמיס על המחשב...

חשבת לעשות RAID?

אני לא הולך לעשות RAID. המעבדים יאלצו להתמודד מול אותו ה-HD לצערי.

קירור בלוח אם? חשבתי שיש רק במארז ובמעבד?

פורסם

chipset

motherboard

תקשיב גם הרגלית של המארז מתחממת וכנראה שיום אחד ימציאו גם בשבילה קירור מים!

:smile1:

לא אני מניח שלא תרגיש בהבדל...

אם תרצה לעשות RAID 10 לעומת זאת... לא תוכל.

פורסם

לגבי הלוחות לא תהיה לך בעיה.

לגבי החישובים:

אם אתה מתכוון לבצע חישובים עם גישה מוגבלת ל HD אז אחד יספיק, אבל אם אתה מתכוון לבצע גישות רבות למידע תשים לב שאתה לא יוצר צוואר בקבוק סדרתי בהמתנה לבקר של של ה HD.

מלבד העובדה שאתה לא יכול לשלוט על בדר הקריאות / כתיבות אתה תאבד את כל היתרון של החישוב המקבילי בכך שהמעבדים "יעמדו" בתור בהמתנה לקבל מידע מהבקר - ויהיה איבוד של היתרון המקבילי.

אם תוכל, במידת האפשר, נסה ליצור מבנה נתונים המכיל כמה שיותר מידע בתוכנית שיוצרת את הת'ראדים שיבצעו את החישוב המקבילי.

גישה כזו לזיכרון תהיה מהירה מאוד, ואם לא תבצע שינויים במבנ"ת המידע ישמר ב CACHE של כל אחד מן המעבדים ותרוויח חישוב מקבילי מהיר הרבה יותר.

אחרת, ממליץ לשקול להוסיף עוד HD.

פורסם

סליחה שאני ניכנס לשיחה אבל

מה זה RAID

ומה זה CHACHE :nixweiss: :nixweiss:

ומה זה HD

ושוב סליחה שאני ניכנס לשיחה

פורסם

raid זה מערך דיסקים קשיחים יש כמה מצבי RAID ואני לא ממש יודע איך להסביר את זה...

קאש- או CACHE הינו זיכרון ליבה של המעבד ובמעבדי אינטל ככול שיש יותר קאש זה גורם למעבד ליהיות יותר מהיר....הוא מאפשר למעבד לשמור נתונים שהוא הישתמש בהם לאחרונה לזמן מסויים/קצר ומאפשר לו גיה מהירה יותר אליהם אם יהיה צורך בהם בזמן קצר לביצוע כמה פעולות -זה פחות או יותר מה שאני יכול להסביר לך כי אני לא המסביר הכי טוב בעולם בגלל זה גם לא הלכתי ליהיות מורה ;D

HD- דיסק קשיח...הרד דיסק- כונן קשיח שמאפשר שמירת מידע עליו לזמן לא מוגבל.

פורסם

raid זה מערך דיסקים קשיחים יש כמה מצבי RAID ואני לא ממש יודע איך להסביר את זה...

קאש- או CACHE הינו זיכרון ליבה של המעבד ובמעבדי אינטל ככול שיש יותר קאש זה גורם למעבד ליהיות יותר מהיר....הוא מאפשר למעבד לשמור נתונים שהוא הישתמש בהם לאחרונה לזמן מסויים/קצר ומאפשר לו גיה מהירה יותר אליהם אם יהיה צורך בהם בזמן קצר לביצוע כמה פעולות -זה פחות או יותר מה שאני יכול להסביר לך כי אני לא המסביר הכי טוב בעולם בגלל זה גם לא הלכתי ליהיות מורה ;D

HD- דיסק קשיח...הרד דיסק- כונן קשיח שמאפשר שמירת מידע עליו לזמן לא מוגבל.

תיקון קטן:

המשפט הנ"ל לא נכון וזה הוכח במעבדי AMD :).

פורסם

אבל יותם רשמתי בשביל זה את ההקדמה לזה ;D

ציטוט:

קאש- או CACHE הינו זיכרון ליבה של המעבד ובמעבדי אינטל ככול שיש יותר קאש זה גורם למעבד ליהיות יותר מהיר

פורסם
:kopfpatsch: לא שמתי לב ל"הקדמה" :lol:
פורסם

גם במעבדי אינטל (ובכלל) זה לא ממש נכון - יש כמות מסויימת של זיכרון קאש שחריגה ממנה כלפי מעלה יכולה אף לפגוע בביצועי המעבד.

הכל תלוי בארכיטקטורה.

פורסם
  • מחבר

לגבי הלוחות לא תהיה לך בעיה.

לגבי החישובים:

אם אתה מתכוון לבצע חישובים עם גישה מוגבלת ל HD אז אחד יספיק, אבל אם אתה מתכוון לבצע גישות רבות למידע תשים לב שאתה לא יוצר צוואר בקבוק סדרתי בהמתנה לבקר של של ה HD.

מלבד העובדה שאתה לא יכול לשלוט על בדר הקריאות / כתיבות אתה תאבד את כל היתרון של החישוב המקבילי בכך שהמעבדים "יעמדו" בתור בהמתנה לקבל מידע מהבקר - ויהיה איבוד של היתרון המקבילי.

אם תוכל, במידת האפשר, נסה ליצור מבנה נתונים המכיל כמה שיותר מידע בתוכנית שיוצרת את הת'ראדים שיבצעו את החישוב המקבילי.

גישה כזו לזיכרון תהיה מהירה מאוד, ואם לא תבצע שינויים במבנ"ת המידע ישמר ב CACHE של כל אחד מן המעבדים ותרוויח חישוב מקבילי מהיר הרבה יותר.

אחרת, ממליץ לשקול להוסיף עוד HD.

בגלל העלויות אני אתמודד תכנותית עם בעיית צוואר הבקבוק.

תקן אותי אם אני טועה אבל נראה לי שאם אני טוען מידע (כ- 300MB) עבור כל Thread/Process (כפול 4 סה"כ 1,200MB) ל-RAM (סה"כ 2GB) לפני שאני מתחיל עיבוד, עבודת המעבד תתבצע מול ה-RAM ולא מול ה-HD ובכך אפתור את הבעיה. כמובן שהעבודה תתוזמן כך שלא כולם יתחילו ביחד אלא אחד אחרי השני.

נכון?

פורסם

בגדול אתה לא טועה.

ד"א באיזה שפה אתה כותב ?

הסדר הנכון לבצע את הדברים (לדעתי) צריך להיות:

1. טען את כל המידע לזכרון - במקרה זה למבנ"ת שתכין.

2. כעת, כשהמידע כבר אינו ב HD אלא בזכרון תיצור 4 חוטים והפעל אותם במקביל.

הערה: שם לב לגודל הקטע הקריטי ונסה למזער אותו ככל הניתן (fine grained) או השתמש בטכניקה ללא מנעולים אם ניתן.

זה יבטיח לך את מהירות העבודה, כי אם יהיה לך קטע קריטי גדול (צוואר בקבוק סדרתי) בעצם "תפסיד" כוח עיבוד.

ממליץ לחפש בגוגל על "חוק אמדל" לגבי עיבוד מקבילי ונסה להציב קצת מס' בנוסחא כדי לקבל תחושה של חשיבות המקביליות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים