עבור לתוכן

התלבטות קשה: Fuji sd6500 - Vs. - Canon IS3

Featured Replies

פורסם

התלבטות קשה: Fuji sd6500 - Vs. - Canon IS3

נראה לי שההתלבטות הזו הייתה (ואולי עדיין) נחלת רבים...

Fuji sd6500 - או - Canon IS3

אני אערוך פה את התובנות שלי עד עתה..

המצלמות כמעט באותו מחיר.

לשניהם מספר פיקסלים זהה כמעט: 6 ל-CANON ו-6.3 ל-FUJI.

זום גדול: 12 ל- CANON ו- 10.7 ל- FUJI.

שניהם מצלמות שזכו לשבחים רבים..

והנה כמה מההבדלים המקשים על הבחירה שלי:

1. ל-CANON יש מייצב תמונה. ל-FUJI - אין... (יש מצב ייצוב שמשתמש בהעלאת ערכי ISO.. אבל זה לא תמיד עוזר ולא נחשב...) (עדיפות לCANON)

2. ל- CANON עדשה שמתחילה מ35MM . ב- FUJI- מתחיל מ- 28MM (יותר רחב .. אפשר לתפוס יותר שטח) (עדיפות לFUJI)

3. ל- FUJI חיישן 1.8 ל- CANON 2.5 (עדיפות לFUJI)

4. הCANON לא ממש שמישה בISO מעל 120.. הFUJI לעומתה מציגה תוצאות יפות בISO גבוה, ISO400 זה לא מילה גסה בFUJI.. אך ייתכן שבערכי ISO נמוכים הCANON תוציא תמונות חדות יותר. (עדיפות לFUJI?)

5. הFUJI שוקלת יותר.. 600גרם בלי בטריות. הCANON -שוקלת 500גרם (עדיפות לCANON)

6. לFUJI יש תמיכה בRAW.. לCANON אין. (עדיפות לFUJI)

כמובן יש הבדלים נוספים. אלו העיקריים נראה לי..

לכאורה FUJI לוקחת אבל CANON זה שם חזק ויש רבים שטוענים ש CANON מוציאה צילומים חדים יותר מהאחרות.. ( והמייצב, הו המייצב...)

בקיצור.. אני מבולבל, והייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם בעניין. מה כדאי לקנות..

בבקשה מי שיש לו נסיון עם המצלמות האלו או אחת מהם שיפתח את פיו..

( הכי טוב כמובן אם יש מישהו שהשתמש בשני המצלמות..)

(או שאולי בכלל כדאי להוסיף כסף ל- PANASONIC FZ50??)

תודה מראש..

• תגובות 34
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

S5600 או S6500? הראשונה היא מצלמה די סתמית, השניה היא מובילת הקבוצה שאליה היא משתייכת (דמויות-SLR בתקציב בינוני-נמוך).

פורסם

אני חושב שהגעת למסקנה בעצמך, עדיף פוג'י.

מישהו לא מזמן אמר פה שאם אתה מחפש מותק תקנה קוקה קולה במקדונלדס (למרות שגם פוג'י זה מותג גדול)

וממתי הבדל של 100 גרם זה שיקול בקניית מצלמה??

אם כבר היתרון היחידי של הקנון זה המייצב תמונה אבל הפוג'י עולה עליה בכל השאר.

פורסם
  • מחבר

boren: התכוונתי ל6500.. תיקנתי..

rotem: בטוח שהפוג'י עולה עליה בכל השאר? ומלבד זאת, המייצב זה לא קלף חזק וכבד?

ייתכן שאת\ה צודק .. השתמשת בFUJI?

פורסם

אני חושב שהגעת למסקנה בעצמך, עדיף פוג'י.

זאת גם דעתי. השילוב של מצלמה עם עדשת 28-300 מ"מ עם החיישן הטוב ביותר שיצא אי פעם במצלמה שאינה-DSLR זה שילוב חסר תחרות בעיני, במיוחד במחיר המגוחך שבו המצלמה הזו נמכרת.

אם כבר היתרון היחידי של הקנון זה המייצב תמונה אבל הפוג'י עולה עליה בכל השאר.

יש לקנון עוד יתרונות.

- מסך מסתובב

- טלה ארוך יותר - 432 מול 300

- צד טלה מהיר יותר (צמצם 3.5 מול 4.8) + מייצב. ה-ISO הגבוה של הפוג'י עדיף על המייצב בשאר הטווח, אבל בצד הטלה יש לקנון יתרון ברור.

- ווידאו מיוצב

- מימדים ומשקל נמוכים יותר

- עבודה עם כרטיסי SD במקום xD

אני עדיין חושב שהיתרונות של הפוג'י (28 מ"מ, ISO גבוה איכותי, זום מכאני...) הרבה יותר משמעותיים, אבל זה לא חד צדדי, במיוחד לא מאז שיש את ה-CHDK שנותן לה RAW.

פורסם

אני חייב להגיד שנכנסתי לפורום במטרה לפרסם את ב-ד-י-ו-ק אותה הודעה - השאלה שמטרידה אותי היא אם המייצב תמונה הוא לא הקלף המנצח בעניין הזה. גם עניין הxD במקום SD מטריד אותי - הייתי מעדיף שכל המצלמות שלי יהיה אותם כרטיסים (יש לי גם A620 שנפלה לא מזמן וצריכה תיקון ועוד אחת יותר ישנה, שתיהן עם SD).

ד"א - אני נוסע להונג קונג בעוד 3 שבועות, מה דעתכם? עדיף לקנות אותה בארץ או שם?

פורסם

מייצב תמונה (כמו בקנון) זה פיצ'ר טוב, אבל ISO גבוה שמיש (כמו בפוג'י) זה פיצ'ר עוד יותר טוב. הסיבה לכך היא שמייצב עוזר רק נגד רעידות היד, לעומת ISO גבוה שעוזר גם נגד מריחות כתוצאה מתנועה בנושא.

פורסם

מייצב תמונה (כמו בפוג'י) זה פיצ'ר טוב, אבל ISO גבוה שמיש (כמו בפוג'י) זה פיצ'ר עוד יותר טוב. הסיבה לכך היא שמייצב עוזר רק נגד רעידות היד, לעומת ISO גבוה שעוזר גם נגד מריחות כתוצאה מתנועה בנושא.

אני משער שהתכוונת קנון בראשון.

ה-ISO הגבוה יתרום כם ליציבות של התמונות? בA620 הוא לא שמיש כמעט לגמרי (כל דבר מעל 200 נראה מגורען ואם הוא גם בחושך יחסית אז האיכות פשוט על הפנים) - גם יציבות הידיים שלי זה משהו שאפשר להתווכח עליו. לא היה פעם שניסיתי לצלם משהו בחשיפה קצת יותר ארוכה שלא הודיע לי עם הלוגו האדום שהמצלמה רועדת.

אני ממש מתלבט - כנראה שמה שאני אעשה זה אסע לחנות, אחזיק את שתיהן ביד ואחליט במקום. אני מבין שהפוג'י נותנת תמונות יותר איכותיות אבל צריך לחשוב על כל המכלול: סוג הכרטיס, איכות המצלמה, הרגישות של ה-ISO והמשקל (שזה פרמטר חשוב אם אני מתכוון להיסחב איתה ברחבי סין). איך הן מבחינת סוללות? לקנות סטוק?

פורסם
  • מחבר

מה עם הצבעים של CANON? הם לא חיים יותר מהFUJI?

פורסם

אני משער שהתכוונת קנון בראשון.

אכן.

ה-ISO הגבוה יתרום כם ליציבות של התמונות?

כן, כי הוא מאפשר לצלם בבמהירות תריס גבוהה יותר. ומהירות גבוהה זה פתרון הרבה יותר אמין ועקבי מאשר מייצב.

בA620 הוא לא שמיש כמעט לגמרי (כל דבר מעל 200 נראה מגורען ואם הוא גם בחושך יחסית אז האיכות פשוט על הפנים)

ל-A620 שלך אין חיישן SuperCCD של פוג'י.

- גם יציבות הידיים שלי זה משהו שאפשר להתווכח עליו. לא היה פעם שניסיתי לצלם משהו בחשיפה קצת יותר ארוכה שלא הודיע לי עם הלוגו האדום שהמצלמה רועדת.

ISO גבוה (וכתוצאה ממנו מהירות גבוהה) יעזור לך להתמודד טוב יותר עם הבעיה הזו, אבל לא יזיק גם לשפר את טכניקת ההחזקה שלך.

אני ממש מתלבט - כנראה שמה שאני אעשה זה אסע לחנות, אחזיק את שתיהן ביד ואחליט במקום. אני מבין שהפוג'י נותנת תמונות יותר איכותיות אבל צריך לחשוב על כל המכלול: סוג הכרטיס, איכות המצלמה, הרגישות של ה-ISO והמשקל (שזה פרמטר חשוב אם אני מתכוון להיסחב איתה ברחבי סין).

לבדוק בחנות זה תמיד רעיון טוב, אבל כל זמן שלא תהיה מיומן בשימוש במצלמות יהיו הרבה דברים שתפספס.

איך הן מבחינת סוללות? לקנות סטוק?

אין לי המלצה לסוללות AA ספציפיות (בכל המצלמות שלי אני משתמש בסוללות Li-Ion נטענות), אבל יש בפורום לא מעט דיונים בנושא. שווה לעשות חיפוש.

מה עם הצבעים של CANON? הם לא חיים יותר מהFUJI?

אני לא רואה יתרון לקנון בצבעים, אבל אם אתה אוהב צבעים יותר רווים תוכל להגדיר בפוג'י מצב Chrome. אני מעדיף צבעים מדוייקים.

פורסם

ל-A620 שלך אין חיישן SuperCCD של פוג'י.

מה זה אומר בפועל?

ISO גבוה (וכתוצאה ממנו מהירות גבוהה) יעזור לך להתמודד טוב יותר עם הבעיה הזו, אבל לא יזיק גם לשפר את טכניקת ההחזקה שלך.

איך משפרים את טכנית ההחזקה (ד"א, גם אם אני מניח אותה על משטח ורק לוחץ על הכפתור זה עדיין מסמן שזה בתנועה)?

לבדוק בחנות זה תמיד רעיון טוב, אבל כל זמן שלא תהיה מיומן בשימוש במצלמות יהיו הרבה דברים שתפספס.

זה תמיד נכון - חובבן תמיד יצליח להוציא תמונה פחות טובה מאותה מצלמה. בסופו של דבר אני עושה את זה לכיף - אני לא מתכוון לעשות הסבה מקצועית לצילום - אני מצלם כי כיף לי וכי אני רוצה מזכרות. עדיין זה לא אומר שאני לא רוצה ללמוד - מה אתה ממליץ לעשות?

תודה רבה על התגובות - אני ממש מעריך את זה!

פורסם
  • מחבר

מייצב תמונה (כמו בקנון) זה פיצ'ר טוב, אבל ISO גבוה שמיש (כמו בפוג'י) זה פיצ'ר עוד יותר טוב. הסיבה לכך היא שמייצב עוזר רק נגד רעידות היד, לעומת ISO גבוה שעוזר גם נגד מריחות כתוצאה מתנועה בנושא.

אני לא בטוח שאני רוצה לצלם כל היום בISO גבוה רק כדי להמנע מרעידות... סוף סוף זו לא DSLR ועדיף להשתמש בISO נמוך כשאפשר.. לא?

יש באמת נוסחא שתאמר לי איך למנוע את הרעידות בכל מצב בלי להרים תמיד ISO ובלי מייצב? (אני רק חובב..)

פורסם

כמובן שעדיף להשתמש ב ISO הנמוך ביותר האפשרי לתנאי הצלום.

אולם לעתים התנאים יחייבו אותך להשתמש ברגישות גבוהה יותר כדי למנוע טשטוש התמונה ולכן חיישן כמו של הפוג'י יהיה לעזר רב. גם תמונות ב ISO800 הם בהחלט טובות.

ה "נוסחא" שאתה מחפש זה לדאוג לכמה שיותר אור - כלומר לצלם מתחת לפנס ;) או לדאוג שהצמצם יהיה פתוח ככל שניתן או להשתמש בחצובה או כל האמור לעיל. אבל במקרה וזה לא מספיק תמיד תהיה לך אופציה להרים את הרגישות.

פורסם

אני לא בטוח שאני רוצה לצלם כל היום בISO גבוה רק כדי להמנע מרעידות...

אתה לא צריך לצלם "כל היום ב-ISO גבוה", אלא רק במצבים שבהם יש בזה צורך. רמז: גם במייצב אין שום צורך כשאפשר לצלם ב-ISO נמוך.

סוף סוף זו לא DSLR ועדיף להשתמש בISO נמוך כשאפשר.. לא?

א. גם ב-DSLR עדיף לצלם ב-ISO נמוך אם אפשר.

ב. האיכותו של ה-S6500 עד ISO 800 קרובה מאוד לזו של מצלמות DSLR עם כמות פיקסלים מקבילה, במיוחד אם משתמשים ב-RAW.

יש באמת נוסחא שתאמר לי איך למנוע את הרעידות בכל מצב בלי להרים תמיד ISO ובלי מייצב? (אני רק חובב..)

כן, יש בסטיקי.

פורסם

אם זה תלוי בדעתי הצנועה אז ה 6500 לוקחת.

ולמה השוואת ל S3 ולא ל S5 החדשה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים