עבור לתוכן

חומר למבחני תמיכה טכנית למתחיל , אם מישהו מכיר אתר כלשהו ......

Featured Replies

פורסם

החומר זה לידידה שמתחילה ואין לי מושג מה לתת לה ללמוד :smile1: , במה לתת לה להתחיל חחח

מה צריך לדעת בכלל בשביל תמיכה רגילה ? IP, פרוטוקולים... אני לא רוצה להעמיס עליה סתם .......

פורסם

לפי רמת התומכים הטכניים הקיימים, הדרישה היחידה היא לדעת לקרוא מה שכתוב על דף נייר.

פורסם

יותר מדי פעמים קרה לי שהתקשרתי לספקית האינטרנט שלי בגלל תקלה, וביליתי איזה שעה בהסבר ל"תומך\ת" איך בנויה הרשת אצלי, למה זה לא lan אלא wan, למה ריסט לא יעזור, ומה היא\הוא אמור\ה לעשות אצלם בשביל שהתקלה תסתדר.

פורסם

עצה #1 - פקודת "קסם" שלא מלמדים במוקדי התמיכה מחשש לפגיעה בציוד הלקוח-

start->run->cmd->netsh winsock reset catalog

היינו משתמשים בה בסתר בכל פעם שלקוח היה מקבל איי.פי של

169.254

:-*

עצה #2 - שתעבור לתמיכת רשתות\עסקית. לקוחות יותר נחמדים, ואם אני לא טועה אז גם השכר מעט גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות... אבל יש למישהו משהו שיעזור באמת ?

פורסם

הייתי במיונים לתמיכה של בזק.. היה די דבילי, ביקשו ממני לראות איך בודקים כתובת IP, להגדיר חייגן, לבדוק מפרט מחשב ואיזו מ"ה מותקנת עליה, שטויות כאלה..

מומלץ שתדע מונחים בסיסיים כמו DNS, NAT, DHCP, וכאלה..

בהצלחה

פורסם

רצוי להבין מה זה פרוטוקול תקשורת באופן כללי.

מודל שבע השכבות, חובה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות מצאתי לה חומר מהאתר של בזק ........... יש שם הסברים מיוחדים לחסרי ידע חחח

ו Lev0 ממש אין צורך לדעת את מודל הOSI הייתי במבחנים של תמיכה עסקית ולא שאלו את זה , אז בתמיכה רגילה ........... :smile1: סיכוי קלוש ביותר

פורסם

כשאני התקבלתי לבזק לפני שנה וחצי, זה מה ששאלו אותי :nixweiss:

כן, לתמיכת ADSL רגילה(אולי היום דורשים פחות, לא יודע...).

פורסם

המבחן הטכני של רוב הספקיות הוא שטות גמורה, וגם אם שואלים אותך על דברים שבחיים לא שמעת עליהם

וגם אם ענית על 15% מהשאלות בצורה חצי נכונה, עדיין יקבלו אותך, לפחות זה ככה לאחרונה

כמו שראול אמר, אתה צריך לדעת לקרוא מדף, וזה בד"כ מספיק, ובגלל זה המוקדים נראים כמו שהם היום, מבחינה מקצועית.

פעם זה בהחלט לא היה ככה, כשהתחלתי לעבוד , די מזמן, איפה שעבדתי בתמיכה, המוקד היה מאוד מקצועי , ומאז רק צפיתי בו מתדרדר.

(היום אני כבר לא עובד שם)

לבזק-ADSL יש יחסית לשאר הספקיות ולהוט, תנאי קבלה טכניים טיפה יותר מאתגרים, אבל באמת שרק טיפה.

כמובן מדובר בתמיכה טכנית לשוק הפרטי.

בכל מקרה, שבוע אחרי שהידידה הזו שלך תתחיל לעבוד שם,

תן לה את הלינק שיש לי בחתימה לסיפורי תמיכה, אולי היא תעדכן אותו בהזדמנות :silly:

פורסם

מוקד הADSL של בזק מיועד גם לשוק העסקי וSOHO.

פורסם

לפי רמת התומכים הטכניים הקיימים, הדרישה היחידה היא לדעת לקרוא מה שכתוב על דף נייר.

לא אחי, זה כבר חומר למתקדמים. קודם הם צריכים להוכיח שהם יכולים להחזיק דף נייר בלי להיפצע...

יותר מדי פעמים קרה לי שהתקשרתי לספקית האינטרנט שלי בגלל תקלה, וביליתי איזה שעה בהסבר ל"תומך\ת" איך בנויה הרשת אצלי, למה זה לא lan אלא wan, למה ריסט לא יעזור, ומה היא\הוא אמור\ה לעשות אצלם בשביל שהתקלה תסתדר.

LOL אני לא יודע מי יותר שרוט, אתה שמתקשר ל ISP לדווח על בעיות ברשת ה WAN של החברה שלך או הם שאשכרה מקשיבים לך ומנסים לעזור...

לגבי השאלה, לדעתי זה מאוד תלוי במה היא רוצה לעשות.

אם היא רק רוצה לשרוד את העבודה אז היא לא צריכה ללמוד הרבה. היא

צריכה לדעת כמה דברים בסיסיים על ווינדוס ולשנן כמה בעיות נפוצות, זה הכל.

אם היא באמת מתעניינת ברשתות ורוצה להפוך את זה לתחביב/מקצוע

לדעתי הדרך הכי טובה זה להשתמש בחומר של network+ כי זאת ההסמכה

הכי בסיסית בתחום הרשתות והיא נועדה לאנשים שרק נכנסו לתחום.

לדעתי גם זה מאוד לא נכון להסביר למי שרק מתחיל איך פרוטוקולים מסויימים

עובדים, כי לא יהיה להם מושג איך הם משתלבים בעולם האמיתי. לדוגמה אני

יכול להסביר את שלבי ה DORA של DHCP למישהו שלא יודע מה זה

כתובת MAC ,השאלה האם זה יעזור לו להבין דברים טוב יותר? כנראה שלא.

פורסם

רק לדעת מושגיים בסיסיים

DHCP

DNS

SUBNET mask

כמובן שיש דברים שאמורים להיות אלמנטרים בישביל שמישו יוכל לתמוך

כמו איפה יוצרים חייגן , איך כיתן לראות אם כרטיס רשת במצב זמין .

פקודות פינג ו ipconfig . ואיך מזהים את גירסאת מערכת ההפעלה.

את השאר מלמדים בקורס הפנימי של החברות

לא דברים מסובכים מדיי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים