עבור לתוכן

Intel או AMD?

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש ואני לא סגור מה עדיף.

אני רוצה מעבד ולוח אם ב 600-700 כל אחד.

ההעדפה שלי היא AMD (רק בגלל שכל המחשבים שיש בבית שלי הם AMD) אבל אני מניח שזה לפי השימוש בתכלס.

המחשב מיועד בעיקר לעבודה שותפת תחת עומס ז"א גלישה, הורדות, ניגון מוזיקה / סרטים, וממש בקטנה משחקים.

בעיקר שיעמוד בעומס של המון דברים שעובדים במקביל ז"א הרבה מאוד טאבים ב FireFox, eMule, uTorrent, ובקיצור הרבה חלונות ביחד, זה השימוש העיקרי של המחשב.

בנוסף המחשב צפוי ל Uptime מקסימלי (ז"א כמעט ולא יהיה סגור) אז אם אחד פרוססורים ידוע בחימום יתר זה לא יעבוד ביננו ;)

אני חשבתי על Athlon 64 4800+ (Socket AM2) X2 DualCore בתור מעבד של AMD עם Cache של 1024X2

אני גם צריך לוח אם תואם את המעבד ככה שאם אפשר איזה המלצה (ומאיפה לקנות) על לוח תואם למעבד (Intel או AMD), שהלוח ידע לתמוך בחומרה שמצויינת למטה ולא צריך שיהיה לו איזה ציפ' סאונד טוב (למרות שהיום מקבלים בכולם את ה 7.1/8.1) כי גם ככה אני מחבר אליו אודיגי 2 של קריאיטיב.

בנוגע לשאר החומרה

G.Skill DDR2 1024MBX2(2048) 800MHZ CL4

Western Digital WD3200KS (SATA2 320GB 16MB)

ומערכת הפעלה WinXP 64Bit Edition.

אם למישהו יש הצעות אחרות / נוספות בקשר לחומרה אז בבקשה...

תודה, עידו.

פורסם

אני מאוד אוהב AMD, משנת 2000 המחשבים שהיו לי בבית היו מבוססים עליהם בלבד.

כשמעבדי הCore והPentium E נכנסו לשוק, מה שנותר זה לחכות לתשובה הולמת ויעילה מצד AMD.

כרגע לדעתי/לצערי אינטל זו האלטרנטיבה היחידה.

פורסם

לצרכים שלך ולחיסכון בתקציב קח 2X5200 ולוח טוב,יעלה לך כמו מעבד אינטל.

שאר הרכיבים זהים בשני המחשבים,ולא תרגיש שום הבדל למעט יותר כסף לביזבוז.

עריכה:אגב,אין מצב וזה לא חשוב באיזה מחשב אתה עובד עם חלונות ועם מיול..הוא לוקח לך את כל רוחב הפס,וזה ממש לא משנה גם אם תקנה מעבד משושה ליבה.

פורסם
  • מחבר

עריכה:אגב,אין מצב וזה לא חשוב באיזה מחשב אתה עובד עם חלונות ועם מיול..הוא לוקח לך את כל רוחב הפס,וזה ממש לא משנה גם אם תקנה מעבד משושה ליבה.

חחח... קודם כל תאמין לי שהוא לא לוקח לי רוחב פס, אני בסך הכל מקצה לו אחוז דיי זניח מה Connections ומההורדה והעלאה... אני לא מספיק מפגר בשביל לדמיין שמחשב חדש יגרום לאינטרנט לעבוד מהר אם לזה התכוונת. כל מה שבאתי להגיד בזה שיש הרבה תוכנות שאוכלות זיכרון וכוח עיבוד.

ולגבי המעבד, אם אינטל איזה איזה דגם כדאי לקחת ב מחיר של 700 ש"ח (וכמובן איזה לוח אם) כי זה מתכלס מה שאני מחפש... דגמים ספציפים.

ל AMD ראיתי את הלוח אם ASUS M2R32-MVP עם ציפסט Crossfire למרות ששמעתי שהציפ של NVIDIA עדיף. למישהו יש דעה עליו?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מה ההחלטה בסוף?

מעבד אינטל או AMD?

AMD יעלה פחות וייתן בערך את אותו הדבר 4800X2 יספיק ללא ספק.

אם מתוכנן OC זה כבר סיפור אחר.

פורסם

^^^^^

לא מדובר שם על ה-4800, אז אם על זה הוא הולך, אין לו מה לחכות.

אגב, לצרכים שהזכרת לדעתי גם 3800 יעשה עבודה מצויינת בפחות מ-400 ש"ח.

פורסם

אני מאוד אוהב AMD, משנת 2000 המחשבים שהיו לי בבית היו מבוססים עליהם בלבד.

כשמעבדי הCore והPentium E נכנסו לשוק, מה שנותר זה לחכות לתשובה הולמת ויעילה מצד AMD.

כרגע לדעתי/לצערי אינטל זו האלטרנטיבה היחידה.

למה סתם לזרוק באויר, אם הוא לא עושה אוברקלוק, למעבדי AMD מתחת ל-900 ש"ח יש יותר תמורה בביצועים ומחיר.

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=915&model2=879&chart=444

פורסם
  • מחבר

מה ההחלטה בסוף?

מעבד אינטל או AMD?

AMD יעלה פחות וייתן בערך את אותו הדבר 4800X2 יספיק ללא ספק.

אם מתוכנן OC זה כבר סיפור אחר.

זאת כל השאלה שלי :) אני לא בטוח מה עדיף AMD או אינטל... זה מה שאני שואל פה.

לגבי AMD אני חושב על המפרט הזה:

מעבד:

AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 89W - 2.6GHz 1MB CACHE - ADA5200CSBOX - BOX

מחיר: ₪767

לוח אם:

ASUS M2N-E

מחיר: ₪532

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK

מחיר: ₪821

למישהו יש הצעות שיפור?

ועוד משהו, שמתי לב שיש שני סוגים של מעבדים של ה AMD64 אחד עם 512KBX2 ואחד עם 1MBX2 יש הבדלי ביצועים בינהם?

לגבי אינטל...

אם מישהו חושב שעדיף אינטל אז אם אפשר מפרט מקביל?

פורסם

4800X2 יהיה יותר ממספיק לשימושים שלך.

גם זכרונות 667 יהיו מספיקים.

פורסם
  • מחבר

למה (why) בדיוק? דווקא חשבתי שבגלל שהמחשב תמיד בעומס גבוהה והזכרון דיי מלא יעזור עוד קצת מהירות וקצב זיכרון יותר גבוהה (זה למה CL4 ולא 5).

ולגבי המעבד ההבדל מחיר לא כלכך משמעותי ואם אני ארצה לשדרג בעתיד מ XP למשהו אחר (אולי MS יוציאו איזה גרסא נטולת זבל של VISTA כשהם יגדלו מוח...).

כרגע אני עובד עם AMD 2400+ עם 1024MB DDR 333MHZ שעובדים ב DUAL והוא חנוק לגמרי (אין זכרון והמעבד בשימוש דיי גבוהה מכל התוכנות).

פורסם

מישהו?

IpDo,

הקפצה אסורה בטרם חלפו 72 שעות.

אתה מקבל אזהרה ראשונה מתוך שלוש.

קרא בבקשה את חוקי הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים