עבור לתוכן

שלום רציתי לשאול מהי מערכת ההפעלה האחרונה לPPC

Featured Replies

פורסם

יש לחבר שלי מק PPC ואנחנו רוצים לדעת מהי המארכת הכי חדישה שאפשר להתקין עליו

פורסם

כל עוד יש לו חיבורי FireWire אז אפשר להתקין עליו טייגר (10.4).

איזה דגם בדיוק יש לו?

נ.ב. רק שתבין, PPC זה סדרה של מעבדים שאפל השתמשו בהם עוד מ-94 (מאז המעבר ממעבדים מבוססי מוטורולה 68000) ולכן זה לא אומר הרבה.

פורסם
  • מחבר

יש לו מק PPC מלפני 4 שנים בערך השאלה איזה מערכת יצאה אחרונה לפני שלב הX86 (מעבדי אינטל)

פורסם

אמרתי לך אפשר להתקין על PPC את טייגר שזה הגרסה האחרונה, זה תלוי באיזה דגם יש לו...

עדיין לא יצאה וגם לא תצא בשנים הקרובות שום גרסה שלא עובדת על מעבדי PPC.

אם אתה לא יודע איך לבדוק איזה דגם זה פשוט תכנס לתפריט תפוח בקצה העליון השמאלי של המסך ויש שם אופציה About this mac.

נ.ב. מה גרם לך לחשוב שאי אפשר לשים את הגרסה האחרונה על מחשב שהוא לא אינטל? אפל בכלל עדיין לא הוציאו גרסה חדשה מאז המעבר וגם הגרסה הבאה שתצא תתאים לשני הסוגים.

זה בערך כמו שתגיד שויסטה לא תרוץ על מעבדים שלפני Core 2 Duo.

פורסם
  • מחבר

ההשוואה שעשית עם הויסטה לא נכונה בגלל סביבת העבודה של המעבד בPC ובמק עם מעבדי אינטל היא X86 אבל במק עם מעבדי PPC יש סביבת עבודה שונה לכן רציתי לדעת

פורסם

ההשוואה כן נכונה כי אפל רק החליפו את המעבד כל המערכת הפעלה והתוכנות נשארו אותו הדבר.

המעבר ל X86 היה שקוף לחלוטין מבחינת המשתמש פשוט יש דיסקים של המערכת הפעלה שמיועדים ל X86 ויש דיסקים לPPC, אין שום גרסה שלא עובדת בכלל על ה PPC.

שני ההבדלים היחידים הם שאין סביבת קלאסיק אבל זה לא משנה לרוב האנשים, ושתוכנות שעדיין לא UNIVERSAL רצות יותר לאט על X86.

פורסם
  • מחבר

אהה אוקיי אז כשאני לוקח מערכת הפעלה אני צריך לוודא שהיא לא X86 אלה לPPC אז צדקי בכך שאיני יכול לקחת את בדיוק אותו הדיסק ולהתקין גם על זה וגם על זה

פורסם

כל דיסק שתקנה בחנות יהיה ל PPC, דיסקים ל X86 מגיעים (בצורה חוקית) רק עם מחשבי X86 וניתן להתקין אותם רק על הדגם שקנית.

כשלאופרד תצא עוד חודשיים בערך אז כל הדיסקים RETAIL שלה יתאימו לשני הסוגים, כמובן שדיסקים שהגיעו יחד עם מחשב חדש יתאימו רק לדגם שלו.

פורסם
  • מחבר

אההה אוקי תודה רבה עזרת לי מאוד וכנראה שאתה באמת ד"ר ;)

פורסם

אם מדובר ב-G4 דור ראשון מהירות 450MHZ, אז הייתי ממליץ להתקין דווקא את מערכת "פנתר" 10.3.9 פחות כבדה מטייגר.

פורסם

דווקא לאמא שלי יש מחשב כמעט בול כמו שאתה מתאר וטייגר רצה עליו סביר בהחלט (עם תוספת זכרון), אבל הבן-אדם פשוט לא מוכן לומר איזה מחשב זה...

פורסם

בעבודה שלי המקים האלו לא סחבו את טייגר, עד שהחליפו מערכת לפנתר.

לדעתי יש לו G4 דור ראשון/שני, כי הוא כתב 4 שנים.

פורסם

לשנייה היה נדמה לי שאתה צודק אבל אז חיפשתי בגוגל ומסתבר שלפני 4 שנים כבר היה iMac 1 Ghz, ו-Power Mac היה כבר דואל 1.42.

פורסם

לשנייה היה נדמה לי שאתה צודק אבל אז חיפשתי בגוגל ומסתבר שלפני 4 שנים כבר היה iMac 1 Ghz, ו-Power Mac היה כבר דואל 1.42.

וואלה... שכחתי מהדגמים האלו. :kopfpatsch:;)

פורסם

לא נורא קורה... ;)

בקשר להבדלים בין המחשבים שלך בעבודה לבין המחשב של אמא שלי:

אמא שלי סופרת ומתרגמת שעובדת על קווארק אקספרס, בעבודה שלך אם אני לא טועה עובדים עם תוכנות קצת יותר כבדות נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים