עבור לתוכן

עזרה בקשר לקניית מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אז ככה, לפני משהו כמו חצי שנה היה לי מחשב P4 1.7GHz, FSB 400 (סוקט 478) עם לוח עגלה של ECS (שתומך עד 533 FSB).

אחרי כמה פעמים שראיתי שהלוח הזה עושה לי בעית רציניות עם ההארדיסק, החלפתי לוח למשהו קצת מעודכן ומודרני - ASRock P4i65G (הלוח עלה לי 300 שקל).

הלוח החדש כולל יציאות SATA, סוקט 478, תמיכה בFSB 800\533\400 ועוד הרבה אופציות שלא היו לי בלוח הקודם.

עכשיו לחלק המעניין.

החלטתי שאני רוצה קצת לשדרג את המעבד ואין לי כסף לקנות לוח וזכרונות חדשים אז אמרתי לעצמי אם הלוח תומך 800FSB אז למה אני לא יקנה כבר מעבד חדש שיתאים ללוח.

חשבתי על לקנות:

P4 3.0\3.4GHz 800FSB (סוקט 478, סביבות ה500 שקל) אבל חבר שלי אמר לי שבגלל הHT המעבד מתחמם יותר ועושה יותר בעיות או משהו כזה.

אז ככה, מה עדיף לי לקנות (יחסית ללוח שלי שיתן לי קצת פוש למהירות)?

אם זה נכון שמעבדי הHT\סדרת ה3 ג'יגה לא ממש מוצלחים?

אם יש הבדל בין מהירות 800FSB סוקט 478 למשל לבין 800FSB סוקט 775, ואם כן - כמה היא משמעותית.

בתודה,

דרור.

פורסם

אני לא חושב שיש טעם להשקיע 500 שקל במעבד לסוקט 478.

עדיף כבר להשקיע מעט יותר בלוח אם+מעבד חדשים יותר.

ולסוקט 775 יש מעבדי FSB 800 יותר טובים מאשר לסוקט 478 (כמו E4400 וכו') אבל אם כבר קונים לוח אם חדש בכל מקרה אין סיבה להיות מוגבלים ל FSB 800.

עריכה: אתה עם זכרונות DDR? אם זה אז צריך גם להחליף זכרונות עם הלוח אם, פחות מוצלח.. בכל מקרה נראה לי לא משתלם לקנות מעבד חדש לסוקט 478

פורסם

נו אחי יש לוח ממש טוב לASROCK שתומך גם בDDR וגם בDDR 2 וגם ב AGP וגם ב PCIE ויש לו סוקט 775

אז אתה יכול לקנות אותו ומעבד קונרו חדש וזה ייצא לך בערך 800 שקל ויהיה לך מחשב פצצה ותוכל לשדרג במשך הזמן גם ל DDR 2 ו כרטיס מסך נורמאלי

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_1902_1903&products_id=12330

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אבל בכל מקרה

אני מעדיף להוציא עכשיו כסף על מעבד ובעתיד לקנות כבר מחשב קומלט מאשר כל הכאב ראש הזה.

תנסו להתייחס לשאר השאלות ששאלתי, אם יש לי למשל P4 3.4 סוקט 478 וP4 3.4 סוקט 775 אם יש הבדלי מהירות ביניהם, לא מעניין אותי איזה דגמים יותר חדשים כי את זה אני כבר יודע.

ומה לגבי מעבדי ה3GHz\HT, הם שווים משהו ?

פורסם

אל תקנה 3 גיגה הרץ ואל תשדרג

הם אמרו לך נכון ואתה מתעלם מהם

זה תנור, והוא לא יותר טוב ממה שיש לך עכשיו ובטח לא שווה עוד כסף

פורסם
  • מחבר

אל תקנה 3 גיגה הרץ ואל תשדרג

הם אמרו לך נכון ואתה מתעלם מהם

זה תנור, והוא לא יותר טוב ממה שיש לך עכשיו ובטח לא שווה עוד כסף

אתה בטוח שמה שאני רוצה לקנות פחות טוב ממה שיש לי עכשיו? :lol:

פורסם

אני לא מבין מה מצחיק אותך

אני אומר לך חד משמעית : אל תקנה

פורסם

ההבדל היחיד הוא הקלוק

אני מצטרף לידידי - אל תקנה

תחשוב על OC שתוכל לראות בו 3G

במיוחד אחרי שהשקעת בלוח שלא יגביל אותך

ובזה מסתכם כל ההבדל בין המעבדים

פורסם
  • מחבר

לא איכפת לי אם הוא יגביל אותי או לא הלוח..

אני פשוט לא רואה סיבה אמיתית לא לקנות מעבד חדש יותר (אין לי כסף כרגע לקנות חלקים אחרים).

פורסם

תחסוך את ה500 שקל המיותרים שתוציא כאן כשתקנה מחשב שלם.

בינתיים תיתן למחשב שלך בוסט עם קצת OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים