עבור לתוכן

מעוניין לקנות מעבד חדש. השאלה מתי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מקווה שזהו הפורום הנכון. אני מעוניין להשתדרג במחשב חדש לאחר 3 שנים. השיקול המרכזי שלי הוא מעבד חזק שישמש לפיתוח תוכנה ועבודה עם תוכנות כבדות יחסית (כולן במקביל). השאלה: האם לקנות משהו עכשיו (השבוע) או לחכות לסוף השנה שיצאו המעבדים החדשים של AMD (מרובע ליבות) ואינטל החזקים בצורה משמעותית מאלו היום? מבחינת נחיצות העניין ניתן לחכות מעט אם זה יהיה כדאי מבחינת כח העיבוד.

מה דעתכם?

פורסם

לגבי לחכות...אפשר לחכות עד סוף שנה הבא :yelclap:

פורסם
  • מחבר

נכון אבל אם מעבדי 4 ליבות של AMD ייצאו עוד השנה זה לא עדיף על מעבד כפול ליבות עכשיו?

3 חודשים אני מסוגל לסחוב על מה שיש לי. ושוב, הדגש על כח עיבוד.

פורסם

נכון אבל אם מעבדי 4 ליבות של AMD ייצאו עוד השנה זה לא עדיף על מעבד כפול ליבות עכשיו?

3 חודשים אני מסוגל לסחוב על מה שיש לי. ושוב, הדגש על כח עיבוד.

חכה ל-Phenom X4 לא תתחרט, חוצמיזה כמפתח תוכנות יהיה לך יותר מעניין לעבוד על מרובע ליבות אמיתי! ולא MCM מודבק.

פורסם

אורי מתי תבין שממש לא מעניין אם הוא מודבק עם דבק מגע או עם טיח של הקירות אותי מעניין מה המעבד נותן בפועל ולא איך הוא בנוי.

פורסם

חכה ל-Phenom X4 לא תתחרט, חוצמיזה כמפתח תוכנות יהיה לך יותר מעניין לעבוד על מרובע ליבות אמיתי! ולא MCM מודבק.

נו באמת.

99% מה-"מתכנתים האמיתיים" בכלל לא מעניין אותם מה יש בקופסא המרובעת מתחת לרגליים שלהם. מבחינתם יכולים להיות שם אפילו 3 רומנים קטנים שעובדים.

פורסם

מה גם שמצד המתכנת אין כל שינוי מהותי של מודבק או לא...זה לא מעניין ממש...

ואורי אתה לא חייב להזכיר את זה כל פעם..אז כן אינטל הוציאו מרובעי ליבה מודבקים (אוי לא ;D)...

פורסם

מה גם ש AMD מתחרטת על כך שלא השתמשה ב MCM ל QUAD שלה

שכן הדבר היה מקצר משמעותית את זמן השקתו

AMD תתקשה להתחרות באינטל אם המתומנים שלה לא יהיו MCM

הם פשוט לא יגיעו אלינו בזמן

פורסם

אורי מתי תבין שממש לא מעניין אם הוא מודבק עם דבק מגע או עם טיח של הקירות אותי מעניין מה המעבד נותן בפועל ולא איך הוא בנוי.

תלוי למי? למתכנתים שכותבים אפליקציות שעובדות ב-multithreaded, ורוצים תקשורת בין הליבות במהירות מלאה, הם זקוקים למעבד מרובע NATIVE.

MCM של אינטל יגרום להם לחשוב שהפיתוח שלהם דפוק, בגלל חוסר תקשורת בין הליבות.

פורסם

תלוי למי? למתכנתים שכותבים אפליקציות שעובדות ב-multithreaded, ורוצים תקשורת בין הליבות במהירות מלאה, הם זקוקים למעבד מרובע NATIVE.

MCM של אינטל יגרום להם לחשוב שהפיתוח שלהם דפוק, בגלל חוסר תקשורת בין הליבות.

כמה שטויות במשפט אחד .

למתכנתים ממש לא מעניין מה יש שם , כול עוד זה עובד, ואני אומר את זה מניסיון עבר , לתת HEKP DESK לאנשים כאלה אין להם מושג במחשבים כול עוד זה לא נוגע לתיכנות.

ואורי - כבר הפכת לבלתי נסבל, אתה מטרד על הפורום הזה. הבנו אותך בפעם המיליון ואתה עדיין ממשיך לחזור על עצמך

אני מניח שיש לך כבר רשימה של templates מגוונים אם כל תשובה אפשרית על זה שאינטל לא טובים ו AMD הכי טובים.

דיייייייייייייייייייייייי

פורסם

כמה שטויות במשפט אחד .

למתכנתים ממש לא מעניין מה יש שם , כול עוד זה עובד, ואני אומר את זה מניסיון עבר , לתת HEKP DESK לאנשים כאלה אין להם מושג במחשבים כול עוד זה לא נוגע לתיכנות.

דיברתי על תיכנות ופיתוח יישומים במולטי-תרדים.

ואורי - כבר הפכת לבלתי נסבל, אתה מטרד על הפורום הזה. הבנו אותך בפעם המיליון ואתה עדיין ממשיך לחזור על עצמך

אני מניח שיש לך כבר רשימה של templates מגוונים אם כל תשובה אפשרית על זה שאינטל לא טובים ו AMD הכי טובים.

דיייייייייייייייייייייייי

אולי תדקור אותי וזהו... :itschy:

פורסם

גם למתכנתים שכותבים תוכנות Multi-threaded לא משנה אם המעבד הוא MCM א לא. (הפיתוח נעשה באותה צורה)

לרוב ישומי multi-threaded אין צורך בהרבה תקשורת בין הליבות. (כל ליבה עסוקה "בעניינים שלה" ומידי פעם הן מתאמות אחת עם השנייה את המצב אם צריך)

החזרות על עניין ה-MCM באמת כבר משעממות, נכון שעדיף מעבד "Native" אבל מעבדי quad עובדים טוב גם ככה. אתה צריך למצוא סיבות חדשות למה Intel גרועים..

פורסם

כי הם לא גרועים כלל, למעשה ידם על העליונה כרגע

פורסם

השאלה שלך לא נכונה מיסודה.

קונים כשצריכים. התקדמות טכנולוגית היא בלתי נמנעת ולא מסתיימת.

אם תחכה יצא משהו חדש ואז תחכה שוב וחוזר חלילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים