עבור לתוכן

צריך טיפה הסבר על ה Core 2 Duo, Dual Core וכו'

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שתי ההסברים שמעליי הצליחו להמחיש בצורה מצויינת...

אבל אחד כאן אמר שמעבד 2 ליבות 1.8GHZ יהיה מהיר יותר ממעב 2 ליבות 3.0GHZ? הגיוני?

פורסם

אני גדלתי על העובדה שה Mhz (או Ghz) מסמלים את התפוקה המקסימלית של המעבד

ומה שאמרת בתגובה שלך, סותר את כל זה, ואת כל מה שגדלתי עליו :s05:!!! לא שאני אומר שזה לא נכון, פשוט אני לא מצליח להבין מה הולך פה

שתי ההסברים שמעליי הצליחו להמחיש בצורה מצויינת...

אבל אחד כאן אמר שמעבד 2 ליבות 1.8GHZ יהיה מהיר יותר ממעב 2 ליבות 3.0GHZ? הגיוני?

כן - אפשר לדרג מעבדים ע"פ מהירות בתנאי שהם מאותה סדרה (C2D, P4, DC), ברגע שמדובר בסידרה אחרת אז המעבד עצמו בנוי אחרת ומתפקד אחרת. אי אפשר להשוות מעבד "דואל קור" ל-"קור 2 דאו" ע"פ מהירות.

כמו שהסבירו יפה פה:

תדמיין מפעל עם 3000 עובדים

ומפעל2 עם 2000 עובדים

במפעל1 ה3000 עובדים הם חדשים ולא עושים עבודה כל כך מהירה

אבל במפעל2 כל ה2000 עובדים הם חרוצים ומהירים ומיומנים וכו'

אז יוצא שמפעל2 "מייצר: יותר בפחות זמן מאשר מפעל1 בגלל שהעובדים שלו יותר מהירים

פורסם

בקיצור, הנה הסבר מסכם:

P4 זה מעבד עם ליבה אחת במהירות של, למשל, 3 GHZ. בכל HZ שלו (GHZ = 1000000000HZ) הוא מבצע X עבודה.

PD זה אותו פנטיום 4 רק שדחפו לך 2 ליבות לתוך אותו מעבד. אז זה בעצם פי 2 יותר מהיר (לא בדיוק, אבל לא משנה), שזה כאילו מעבד עם ליבה אחת של 6GHZ.

Core 2 Duo זה מעבד מסוג חדש עם ארכיטקטורה חדשה (הצורה שבנו אותו שונה ויעילה יותר) ושתי ליבות (Core 2 Quad זה 4), כך שבכל HZ הוא מבצע לא X כמו הפנטיום אלא נגיד 2X.

אז נגיד מעבד של C2D עם 3GHZ זה בעצם פעמיים 3GHZ כי יש 2 ליבות, אבל אם "ממירים" את זה למהירויות של פנטיום D אז זה נגיד פי 2 יותר מהיר ממנו, זאת אומרת כביכול 6 GHZ לכל ליבה, כפול 2 זה 12 GHZ.

אז אם אתה משווה Core 2 Dou במהירות של 1.8GHZ עם פנטיום 4 (ליבה אחת) של 3GHZ, ה-C2D הוא בעצם 1.8GHZ כפול 2 ליבות כפול 2 (הארכיטקטורה), שזה בעצם שווה בערך לפנטיום 4 עם 7.2GHZ.

ההסבר לא בדיוק נכון 100%, C2D זה לא בדיוק פי 2 מפנטיום D, ומעבד עם 2 ליבות זה לא ליבה אחד פי 2 יותר מהיר אלא קצת פחות, אבל העיקרון בסדר.

מובן?

פורסם
  • מחבר

אחלה סיכום :-)

רק עוד משהו קטן: מה השמות של המעבדים האלו בAMD?

נגיד אם באינטל זה נקרא Core2Duo, איך קוראים לזה ב AMD?

פורסם

AMD XX00 X2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים