עבור לתוכן

תקוע בבניית אתר. לא מצליח לסדר את הטבלאות כמו שצריך. כנסו לדוגמא

Featured Replies

פורסם

זה לא יותר מידי מסובך לבנות במספר divs ולעצב את האתר לפי התמונה שלך.

אבל אם זה מסובך מידי הייתי עושה טבלה שמכילה את המרכז ואת החלק הימני ובתוכו משתמש בdivs או בטבלאות

להשתמש בטבלה אחת ניראה לי מאוד מסובך ולא נכון למקרה הנל

פורסם

תראה, כל מה שצריך לדעת בשביל לדעות דבר כזה זה:

1) float: left מנסה להצמיד את האובייקט שנתת לו את המאפיין הזה לשמאל.

2) float:right כנ"ל רק לימין.

3) clear:left תחשוב על זה כמו על ירידת שורה אם יש אובייקט משמאל.

4) clear:right כנ"ל רק עבור אובייקטים מימין.

אתה יכול "לשרשר" כמה אובייקטים עם float:left למשל, ואז הם יהיו אחד אחרי השני, לפי סדר הכתיבה צמודים לשמאל.

פורסם
  • מחבר

הדוגמא שהראיתי זה לא אתר. זה סגמנט מאוד קטן ממנו שבא להמחיש בעייה עקרונית בפרוייקט הגדול פי מאה.

ניסיתי את שתי השיטות - Div, וטבלאות כפי שהורגלתי. שימוש בטבלאות בסופו של דבר יותר אמין ופשוט.

רוב האתרים בימינו עדיין עובדים עם טבלאות. תכנון באמצעות div הוא לכאורה פשוט יותר, ומהיר יותר. אבל אני לא מתכוון ליצור משפטי IF בכל פעם שאובייקט מסויים מחליט להראות אחרת בIE ופיירפוקס - בסופו של דבר מדובר במאמץ כפול.

Master Boo - במקום להתלהם כמו דביבון חולה כלבת, תן פתרון מעשי(או לפחות לינק) לאיך להמנע מיצירת עשרות if statements. מהחיפוש הצנוע שלי בגוגל עולה כי זו הדרך להתמודד - כאב ראש עצבני אם אתה שואל אותי.

פורסם

לא צריך לבצע IF, פשוט לגרום למאפיינים להתנהג אותו דבר. כדאי לך להתחיל לחשוב בצורה כזו, ולהמנע משימוש בטבלאות.

השימוש בטבלאות יותר נוח. הבעיה היא שכדי לבצע דבר כזה, אתה צריך ליצור מלא טבלאות, דבר שהיית יכול להמנע ממנו אם היית משתמש בDIVים. הקוד שאתה יוצר כשאתה משתמש בDIVים הרבה יותר פשוט לקריאה, מכיוון שיש פחות תאגים שמבלבלים לך את ההבנה של הקוד.

פורסם

אני חסיד של שימוש בטבלאות כדי להגדיר גבולות של אזורים באתר מה שנקרא ה- Layout (לא יודע איך אומרים בעברית)

ולא הבנתי את מה שכמה אנשים פה אמרו לך שעדיף css על פני טבלאות, מה הקשר בין מחט לתחת ? זה שטויות במיץ עגבניות ומראה של בורות בתחום.

טבלאות לא צריך להסביר מה זה, ו- css זה הגדרות עיצוב כלליות לתגים, זה לא מחליף אחד את השני , זה לא שאתה צריך לבחור בין זה לזה.

טבלאות זו טכניקה פשוטה ומצויינת כדי לתחום גבולות של אזורים בדף ו- css מומלץ בכל מקרה כדי להגדיר במקום מרכזי אחד את סגנון המראה של האתר.

ואגב כך לא תהיה לך שום בעיית התאמה לשועל או כל דפדפן אחר.

פורסם

הבעיה היא שלפעמים עיצוב עם טבלאות דורש ממך להשתמש בטבלה בתוך טבלה בתוך טבלה בתוך טבלה, דבר אשר מעמיס על הדפדפן וגורם לו להציג את הדף ביותר זמן. שימוש בDIV יכול למנוע שימוש בהרבה תגים, ולכן האתר יותר מהר יותר למשתמש.

טבלה, כפי ששמה מציין, אמורה להציג תוכן שבחיים האמיתיים היית מייצג בטבלה(כמו בבית ספר), לא לעיצוב. זה שאפשר לעצב עם טבלאות זה יפה מאוד, אך זה לא השימוש שלהן.

פורסם

עיצוב בטבלאות זה הרבה פחות קוד הרבה יותר קריא

והכי חשוב זה הרבה יותר טוב לרובוטים של גולגל לקרוא את האתר ולהוסיף אותך למעלה.

ברגע שהאתר עובד יותר טוב עם הרובטים אתה מקבל עדיפות להיות יותר גבוהה ברשימה.

וזה גם אחת הסיבות שהרבה אנשים עוברים לעיצוב אתרים בצורה זו

שלא תבין לא נכון אין בעיה להתשמש בטבלאות אבל זה רק בשביל להציג משהו שניראה כמו טבלה.

ועוד משהו זה הוכח ונבדק שdivs עוברים הרבה יותר מהר ופחות מעמיסים על הדפדפן. ככה שאם יש אנשים עם מחשבים יחסית חלשים

לא תיהיה להם בעיה להריץ את האתר.

וגיא לפי דעתי אם תעלה את הצורה הכללית של האתר אני יוכל לעוזר לך בקווים מנחים ובצורה יותר מדוייקת איך לעשות את זה !

ובהצלחה כמובן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים