עבור לתוכן

תקוע בבניית אתר. לא מצליח לסדר את הטבלאות כמו שצריך. כנסו לדוגמא

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

בניתי מספר פעמים בחיי אתרים, אך הפעם מדובר בפרוייקט בסדר גודל שהינו גדול מכפי שהתנסיתי בעבר. בגלל הכמות הגדולה יחסית של טבלאות(בדומה לאתרים מסחריים אחרים), אני מתקשה להעביר את העיצוב שבניתי לקוד HTML עצמו.

במשך יום וחצי אני דוגר על הבעייה, ולא מגיע לפתרון. אני מניח שישנה שיטת עבודה נורמלית לביצוע הדברים שאיני מכיר, ולכן אני זקוק נואשות לעזרתכם.

הנה דוגמא למשהו שאני מנסה ליישם ב-HTML:

cuttingsampleeh0.jpg

כפי שאתם בוודאי רואים, הטבלאות הימניות שונות בגודלן מהשמאליות. ישבתי שעות(באמת.. שעות) כדי לנסות לבצע בניית טבלאות בתוך טבלאות, או לשחק עם ה-rowspan וה-colspan, אך ללא הועיל. הכל מתחרבש לי בסופו של דבר ואין אור בקצה המנהרה.

אני בטוח שישנה שיטת עבודה שצריך לפעול לפיה, כי לא הגיוני שעל כל 2 טבלאות אזדקק לשעות של הנדסת העמוד.

אודה לכם על עזרתכם. לרוב אני לא אומר זאת - אבל הפעם זה דחוף.

פורסם

מהתמונה אני לא מבין למה אתה מסתבך, אבל בכל מקרה:

1. היום כבר אסור (לפי התקן) להשתמש בטבלאות לעיצוב אתר. רק CSS. (ומחוסר זמן לא אציע לך ללמוד את זה)

2. אתה עובד עם NOTEPAD? תתקין Dreamweaver ותן לו להכין לך את הטבלאות - אין פשוט מזה.

פורסם

אתה צריך להשתמש בfloatמאפיינים וCLEAR כדי לעצב את האתר שלך. תחפש בw3schools איך יוצרים "דך בית" ללא שימוש בטבלאות. יש שם דוגמא נחמדה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע מעט CSS, אני מניח שלהשלים את החסר זו לא בעייה.

אם כוונתכם היא להשתמש בשכבות, z-index, ו-position, אז הבנתי(מטובי למען האמת) שלא כדאי לעבוד ככה. זה גם יצר בעיות.

האם לזה התכוונתם או לא?

לגבי טבלאות בdreamweaver - מותקנת אצלי התוכנה, איך אני גורם לה להכין לי את הטבלאות? מהניסיון שלי היא יוצרת רק בלאגן ולכן אני משתמש בה רק בגלל שהיא מציגה את הקוד בצורה נוחה.

פורסם

מהתמונה אני לא מבין למה אתה מסתבך, אבל בכל מקרה:

1. היום כבר אסור (לפי התקן) להשתמש בטבלאות לעיצוב אתר. רק CSS. (ומחוסר זמן לא אציע לך ללמוד את זה)

מאיפה הבאת את השטות הזאת , אין היום כמעט אף אתר "תקני" או לא "תקני" שלא עושה שימוש בטבלאות .

פורסם
  • מחבר

לא, לא עם ZORDER(זה בכלל קשור לסדר של אחד מעל השני, כמו ALT TAB בין חלונות) או POSITION(שמאפשר לך להגדיר מאיפה אתה מחשב את ה TOP, BOTTOM וכו).

הכוונה שלי הייתה ל-

http://www.w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_float6

http://www.w3schools.com/css/css_classification.asp

אחלה :xyxthumbs:. למדתי את הנושא ואני מתחיל ליישם אותו. הוא מסתמן כפתרון קל בהרבה, אך השאלות שעלו לי בינתיים הן כאלה:

1. למה float טוב? אני רואה שהכל עובד גם בלעדיו.

2. מה ההבדל בין שימוש בmargin-left(למשל) ל-position? השני נראה נוח יותר.

3. במקרים רבים ברצוננו ליצור 'שכבות'. למשל - מלבן בעל רקע מסויים, שעליו מלבן קטן יותר בעל רקע אחר ובתוכו טקסט(ישנן דוגמאות דומות בתמונה הנ"ל), או לסירוגין תמונה. האם עליי להשתמש בשכבות(z-index) במקרה הזה? האם זה לא עלול ליצור בעיות, שכן בעבר נתקלתי בדפים 'שהתחרבשו' כתוצאה מכך.

במילים אחרות - האם זה הפתרון, או שקיים פתרון אחר?

4. אם עליי להגדיר בנפרד כל אלמנט ב-CSS זה אומר שבתגית ה-style רוב הקוד מתבסס למעשה. אין עם זה בעייה אני מניח?

פורסם

1) יתכן שההתנהגות השונה מתבטאת בדפדפנים אחרים.

2) MARGIN מגדיר את המרחק בין הBORDER לרכיב שהוא אמור להיכנס לידו. LEFT אומר מה המיקום. לפעמים נוח להשתמש באחר, ולפעמים בשני. בדרך כלל יש הבדל כאשר משתמשים בDISPLAY שונים.

3) אתה יכול להכניס DIV לתוך DIV, ולתת לכל אחד מהם הגדרות שונות. אין חובה להשתמש בZ_INDEX במצב הזה.

4) לפי דעתי זה יותר יפה שרוב ההתנהגות של הדף נמצאת בCSS. החסרון הוא שיש הבדלים בין דפדפנים שונים(בIE ובFF כל מאפיין מתנהל שונה לעיתים. אם היית משתמש בJS, היית יכול לשלוט יותר במה שאתה באמת רוצה שיקרה, בלי תלות בדפדפן שאתה משתמש בו).

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

אז בשורה התחתונה, אני לא רוצה להכניס את עצמי למלכוד שבסוף יסבך אותי יותר.

בשימוש בשיטה הזאת, אני צפוי להתקל בבעיות בהצגה באקספלורר?(אני מניח שפיירפוקס מתמודד טוב עם כל העסק).

לגבי הכנסת Div בתוך Div - ראיתי שגם אם אני יוצר 'מלבן' באמצעות div אחד וסוגר אותו, ואז ב-div נפרד יוצר אלמנט לתמונה על גבי המלבן הקודם זה עובד בסדר. אין עם זה בעייה אני מניח?

ואודה לך אם תוכל להסביר גם מה השימוש של float, עדיין לא הבנתי מה תפקידו.

פורסם

קודם כל , אכן עדיף להשתמש יותר ב css מאשר טבלאות, אך הבעייה היא שפייר פוקס לא מסתדר עם כל ה div's ובמיוחד עם ה float..

float:

אם תכתוב ב div אחד טקסט, ואחרי זה תפתח עוד תגית div ותכתוב משהו, שני הטקסטים יהיו אחד מתחת לשני.

ה float גורם לזה שאובייקט אחד "יצוף" ויהיה ליד האובייקט השני. הכיוון אתה מחליט, float:right או left

מקווה שהבנת :]

פורסם

האמת היא שIE לא מסתדר עם כל ההגדרות האלה. אני מניח שאפשר להתגבר על זה, אך זה סתם כאב ראש.

פורסם
  • מחבר

חבל שאמרתם לי ללמוד את הטכניקה הזאת אם עליי לבנות שני אתרים נפרדים למעשה(אחד לכל דפדפן).

וויתרתי על הכאב ראש וחזרתי לטבלאות. תודה לטובי שמעט כיוון אותי ומעתה הרבה יותר ברור כיצד לסדר מערך טבלאות גדול כל כך(הדוגמא שראיתם הייתה דוגמא קטנה בסה"כ, יש עוד הרבה, הרבה טבלאות)

פורסם

1) תיקח בחשבון שלוקח לטבלאות הרבה זמן להטען יחסית לDIV.

2) גם טבלאות לא מתנהגות אותו דבר בדפדפנים השונים(תחפש בSTICKY איך לגרום להם להתנהג בצורה זהה, נראה לי שרשמתי את זה שם פעם).

פורסם
  • מחבר

עם טבלאות אפשר להסתדר לשני דפדפנים. עם Div ו-CSS צריך פשוט לעשות את העבודה פעמיים.

פורסם

שטויות.

בונה אתרים טוב כיום, יודע לא להשתמש בטלבאות על מנת ליצור Layout לאתר. לא חסרות סיבות, אתה מוזמן להציץ בהודעה שפורסמה ממש לארונה בפורום בתפוז - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=156&msgid=103070087.

האינטרנט מתקדם למקום טוב יותר, וחבל שאתה תשאר מאחור.

מאיפה הבאת את זה שצריך לבנות שני אתרים נפרדים אני לא יודע (ואם כבר אז זה בערך חמישה- IE6 IE7 FF Opera Safari). אם אתה כותב את האתר נכון ויודע להשתמש בDoctype כמו שצריך, הוא יראה נכון בכל הדפדפנים. נכון, יהיו כמה תיקונים קלים לדפדפנים שונים (בעיקר IE6), אבל רחוק מלבנות שני אתרים נפרדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים