עבור לתוכן

לקרר את המחשב

Featured Replies

פורסם

פיייי, זכרתי שהיה לי משתמש בפורומים, אבל לא האמנתי שהוא עוד פעיל (אי שם מ 2002). נו שוין - ולענייננו.

יום אחד, במהלך משחק אנריל ממושך, המסך קפא והמחשב החל להשמיע רעש כאילו הוא הולך להמריא. ריסטרט מהיר וכניסה למסך של הביוס גילו את האמת המרה - טמפ' של 80 מעלות למעבד (מדובר במעבד פנטיום 4 - פרסקוט).

לקצר את הסיפור הארוך (מי שרוצה לקרוא את הארוך, בליווי תמונות - http://n2b.org/?p=391) עשיתי טיפול וניקוי יסודי לעסק והנה מה שקורה שם היום:

1. טמפ' מנוחה (idle, אף תוכנה לא פתוחה) 42-44 מעלות.

2. טמפ' עבודה שפויה (מסמך בוורד, גלישה באינטרנט וכ') - 47-51 מעלות.

3. עבודה מאומצת (משחק אנריל או GTA ארוך) - 57 מעלות.

בקיצור, ממעבד שעבד ב idle על 65 מעלות צנחתי ל 42 מעלות - שיפור משמעותי.

המאוורר של המעבד עבר ניקוי ושימון (וכמובן שגם ההיטסינק) - מדובר בבלוק הקירור המקורי של אינטל (סוקט 478).

כמו כן, הוספתי שני מאווררי 80 מ"מ חדשים בחלקו האחורי עליון של המחשב שזורקים אוויר חם החוצה ואחד שמורכב בחלקו הקדמי ושואב אוויר קר מבחוץ פנימה.

בעיות.

1. המאוורר של המעבד מתחיל לעבוד בסביבות ה 3200RMP, אבל אחרי זמן מה מתחיל לטפס למהירות הסופית של 5444RPM - והרעש, למרות השימון והניקוי - נוראי.

2. בנוסף למאוורר של המעבד, יש עוד שלושה מאווררי 80 מ"מ מפוזרים במארז - הווה אומר בלאגן לא קטן בפנים

3. רעש, כבר אמרתי? כי זה עדיין מפריע

הבעיה העיקרית, היא שסוקט 478 הוא סוקט מיושן, ודי קשה למצוא רכיבים מתאימים לקירור שלו, אני מחפש משהו שקט עד בלתי נשמע, שיאפשר לי לקרר את כל המארז מבפנים עם מינימום מאווררים ורעש.

טיפים, עצות ורעיונות יתקבלו בברכה.

בנוסף

-------

אני מחפש תוכנה, שמסוגלת לנטר את הטמפ' של המעבד, ואת מהירות הסיבוב של המאוורר של המעבד - וגם לייצר קובץ Log שמאפשר להציג מה הייתה הטמפ' ומהירות המאוורר בכל רגע נתון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים