עבור לתוכן

כרטיס מסך מאוד מאוד חם בגלל שבחדר איפה שהמחשב פשוט רותח!

Featured Replies

פורסם

הכרטיס מסך שלי על 72 מעלות במנוחה מרוב שחם פה בחדר לפעמים.

שהיה יותר קר הוא היה 50 ומשהו במנוחה.

בזמן האחרון יש חמסינים מטורפים ואין לי מזגן בחדר והמארז שיש לי פשוט ולא מקרר את המערכת כמעט.

יש לי X1950XT ואני מפחד להפעיל משחקים שאני רואה שזה 72 במנוחה.

איך אני יכול לקרר אותו? אני יכול להתקין לו קירור טוב יותר ב SKYPC?

או שהם לא עושים את זה? ואם לא אז מה אני יכול לעשות?

פורסם

שלום רב :hi:

דעתי בעניין:

דבר ראשון,

אתה יכול לשחק במשחקים שלך כרגיל.

לגרום נזק לכרטיס המסך שלך, סביר מאוד להניח שלא יקרה כזה דבר.

הדבר שכל יכול לקרות - אולי המשחק יתקע עם המחשב / המשחק יקרוס ל Desktop / המשחב יאתחל את עצמו בזמן המשחק בלי סיבה.

אם תופעות כאלו יתחילו לקרוא לך (ובתקופת החורף זה לא היה קורה לך עם משחקים קבועים שאתה מכיר), אז כבר תדע שאתה עומד על הגבול שבין יציבות/לאי יציבות המערכת.

דבר שני,

אם אתה רוצה להיות קצת יותר רגוע ולא להתחיל לשפוך כסף על "פיתרונות קירור" למארז/מעבד/כרטיסי מסך/N/S Bridge (צ'יפסט ל "שער צפוני / שער דרומי" על לוח האם וכו' -- פשוט שים מאוורר ריצפתי, כשהוא מופנה למארז.

רוצה קצת יותר קירור? פתח את הפאנל הימני במארז ותאפשר למאוורר הריצפתי לנשוב על לוח האם (לא צריך להצמיד אותו - תפעיל ראש בעניין).

ספר לנו מה נסגר ותמשיך לשחק ולהנות :xyxthumbs:

שמוליק

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את מה שאמרת לי עם המאוור עוד לפניי זה..

המצב גרוע ממה שחשבתי! הכרטיס אל סף למות במאמץ! זאת הטמפרטורה שהוא הגיע אליה אחריי 20 דקות של עבודה.

עם המאוור זה היה 100-102

'>http://www.2send.us/"]26d9e18d63.PNG

אני חייב קירור עוצמתי שיפתור את הבעיה,כי מה שהולך אצלי בכרטיס זה פשוט לא נורמלי החום הזה!

פורסם

קודם כל, הוא לא קרוב ללמות.

עובדה שהטמפ' הזו קיימת בסקאלה של הכרטיס.

שנית, הבעיה היא לא בקירור של הכרטיס, הבעיה היא בקירור של המארז\במארז.

1. איפה בדיוק ממוקם המארז?

2. איזה מארז יש לך ואיזה מאווררים יש בו?

הגיע הזמן להפסיק עם השטויות האלה, קירור סטוק מספיק בשביל לקרר את הרכיב שאיתו הוא מגיע.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, הוא לא קרוב ללמות.

עובדה שהטמפ' הזו קיימת בסקאלה של הכרטיס.

שנית, הבעיה היא לא בקירור של הכרטיס, הבעיה היא בקירור של המארז\במארז.

1. איפה בדיוק ממוקם המארז?

2. איזה מארז יש לך ואיזה מאווררים יש בו?

הגיע הזמן להפסיק עם השטויות האלה, קירור סטוק מספיק בשביל לקרר את הרכיב שאיתו הוא מגיע.

המארז נמצא בתוך אמדה כזאת מתחת למדף שנועד לשים עליו את הערכב והמקלדת,צד אחד של המארז פתוח כדיי שיהיה קר יותר.

מאחורה יש שניי מאוורים השחורים האלה בגודל של מאוור זלמן אני חושב 12...

אחד מוציא אוויר ואחד מכניס אוויר.

אין לי כח להתעסק במארז וכל החרא הזה כי כלום לא יעזור חם פה ברמותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!

איזה מהקירורים בכרטיסי מסך שיש להם הכי כדי?

http://www.skypc.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&fldID=90&fldVal

פורסם

צא מזה, לא יעזור לך להחליף קירור לכרטיס מסך. הקירור שבא עם הכרטיס מספיק בשבילו בלי OC, פשוט המארז שלך רותח.

קודם כל, אני ממליץ לך להוציא את המחשב מהכוך.

שנית, תכוון את שני המאווררים מאוחרה להוציא אוויר ותסגור את דלת המארז.

לדעתי, אמור להביא שיפור.

עוד 2 שאלות:

א. יש לך air guide במארז?

ב. האם יש לך אפשרות לחבר מאוורר מקדימה?

פורסם
  • מחבר

צא מזה, לא יעזור לך להחליף קירור לכרטיס מסך. הקירור שבא עם הכרטיס מספיק בשבילו בלי OC, פשוט המארז שלך רותח.

קודם כל, אני ממליץ לך להוציא את המחשב מהכוך.

שנית, תכוון את שני המאווררים מאוחרה להוציא אוויר ותסגור את דלת המארז.

לדעתי, אמור להביא שיפור.

עוד 2 שאלות:

א. יש לך air guide במארז?

ב. האם יש לך אפשרות לחבר מאוורר מקדימה?

לא א' ולא ב'...זה מארז דיי מחורבן האמת...

אני ינסה לעשות את מה שאמרת לגביי המאווררים מאחורה.

אתה בטוח שזה לא מסוכן שהמחוג מגיע לאדום בזמן מאמץ?

ואיך קירור טוב לא יעזור? זה לא יוריד את הכרטיס משמעותית? זה הריי נועד לOC הקירור המתקדם יותר,לא?

בכל מקרה תודה רבה. :xyxthumbs:

פורסם

קירור טוב עוזר כדי "להעיף" בצורה מהירה יותר את החום מהכרטיס לאוויר הסובב אותו.

זה יהיה יעיל רק כאשר טמפ' הסביבה של הכרטיס נמוכה יחסית. לפי מה שאתה מתאר- היא לא.

אין שום סיבה שאחרי 20 דקות משחק הטמפ' תגיע כמעט לשיא הסקאלה- הקירור שמסופק עם הכרטיס מספיק בשביל עבודה סטנדרטית שלו (כלומר- כמספר שעות משחק ובלי OC).

אני הייתי ממליץ לך להחליף פשוט מארז לאחד סביר יותר.

ברגע שאתה משחק והטמפ' של הכרטיס מתחילה לעלות, האם אתה שומע שהמהירות של המאורר של הכטיס מסך עולה?

פורסם

אני מרחם עלייך לא על הכרטיס

איך אתה יכול לשחק "כשחם בטירוף"

אתה נהנה מהמשחק?

לי זה היה כנראה ממש סיוט

פורסם
  • מחבר

קירור טוב עוזר כדי "להעיף" בצורה מהירה יותר את החום מהכרטיס לאוויר הסובב אותו.

זה יהיה יעיל רק כאשר טמפ' הסביבה של הכרטיס נמוכה יחסית. לפי מה שאתה מתאר- היא לא.

אין שום סיבה שאחרי 20 דקות משחק הטמפ' תגיע כמעט לשיא הסקאלה- הקירור שמסופק עם הכרטיס מספיק בשביל עבודה סטנדרטית שלו (כלומר- כמספר שעות משחק ובלי OC).

אני הייתי ממליץ לך להחליף פשוט מארז לאחד סביר יותר.

ברגע שאתה משחק והטמפ' של הכרטיס מתחילה לעלות, האם אתה שומע שהמהירות של המאורר של הכטיס מסך עולה?

כן מתחילים לשמוע שהמאוורר מסתובב מהר יותר בהדרגה עד שזה מגיע לסוף.

פורסם

בואו נעשה קצת סדר.

ראשית, אם לא אכפת לך - אני אבקש ממך להעלות לפה שתי תמונות. הראשונה - של המחשב שלך כמו שהוא ממוקם כרגע. השניה, צילום של הבפנימה של המחשב. בבקשה להקפיד בתמונה השניה שהיא תהיה באיכות טובה ובגודל גדול - כדי שיהיה אפשר להבין משהו.

עכשיו - קצת סדר.

א. לפתוח פאנל צד - ברמת ההשפעה המיידית - זה תמיד נדמה שלפתוח פאנל צד עוזר. פתאום המאוורר של המעבד צונח, הטמפ' של המעבד יורדת והכל פנטסטי - טעות! טעות! טעות!. החשיבות היא לא רק מעבד, אלא כמו שכבר גילית גם כרטיס מסך וגם כוננים קשיחים - ולהם אין מאווררים בד"כ - פתיחה של פאנל תגרום לפגיעה בסרקולציה של האויר בתוך המארז ותגרום לכך שאזורים אחרים בתוך המארז יתחממו וירתחו (למשל, כרטיס מסך או כונן קשיח). הפתיחה הזו בעייתית כי זה רק מגדיל את כמות האבק והטינופת שיכולה להיכנס אל תוך המארז - ובכך לפגוע באפקטיביות של הקירור.

ב. ניקיון - אבק שנדבק לרכיבים (ותגיד מה שתרצה, נדבק לך אבק לרכיבים במיוחד אם הפאנל צד שלך פתוח ויש וונטה מכוונת פנימה) פוגע באפקטיביות של הקירור וגורם להתחממות (אבק על מוליך גורם לעליה בהתנגדות. התנגדות = חום. חום = נזק). ספריי אויר, מברשת עדינה, שואב אבק, מיבש השיער של אחותך - כל מה שאתה יכול לחשוב עליו בשביל להעיף כמה שיותר לכלוך מתוך המארז.

ג. סדר - כמה חריצי pci יש לך? כמה יש לך פנויים? אם תסתכל על כרטיס המסך, כמה רווח יש בינו לבין הכרטיס שמעליו? לבין הכרטיס שמתחתיו? איפה ממוקם הכרטיס ביחס למארז (חלק עליון? חלק תחתון? אמצע?) רווחים וסדר בתוך המארז מקלים על סילוק של החום ועל הסרקולציה בתוך המארז. כמו כן, כרטיסים צמודים אחד לשני - משפיעים אחד על השני - בעיקר בטמפ'.

ד. מאווררים - איך מסודרים המאווררים שלך? האם אתה משתמש בסידור הבסיסי של מאוורר אחד מאחור שמוציא אוויר חם, או שיש לך גם מאוורר שמכניס אוויר קר מקדימה? אם המחשב שלך מאוכסן בתוך "כוך" הרי שהאויר החם שאתה מוציא מאחור, מצטבר מסביב למחשב ואז נכנס אליו בחזרה - התוצאה - האויר מסביב למארז כל הזמן מתחמם וכך גם האויר בתוך המארז.

אני ממליץ על מאוורר אחד (לפחות) בגודל של 80 מ"מ (לפחות) שיושב מקדימה ומכניס אוויר אל תוך המארז. שים לב שיש לך מקום בשבילו (חורים וגריל) אחרת הוא לא ממש אפקטיבי (כל מאוורר הוא אפקטיבי כי הוא תורם לסרקולציה, אבל אם אין לו חורים הוא לא ישאב אויר מבחוץ אלא רק יזיז אויר בפנים). בנוסף, שבחלקו האחורי של המחשב - שני מאווררי 80 מ"מ (או אחד של 120) שמוציאים אויר החוצה (ומצויים למעלה).

חוץ מזה, אם יש לך סלוט פנוי מעל כרטיס המסך - אולי תנסה את זה - http://tinyurl.com/246p4t , זה מאוורר שמתחבר בחריץ pci ונושף ישירות על כרטיס המסך.

לסיכום.

1. לסדר את המחשב מבפנים - לנקות, להבריק, לצחצח, לקבץ ביחד כבלים, להרחיק כרטיסי הרחבה אחד מהשני ככל האפשר, להרחיק כוננים קשיחים אחד מהשני ככל האפשר וכ'.

2. להוסיף מאווררים - לכל הפחות אחד שמכניס אוויר מבחוץ פנימה (ואם המחשב שלך בכוך - אז עדיף אפילו 2 או אחד של 120)

3. ריווח - 10 ס"מ בין גב המחשב לקיר, 5 ס"מ רווח מכל צד של המחשב (מומלץ).

4. לסגור את הפאנל צד. (ואם יש עליו חריצים למאווררים - להרכיב כאלה).

פורסם

מה לא חשבו על פיתרון של מזגן למחשב ?

חשבתם על זה פעם?

פורסם
  • מחבר

בואו נעשה קצת סדר.

ראשית, אם לא אכפת לך - אני אבקש ממך להעלות לפה שתי תמונות. הראשונה - של המחשב שלך כמו שהוא ממוקם כרגע. השניה, צילום של הבפנימה של המחשב. בבקשה להקפיד בתמונה השניה שהיא תהיה באיכות טובה ובגודל גדול - כדי שיהיה אפשר להבין משהו.

עכשיו - קצת סדר.

א. לפתוח פאנל צד - ברמת ההשפעה המיידית - זה תמיד נדמה שלפתוח פאנל צד עוזר. פתאום המאוורר של המעבד צונח, הטמפ' של המעבד יורדת והכל פנטסטי - טעות! טעות! טעות!. החשיבות היא לא רק מעבד, אלא כמו שכבר גילית גם כרטיס מסך וגם כוננים קשיחים - ולהם אין מאווררים בד"כ - פתיחה של פאנל תגרום לפגיעה בסרקולציה של האויר בתוך המארז ותגרום לכך שאזורים אחרים בתוך המארז יתחממו וירתחו (למשל, כרטיס מסך או כונן קשיח). הפתיחה הזו בעייתית כי זה רק מגדיל את כמות האבק והטינופת שיכולה להיכנס אל תוך המארז - ובכך לפגוע באפקטיביות של הקירור.

ב. ניקיון - אבק שנדבק לרכיבים (ותגיד מה שתרצה, נדבק לך אבק לרכיבים במיוחד אם הפאנל צד שלך פתוח ויש וונטה מכוונת פנימה) פוגע באפקטיביות של הקירור וגורם להתחממות (אבק על מוליך גורם לעליה בהתנגדות. התנגדות = חום. חום = נזק). ספריי אויר, מברשת עדינה, שואב אבק, מיבש השיער של אחותך - כל מה שאתה יכול לחשוב עליו בשביל להעיף כמה שיותר לכלוך מתוך המארז.

ג. סדר - כמה חריצי pci יש לך? כמה יש לך פנויים? אם תסתכל על כרטיס המסך, כמה רווח יש בינו לבין הכרטיס שמעליו? לבין הכרטיס שמתחתיו? איפה ממוקם הכרטיס ביחס למארז (חלק עליון? חלק תחתון? אמצע?) רווחים וסדר בתוך המארז מקלים על סילוק של החום ועל הסרקולציה בתוך המארז. כמו כן, כרטיסים צמודים אחד לשני - משפיעים אחד על השני - בעיקר בטמפ'.

ד. מאווררים - איך מסודרים המאווררים שלך? האם אתה משתמש בסידור הבסיסי של מאוורר אחד מאחור שמוציא אוויר חם, או שיש לך גם מאוורר שמכניס אוויר קר מקדימה? אם המחשב שלך מאוכסן בתוך "כוך" הרי שהאויר החם שאתה מוציא מאחור, מצטבר מסביב למחשב ואז נכנס אליו בחזרה - התוצאה - האויר מסביב למארז כל הזמן מתחמם וכך גם האויר בתוך המארז.

אני ממליץ על מאוורר אחד (לפחות) בגודל של 80 מ"מ (לפחות) שיושב מקדימה ומכניס אוויר אל תוך המארז. שים לב שיש לך מקום בשבילו (חורים וגריל) אחרת הוא לא ממש אפקטיבי (כל מאוורר הוא אפקטיבי כי הוא תורם לסרקולציה, אבל אם אין לו חורים הוא לא ישאב אויר מבחוץ אלא רק יזיז אויר בפנים). בנוסף, שבחלקו האחורי של המחשב - שני מאווררי 80 מ"מ (או אחד של 120) שמוציאים אויר החוצה (ומצויים למעלה).

חוץ מזה, אם יש לך סלוט פנוי מעל כרטיס המסך - אולי תנסה את זה - http://tinyurl.com/246p4t , זה מאוורר שמתחבר בחריץ pci ונושף ישירות על כרטיס המסך.

לסיכום.

1. לסדר את המחשב מבפנים - לנקות, להבריק, לצחצח, לקבץ ביחד כבלים, להרחיק כרטיסי הרחבה אחד מהשני ככל האפשר, להרחיק כוננים קשיחים אחד מהשני ככל האפשר וכ'.

2. להוסיף מאווררים - לכל הפחות אחד שמכניס אוויר מבחוץ פנימה (ואם המחשב שלך בכוך - אז עדיף אפילו 2 או אחד של 120)

3. ריווח - 10 ס"מ בין גב המחשב לקיר, 5 ס"מ רווח מכל צד של המחשב (מומלץ).

4. לסגור את הפאנל צד. (ואם יש עליו חריצים למאווררים - להרכיב כאלה).

תודה רבה על ההסבר המפורט! המאוור הזה ב57 שקל ניראה לי סבבה.

אני ילך לSKYPC ואסדר את העניין עם המארז והמאווררים.

פורסם

מה לא חשבו על פיתרון של מזגן למחשב ?

חשבתם על זה פעם?

כן, חשבו על זה פעם. לא, זה לא אפקטיבי.

ה"מזגן" שיושב אצל חלקנו בחדר ופולט קור נראה אולי כגוף קטן ונחמד אבל זה לא באמת החלק שמקרר. עיקר הקירור נעשה בחלק של המדחס - חלק שיושב לרוב מחוץ לבית. שיטת הקירור של המזגן מתבצעת בעזרת גז. פעולה של דחיסת גז צורכת אנרגיה ולכן פולטת חום, פעולה של התפשטות גז לעומת זאת "פולטת קור" לסביבה. הגז מבצע סירקולציה בתוך המערכת, כאשר הוא נדחס במדחס (שיושב מחוץ לבית) ומשתחרר בתוך הבית. כך המדחס מתחמם ואילו החדר מתקרר. המזגן למעשה עושה פעולה של "שאיבת חום" מהחדר והוצאה שלו אל הסביבה (מחוץ לבית).

הבעיה היא, שאם אתה מרכיב מערכת כזו בתוך המחשב שלך, אתה גם צריך למקם מדחס איפשהו וזה יצטרך להיות מחוץ למחשב עצמו (אחרת הפליטה של החום והקור יקזזו אחת את השניה). למעשה, יהיה לך מדחס רועש שישב ליד השולחן שלך ויפלוט אל תוך החדר - רעש, חום ומים (כן, כחלק מפעולת המיזוג מקבלים מים).

בקיצור - דרישת אנרגיה גבוהה במיוחד, פיזור חום נמוך במיוחד, תוצרי לוואי (רעש, מים, חום) - לא אפקטיבי בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים