עבור לתוכן

כמה שאלות על תפקוד של DHCP וטופולוגיית רשת

Featured Replies

פורסם

א. האם ראוטר המתפקד כשרת DHCP (במקרה הזה edimax ar-7024a) יכול לחלק כתובות אי-פי אוטומטית גם למחשבים שלא מחוברים אליו ישירות אלא דרך סוויצ'ים?

לדוגמא: ראוטר DCHP --> סוויץ' --> מחשבים

ב. אם הראוטר באמת "חולש" על כל הרשת ומתאים כתובות אוטומטית לכל השכבות, האם הוא יתחשב במחשבים עם אי-פי קבוע ולא יתנגש בהם?

ג. מהו בדיוק מערך של "cascading switches"? ואיך יוצרים אותו?

ד. מה זה "trunked uplink" ואיך אפשר להגדיל רוחב פס ברשת?

אני אעריך מאוד כמה שיותר תשובות, מאחר וזה מיועד למסיבת רשת אשר תיערך עוד שבועיים, תודה רבה מראש,

phobus.

פורסם

א. אם מדובר בסוויץ' פשוט (שאינו מנוהל ואין חלוקה ל-VLANים) - הראוטר יחלק כתובות למחשבים מאחורי הסוויץ'.

ב. מי שיוזם בקשה של כתובת זה המחשבים ולא שרת ה-DHCP. מחשב שמוגדר לו obtain ip automaticly יבקש כתובת משרת ה-DHCP. מחשב שמוגדר לו כתובת IP פשוט לא יבקש.

ג. הכוונה היא לשרשר סוויצים. אם יש לך 13 מחשבים, נתב ושני סוויצים של 8 פורטים, אתה יכול לחבר סוויץ לנתב וסוויץ לסוויץ.

ד. לפני שאני מסביר, שתי שאלות: האם האדימקס הוא זה שיוציא אותך לאינטרנט? האם אתה יודע מה זה trunk ו-vlan?

נראה לי שסתם הסתבכת. בוא תגיד מה אתה רוצה לעשות ואל תשאל "איך עושים". אנא מסור פרטים נוספים: כבלים, סוויצים, נתבים, מהירות החיבור לאינטרנט, שם המשחק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות, אבל אני לא הסתבכתי, אני יודע בדיוק מה אני רוצה לעשות ובאיזו קונפיגורציה אני אשתמש. השאלות הן לידע כללי שאולי ינוצל למיטוב הרשת במסיבה.

קיבלתי את מה שרציתי ב-א ו-ב, תודה.

בנוגע ל-ג. במה זה עוזר השרשור של הסוויצ'ים? בהגדלת רוחב הפס?

בנוגע ל-ד. - שאלה ראשונה. אני עשיתי את ראוטר האדימקס כ"סוויץ' מרכז" או core switch וכדי לפזר לכולם כתובות אי פי באופן אוטומטי דרך שרת ה-DHCP שלו. זה התפקיד היחיד של הראוטר. לחבר את הסוויצ'ים בשולחנות ולחלק כתובות. לא יהיה אינטרנט באירוע.

בנוגע לשאלה הנוספת, אם הייתי יודע מה זה trunk ו-vlan כנראה שהייתי יודע מה זה trunked uplink.

אודה אם תוכל להגיב בחזרה,

phobus.

פורסם

ג) לא עוזר לך בהגדרת רוחב הפס, משום שעדיין כל פורט ב-SWITCH יכול לתפקד במסגרת מגבלת המקסימום שלו (100MBPS לסוויצ'ים הפשוטים היום. אבל אם יש לך 30 מחשבים ברשת ובסוויצ' יש 8 פורטים - איך תצליח לחבר את כולם בלי שרשור סוויצ'ים?

פורסם

ג. כפי שאמר qttp, במקרה שלך משרשרים סוויצ'ים כדי להוסיף פורטים לרשת.

ד. vlan זה סוג של חלוקה של הרשת ב-layer2 (מודל השכבות של OSI, חלוקה לפי subnet זה למשל layer3). אם יש לך כמה vlanים על switch אחד, ואתה רוצה שהם ידברו עם אותם vlanים בסוויץ' אחר (מבלי לבזבז פורטים), אתה בונה בינהם קישור trunk (הגדרה מסוימת על הפורט). trunked uplink אומר שאם יש לך כמה vlanים שצריכים לצאת לרשת מסוימת (למשל לאינטרנט), אתה בונה קישור בין נתב לסוויץ' שמהווה גם trunk (צינור שמוביל את ה-vlanים שלך) וגם uplink (קישור שמוציא את הרשת לאינטרנט).

כל התיאור הזה לא רלוונטי כי ממה שאני מבין אין לך צורך ב-vlanים. גם אם היה לך צורך, הנתב שלך לא יודע לעשות vlanים ובטח שלא trunk.

מהתיאורים שלך אני די מודאג :) אשמח לעזור לך אם תוכל לפרט מה אתה מריץ שם:

1. כמה מחשבים ישחקו?

2. איזה סוויצים/האבים יש לך (אפשר לנהל אותם? כמה פורטים כל סוויץ'?)

3. איזה וכמה כבלים יש לך? (3 מטר, 5 מטר, מטר? מוצלבים? רגילים?)

4. איזה משחקים תשחקו (למשל CS:S צריך אינטרנט למיטב זכרוני)

אם תרצה, נוכל לעשות שרטוט של הרשת שלך...

פורסם
  • מחבר

אהא, חשבתי ש"שרשור סוויצ'ים" זה כבר כינוי לאיזושהי שיטה מסויימת. :kopfpatsch:

עשיתי קצת מחקר באינטרנט וגיליתי שדרך switch trunking אפשר להגדיל את רוחב הפס בין שרת לסוויץ' או בין סוויץ' לסוויץ' ע"י חיבור מקביל של 2 פורטים (או יותר) ביחד. ובזה אני כנראה כן אשתמש, כי אין לי סוויץ' gigE שיוכל לתפקד כ-core switch אשר אליו יתחברו כל הסוויצ'ים בשולחנות.

מהתיאורים שלי אתה לא צריך להיות מודאג :) קונפיגורציית הרשת שלי מוכנה ומותאמת, אני רק רוצה לשפר אותה בכל דבר אפשרי. אני ארחיב על השאלות שלך בכל מקרה.

1. 30 פלוס 3-4 שרתים או מחשבים לשימוש אישי שלי.

2. יש לי סוויץ' של x25 ו-4-6 סוויצ'ים של x8/x4 וראוטר אחד (אני כנראה לא אשתמש בסוויץ' של ה-x25 כי זה יצור מרחק רב בין הסוויץ' למשתמשים בשולחנות בקצה). כל הסוויצ'ים הם 100mpbs ולא מנוהלים.

3. יש לי מספיק כבלים, עשרות. (חלקם 30-50 מטר)

4. הטורניר יהיה ב-BF:DC - שש קבוצות של חמישה אנשים. לא יהיה אינטרנט באירוע, וגם לא נצטרך.

אני כבר עשיתי שרטוט של הרשת, כמו שאמרתי הכל מוכן. מה שנשאר זה כנראה לבטל את הסוויץ' של ה-x25 כי זה לא פרקטי.

כדי שתבין איך זה יהיה הנה הקונפיגורציה של הרשת:

שרתים --> ראוטר (לחלוקת אי-פי דרך ה-DHCP) --> סוויץ' x8 המתפקד כ-core אליו מתחברים הסוויצ'ים בשולחנות --> 4-5 סוויצ'ים x8 בשולחנות --> מחשבים של המשתתפים.

סה"כ מה שכן אני רוצה לשנות זה אולי לעשות trunking לסוויץ' המרכזי כדי שלא יווצר bottleneck.

אם לא הבנת את הטופולוגיה שלי אני אשמח להביא לך את השרטוט שלי.

פורסם

אם הם לא מנוהלים לא תוכל לבצע trunk.

תיזהר גם לא לחבר יותר משני כבלים בין שני סוויצ'ים. זה ייצור לך broadcast storm וזה big no no :nono:

www.wwp.com/technology/network-resiliency.asp

פורסם
  • מחבר

אוה לעזאזל. טוב מילא, אני רק מקווה שהסוויץ' המרכזי (100mpbs) יחזיק את כל השאר שמתחברים אליו.

פורסם

באדום זה כבלים מוצלבים שאתה צריך. ייתכן ולא תצטרך כבל מוצלב בין האדימקס לסוויץ' המרכזי.

בכל אופן, תכין 5-6 כבלים כאלו. את המחשבים מחברים עם כבלים רגילים.

אה, כן. את השרת תחבר לLAN של האדימקס :)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני שואל אחרי כל זה, אבל איך עוזר השינוי מכבלים רגילים למוצלבים החל מהשרת עד לסוויצ'ים בשולחנות? :kopfpatsch:

ד"א זה בדיוק השרטוט שלי, רק בלי הכבלים המוצלבים.

פורסם

בחיבור בין השרת לראוטר אתה צריך כבל רגיל.

בעיקרון, אם תחבר סוויץ' לסוויץ' עם כבל רגיל, זה פשוט לא יעבוד. לא יהיה לינק (המנורה על הסוויץ' לא תידלק).

העיקרון הוא פשוט. לצורך העניין יש שני סוגים של התקנים ברשת: ציודי תקשורת ומחשבים. כשמחברים 2 ציודים מאותו סוג (מחשב למחשב, סוויץ' לסוויץ, נתב לסוויץ') צריך כבל רשת מוצלב. כשמחברים מסוג שונה, צריך כבל רגיל.

יש ציודי תקשורת שיודעים לזהות את ההבדל אבל ממש לא הייתי בונה על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים