עבור לתוכן

יש אפשרות להפחית קרינה של ראוטר(WRT54GL) ?

Featured Replies

פורסם

ברור לך שהראוטר עדיין יפלוט "קרינה" גם אם תכבה לחלוטין את אפשרות ה-WiFi שלו, נכון? הוא לא שונה מכל מכשיר חשמלי אחר, וכל מכשיר חשמלי באשר הוא פולט "קרינה".

פורסם
  • מחבר

MiniMizer, זה נכון אבל הקרינה שלו כמכשיר חשמלי היא פחות מסוכנת מהקרינה שלו כראוטר לא?

איזו קושחה יותר מומלצת? TOMATO או DD-WRT?

פורסם

שתיהן מצויינות

אני עובד עם TOMATO, אחלה ממשק

פורסם
  • מחבר

יש איזשהו סיכון בהתקנת הקשוחה הזאת?

הראוטר יכול להפסיק לתפקד או משהו כזה?

פורסם

אם לא פועלים עפ"י ההוראות אז יש סיכון

הוא לא גדול אבל קיים

פורסם

בואנה, מצטער על הבוטות, אבל כל הת'רד הזה מטומטם לאללה.

בן-אדם מחליט משום מה שקרינה אלחוטית מהנתב מסוכנת (לא יודע על סמך אילו ממצאים), ועל כן חשוב לו מאוד להוריד אותה למינימום. זאת בעולם שבו על כל מטר מרובע יש 5 טלפונים סלולריים ובכל חור יש אנטנות של טלפונים סלולריים שפולטות קרינה ברמה של 1000 נתבים. :screwy:

יותר מזה, הוא מתעקש להמשיך להשתמש באופציית השידור האלחוטי, לכן עליו להוריד את הקרינה לרמה שבה תהיה חזקה מספיק בשביל המחשבים אך לא בשביל לפגוע בבריאותו (שוב, מעניין אותי לראות נתוני מחקר שמראים כיצד מחשבים את העוצמה הרצויה). :kopfpatsch:

לסיכום, כשכבר מציעים לו פתרון לבעיה המצוצה מהאצבע, הוא חושש לקבל אותו כי אולי הנתב שלו יפסיק לתפקד... ???

לא חבל? :lol:

פורסם
  • מחבר

בואנה מה אתה רוצה ממני חחחח כולה שאלתי כמה שאלות.

לא משנה, תוכל להסביר לי איך מתקינים את ה-TOMATO ובמידה ואני רוצה לחזור לקושחה האורגינלית שבאה עם הראוטר איך אני חוזר אליה?

פורסם

הכול נעשה דרך הממשק של הראוטר

מעדכנים קושחה כמו שמעדכנים קושחה רגילה של LINKSYS

אם אני זוכר נכון זה תחת תפריט ADMINISTRATION

אחרי השדרוג כנראה שתצטרך לעשות RESET לראוטר (בעזרת בכפתור מאחורה)

Installing from Linksys' firmware

Open the Linksys GUI in your browser. The default URL is http://192.168.1.1/.

Click the Administration tab, then Firmware Upgrade.

Select and upload the correct firmware for your router.

Wait for about 2 minutes while the firmware is uploaded & flashed

.

כדי להחזיר לקושחה המקורית

Installing another firmware / Restoring the original firmware

Open the GUI in your browser. The default URL is http://192.168.1.1/.

Click Administration, then Upgrade.

Important: Make sure the firmware you are going to use is the correct kind for your router's model. Tomato will accept WRT54G/GL, WRT54GS, WRT54GSv4, WRTSL54GS, WR850G and TRX types of files, but it cannot check if the firmware actually supports your router.

Select the file and click the Upgrade button.

Wait for about 2 minutes while the firmware is uploaded & flashed.

You may need to push the router's reset button to reset its configuration, and release/renew your computer's DHCP lease afterwards.

פורסם

MiniMizer, זה נכון אבל הקרינה שלו כמכשיר חשמלי היא פחות מסוכנת מהקרינה שלו כראוטר לא?

לא. מה גורם לחשוב שקרינה של WiFi היא מסוכנת בכלל? אתה יודע מה ההבדל בין הגלים האלקטרומגנטיים שמפיצה האנטנה של הראוטר כשהיא משדרת WiFi לעומת השדה המגנטי שנוצר סביב הראוטר כשזורם דרכו זרם חשמלי? זו קרינה וזו קרינה, ואף אחת מהן לא הוכחה כמסוכנת בשום צורה שהיא.

סתם שאלה - אתה משתמש בפלאפון? אני אניח שכן. רמת הקרינה שהוא פולט גבוהה בכמה סדרי גודל מזו שפולט הראוטר. אז מה תעשה עכשיו, תזרוק אותו לפח?

אגב, גם קרינת UV (מהשמש) היא מסוכנת. זהו, אתה לא יוצא יותר מהבית?

פורסם
  • מחבר

OMRIJ, סבבה תודה ! :xyxthumbs:

פורסם

עם הקושחה dd-wrt ל linksys wrt54gl ניתן להגביר או להנמיך את עוצמת השידור. כמו כן ניתן להשתמש בכפתור ה SES של הנתב (הכפתור עם לוגו cisco) כדי לכבות ולהדליק את הרשת האלחוטית .

פורסם

הקרינה שנתבים, מכשירי חשמל, טלפונים סלולריים, מיקרוגלים, מכשירי BULETOOTH וכו' היא קרינה בלתי מיננת,

זאת אומרת, לא פוגעת ישירות ביצורים חיים.

מה שכן, היא גורמת לטמפרטורה בתוך התא לעלות, דבר שע"פ מחקרים מסויים נחשב מסוכן מעל רמה מסויימת של חשיפה.

הקרינה נמדדת בmW לKg וע"פ זמן החשיפה.

לכן נקבו סטנדרטים בחוק לגבי כמות הקרינה הבלתי מייננת שמותר לאדם לספוג בסביבה הבייתית ובסביבת העבודה (הראשון יותר מחמיר).

לרוב המכשירים בתקן הWiFi אפשר להיות 20-30 ס"מ מהם כאשר הם בשידור מלא ולהיות מתחת לתחום שנחשב לא טוב, גם בחשיפה ממושכת.

אמנם לא רצוי לישון עם נתב אלחוטי ליד הראש, אבל הנתב בצד השני של החדר לא מהווה סכנה כלל.

סייג לזה הוא אנטנות חיצוניות שמשדרות בעוצמה רבה יותר, או נתב שהגבירו לו את העוצמה המקסימלית שנקבעה במפעל.

בכל מקרה, אם זה מכשיר לפנים הבית, 2 מטר מהגוף בטוח ישים אותך באזור שמתחת לתחום "המסוכן".

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר!

אני יושב בערך מטר-מטר וחצי מהראוטר ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים