עבור לתוכן

קביעת סיסמה בחיבור לרשת

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אם אני רוצה להגיד סיסמה לאקסס פוינט ולראוטר שלי שרק איתה יכולו להכנס איך אני עושה את זה ?

אני לא רוצה ששכנים יתחברו לי לאנטרנט או לדברים אחרים.

הראוטר או של קומפקס ואקסס פוינטר או של אדימקס(7206)

תודה רבה.

פורסם

תעשה הצפנת WEP או WPA (עדיף WPA). זה אמור להופיע בהגדרות גם בנתב וגם ב-AP. תבחר סיסמה (זהה לנתב, ל-AP ולכל המחשבים שלך) ותוודא שההגדרות האחרות גם כן מתאימות (WPA-PSK,TKIP/AES).

פורסם
  • מחבר

אחי, אני מצטער שאני עוד פעם לא מבין אותך.

מה זה "ותוודא שההגדרות האחרות גם כן מתאימות (WPA-PSK,TKIP/AES)"

ומה ההבדל בין WEP ל WPA ?

שדיברתי עם המקודם תמיכה של האקסס פוינט (על משהו אחר)

אמר לי שאם אני קובע סיסמאת התחברות בנתב זה מופיע גם מתי שאני רוצה להכנס לאקסס פוינט.

והשאלה הכי חשובה, איך אני עושה את ההצפנה הזאת ?

אין לי חוברת ולא שום דבר על הנתב הזה.

תודה רבה.

פורסם

זה נמצא במאפיינים של החיבור רשת

פורסם

בהגדרות האבטחה של הנתב וה-AP אתה אמור למצוא את האפשרויות הבאות או חלק מהן:

WPA-PSK / WPA2-PSK (PRE-SHARED KEY)

בכל אחת משתיהן אתה יכול לבחור בין TKIP ל-AES (אני מעדיף AES).

אח"כ אתה בוחר סיסמא.

ואז אתה מוודא שבמאפייני כרטיס הרשת הגדרת בדיוק אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אז עשיתי WEP והגדרתי סיסמה וזה באמת מבקש את הסיסמה בכניסה לרשת, אבל ברגע שיש סיסמה האקסס פוינט לא מתחבר.

מה לעשות ?

פורסם

הנתב הוא אלחוטי?

הנקודת גישה של אדימקס משתמשת כנקודת גישה מלאה (מחובר עם כבל לנתב) או כמשחזר (מחובר רק לחשמל)?

בכל מקרה, אם אתה באמת רוצה אבטחה ולא סתם שהשכנים מלמטה לא יתחברו לאינטרנט על חשבונך אז אל תשתמש בWEP.

WEP נפרץ בצורה כ"כ חזקה שבעזרת התוכנה הממוצעת לפריצה אפשר לפרוץ לכל רשת מוגנת בWEP תוך 5 דקות.

לכן ממומלץ להשתמש בWPA או WPA2. לא משנה כ"כ אם זה TKIP או AES (האחרון מאובטח יותר אבל מקשה על חיבור של מחשבים "חלשים").

ממומלץ לא להשתמש במשפט או רצף של מילים באנגלית תיקנית (קוד חייב להיות באותיות אנגליות).

ועדיף להשתמש ברצף ראנדומלי של לפחות 20 תוים בערך בתור קוד.

פורסם
ממומלץ לא להשתמש במשפט או רצף של מילים באנגלית תיקנית (קוד חייב להיות באותיות אנגליות).

ועדיף להשתמש ברצף ראנדומלי של לפחות 20 תוים בערך בתור קוד.

נו, באמת. למה שלא נעשה קוד אקראי של 50 תווים וגם נחליף אותו כל שעתיים?

אתה באמת חושב שבכל פינה מסתובבים האקרים עם פאקט-סניפרים שכל מה שמעניין אותם זה לפרוץ לרשתות של אנשים? במיוחד שטווח של נתב ביתי ממוצע זה 30 מטר גג?

גם אם הוא ישים "123" בתור סיסמא, הסיכוי שמישהו יטרח אפילו לחשוב על לנסות לפרוץ אותה שואף ל-0 (במיוחד שעליו קודם לדעת שיש רשת כזו, דבר שאפשרי רק אם יש למישהו סניפר או הוא יודע את שם הרשת). אז למה שהוא יבחר איזה רצף מטומטם שהוא בחיים לא יזכור, ואם אי-פעם ירצה לחבר מחשב חדש או לשחזר הגדרות שנדפקו, יצטרך לחפש את אותה פיסת נייר שעליה הוא רשם את הקוד (ומן הסתם לא ימצא)?

האבטחה צריכה לשרת את האדם, לא האדם את האבטחה.

פורסם
  • מחבר

גם קוד של 5 ספרות יספיק לי.

אני לא רוצה ולא צריך משהו מתוחכם מידי.

מה אני צריך לעשות בשביל שהאקסס פוינט יבקש גם סיסמה ?

האקסס פוינט של אדימקס מחבור בצורת WDS ולא בחיבור קווי.

תודה.

פורסם

אני רק ממליץ, אתה מחליט.

הקוד הזה, רק שתדע, הוא לא ה"סיסמא" לרשת שלך, אלא הוא המפתח שאיתו מוצפן המידע שאתה מעביר בין הנתב למחשב.

אתה אולי חושב שמי שמנסה לפרוץ לך לרשת הוא איזה ארכי-האקר אם 5 תוכנות שרצות במקביל ע"מ לפצח נתונים ולשחזר סיסמאות, אבל למעשה מדובר בסה"כ בבנאדם עם קצת כישורי מחשב שהוריד שתי קבצים מהאינטרנט ופשוט הפעיל את התוכנה.

זה כ"כ קל היום לפרוץ לרשת אלחוטי שמאובטחת בצורה לקויה והטירחה שנלוות להגנה נכונה היא כ"כ זניחה שזה טיפשי לא לעשות כך.

אתה בטח חושב שסיסמא מאובטחת לכניסה לחשבון הבנק שלך זה מיותר, הרי אין אנשים שמנסים לפרוץ אליהם או לקחת את הפרטים שלך בעזרת אתרי פישינג.

אני בטוח שאתה גם הולך באזורים מפוקפקים של העיר בשעות הקטנות של הלילה.

עכשיו, אם היית טורח לקרוא את מה שרשמתי לא פעם אז היית מבין שלא צריך לזכור סיסמא של 50 תווים. פשוט שומרים אותה בקובץ txt על הDISK-ON-KEY.

אפשר אח"כ להעביר אותה בין המחשבים בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים