עבור לתוכן

כונן FLOPPY 3.5 לא מגיב - בעיית חיבור כבלים.

Featured Replies

פורסם

בעקבות התקנת צורב, כנראה שיבשתי משהו...הכונן FLOPPY לא עובד משום מה... ???

מזוהה בביוס, כמו כן גם ב-Windows. לכאורה תקין.

אבל שאני לוחץ עליו (כפולה), לוקח לו 10 שניות להגיב, ואומר - תכניס דיסקט (כמובן שיש בכונן).

טוב...פתחתי מארז...

ניסיתי לשחק עם הכבלים (האפורים- זה IDE או ATA ? לא חשוב...),

קיצר, בלוח הכבל מחובר למקום של ה-FLOPPY. איך אני יודע? הקצה שמתחבר ללוח - חסרה לו מגרעת בדיוק איפה שחסר בלוח פין - ככה שזה הצד הנכון של הכבל. ;)

לגבי הצד שמתחבר לכונן - פה הבעיה.....

כשאני מכניס את הכבל (יושב טוב) יש 2 מצבים :

מצב א' - יש אור ירוק של קריאה מהכונן , אבל אין זיהוי של הדיסקט = הבעיה נותרת בעיינה.

מצב ב' (שאני מסובב את הקצה שמתחבר לכונן , ^180 = הופך אותו) - אין אור, אבל יש את הצליל ( קחחח.. כזה של תחילה קריאת דיסקט ב-FLOPPY, אתם יודעים) - אבל שוב, אין זיהוי של הדיסקט = שוב לא פתרנו הבעיה.

ואני שואל: מה עושים? מה מי איך?

למה...ראבק?

(השתדלתי לפרט, תשתדלו לעזור...תודה ;D )

פורסם

מצב שבו האור דולק כל הזמן מראה כי הכבל הפוך, כך שצדקת בתחילה.. כשאין אור אז הכבל בצידו הנכון, לגבי הבעיה - נסה לשם דיסקט חדש ולפרמט אותו, אם הוא יפעל (אבל רק בכונן הזה ספציפית) סימן שמשהו בכונן דפוק / נדפק (הראשים זזו מעט), אם עדיין לא יפעל (או לא יפרמט) תבדוק בחיבור עם כל אחד מהפינים ישרים וקיימים.

מה עוד.. אם יש לך כבר "כפול" (כלומר לשני כוננים) תוודה כי חיברת למקום של כונן A את כונן "A", כלומר - המקום של הכוננים נקבע על פי הקירוב שלהם לתחילת הכבל, שים לב שיש התהפכות בכבל אחרי כונן "A", כלומר רחוק יותר מתחילת הכבל (תחילת הכבל - בו הוא מתחבר ללוח אם) אחרי ההתהפכות הזאת זה כונן "B" - אח"כ כמובן תגדיר בביוס בהתאם.

:hat:

פורסם

חוץ מזה אפשר לזכור בשיטה של אדום לאדום,

הקצה האדום של הכבל לכיוון של החוט חשמל האדום

פורסם
  • מחבר

מצב שבו האור דולק כל הזמן מראה כי הכבל הפוך, כך שצדקת בתחילה.. כשאין אור אז הכבל בצידו הנכון, לגבי הבעיה - נסה לשם דיסקט חדש ולפרמט אותו, אם הוא יפעל (אבל רק בכונן הזה ספציפית) סימן שמשהו בכונן דפוק / נדפק (הראשים זזו מעט), אם עדיין לא יפעל (או לא יפרמט) תבדוק בחיבור עם כל אחד מהפינים ישרים וקיימים.

מה עוד.. אם יש לך כבר "כפול" (כלומר לשני כוננים) תוודה כי חיברת למקום של כונן A את כונן "A", כלומר - המקום של הכוננים נקבע על פי הקירוב שלהם לתחילת הכבל, שים לב שיש התהפכות בכבל אחרי כונן "A", כלומר רחוק יותר מתחילת הכבל (תחילת הכבל - בו הוא מתחבר ללוח אם) אחרי ההתהפכות הזאת זה כונן "B" - אח"כ כמובן תגדיר בביוס בהתאם.

:hat:

בחור טוב, ניסה לעזור אבל עדיין לא התגברתי על הבעיה.

עוד רעיונות?

פורסם
  • מחבר

אהה?

הבעיה היא לא בכבל שבא מהספק...

תודה על הנסיון.

פורסם

תנסה לחבר כונן של חבר שלך, זה לא בעייה להעביר, אפשר אפילו לחבר בלי לסגור את המארז כדי לא לבזבז זמן...

יכול להיות שהגיע זמנו :-[

פורסם

אהה?

הבעיה היא לא בכבל שבא מהספק...

תודה על הנסיון.

נכון, הבעיה לא בספק

ואיפה שהחוט האדום ( הכי קרוב לחיבור של הכבל IDE) צריך להיות החוט האדום של הIDE

לא התכוונתי לשנות משהו בספק!!

פורסם
  • מחבר

תנסה לחבר כונן של חבר שלך, זה לא בעייה להעביר, אפשר אפילו לחבר בלי לסגור את המארז כדי לא לבזבז זמן...

יכול להיות שהגיע זמנו :-[

כמובן שעשיתי את זה בלי לסגור את המארז, ובלי לכבות את המחשב.

הגיע זמנו? כולה חצי שנה.....

לא נראה לי

פורסם

במקום לשגע לכולם את השכל אני אשלח לך הודעה באייסיקיו

פורסם

תשגע, תשגע, זה כיף! ;D

תנסה, ליד החיבור של החשמל בדרך כלל (4 פינים, חיבור לבן) למצא איזה חוצפקר.... (jumper)

אולי זה זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים