עבור לתוכן

שאלה לגבי זיכרון פגום

Featured Replies

פורסם

מצאית בעזרת MEMTEST שיש לי זיכרון פגום. הזיכרון שלי במחשב מורכב מ 256X2 ומ 512X2 :

איך אני יכול לאתר בדיוק את הצ'יפ הפגום?

אם אני יעבוד רק עם 3 צ'יפים אז לא יהיה בעיות ?(הבעיות אצלי שתוכנות ומחקים קורסים)

פורסם

אתה צריך לעשות את הבדיקה של MEMTEST על זיכרון בנפרד..

כי אני מכיר לוחות שעושות בעיות כאלה ברגע שמפעילים עליו זכרונות על כל הסלוטים האפשריים .

לכן אני ממליץ שתעשה בדיקה על כל זיכרון בנפרד...

בהצלחהה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שניסיתי את זה ומשום מה הוא לא עושה בדיקה שיש פחות מהמקסימום (יש לוח אם עם DUAL - 865I)

והמשב כן עולה כשאין את כל ה 4

אולי יש עוד דרך לבדוק?

או לפתור את זה?

פורסם

לא ממש מובן לי מה זאת אומרת "שיש פחות מהמקסימום" אבל..

נסה לבדוק סטיק סטיק על סלוט אחר כל פעם...

או שניים על סלוטים שונים...

כמו כן תפרט למה הכוונה בתגובה הקודמת שלך..

פורסם

הוא חושב שאם הוא יצליח לאתר את הצ'יפ הדפוק, הוא יוכל גם לנתק אותו מהמודול, ואז המודול כולו יפעל. בפועל אני לא חושב שזה נכון, מכיוון שאם הירידה בצ'יפ אחד, ירד גם רוחב הפס למודול, ואז הוא לא יצליח לפועל במקביל למודול השני... בקיצור, תקנה חדש, אין טעם לאתר את הצ'יפ הפגום...

פורסם

הוא חושב שאם הוא יצליח לאתר את הצ'יפ הדפוק, הוא יוכל גם לנתק אותו מהמודול, ואז המודול כולו יפעל. בפועל אני לא חושב שזה נכון, מכיוון שאם הירידה בצ'יפ אחד, ירד גם רוחב הפס למודול, ואז הוא לא יצליח לפועל במקביל למודול השני... בקיצור, תקנה חדש, אין טעם לאתר את הצ'יפ הפגום...

:kopfpatsch:

טוב לא חשבתי שמישהו יכול להגיע לזה אבל שיהיה..

בכל אופן פותח התרד..שכח מהעניין (ובאמת שאני לא יפרט למה)...

פורסם

נדמה לי שככה זה עובד, 16 או 32 (נדמה לי ש-32 בחדשים, תלוי ביצרן) צי'פים למודול, בנפח משתנה בהתאם לנפח של המודול כולו, רוחב הפס המשותף למודול הוא 64 BIT(כש-DUAL CHANNEL מופעל, רוחב הפס התאורטי עולה ל-128 BIT), ולכן אם תוריד צ'יפ אחד, המודול כולו יעבוד ברוחב פס מופחת, אם הוא בכלל יעבוד, כמובן, ולכן עדיף פשוט לקנות מודול חדש.

פורסם

לפני שרצים לקנות חדש, מה עם לעדכן ביוס? או לפחות להסתכל על רשימת התיקונים?

פורסם
  • מחבר

לא שכחתי מהאשכול הזה פשוט בלילה אני ישן!

לא עניתם לי השאלה איך אני יכול לבדוק איזה צ'יף פגום אצלי מתוך ה4????

שכחתי להוסיף שהמודול כן יפעל אם אני יוריד צ'יף אחד אבל הוא לא יפעל במקביל זה הכל...

פורסם

אין דרך לבדוק, אלא אם כן אחד מהם נראה לך שרוף...

פורסם

לפי מה שהבנתי פה הוא מבלבל בין צ'יפ של זיכרון עצמו למודול של זיכרון (צ'יפ זה השבב השחור הקטן הזה שנמצא על הPCB הארוך של הזיכרון ומודול זה הרכיב הכולל של כל הצי'פים על הPCB(מעגל מודפס)

בקיצור אם תאתר את ה-מודול הפגום תוכל להוציא אותו אבל שוב תאבד את יתרון הdual channel אבל לפחות תדע בדיוק איזה להחליף

ומה שאמרו פה זה להריץ את המחשב עם מודול אחד כל פעם ולבדוק תקינות

בעיקרון את אמור להיות מסוגל להריץ MEMTEST עם כל אחד מהזיכרונות בנפרד

אם זה לא הולך משהו מוזר תנסה לבדוק ביוס או בסלוט אחר או משהו

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההסבר, אני התכוונתי למודול ולא צ'יפ למי שהבין אותי לא נכון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים