עבור לתוכן

חו"ד אחרי שנה וחצי עם Creative X-Fi

Featured Replies

פורסם

רכשתי את הכרטיס קול לפני כשנה וחצי במטרה לשפר את החוויה במשחקים. בהשוואה לכרטיס הקול המובנה בלוח אם הישן Abit NF7 למעבד Athlon XP הורגש שיפור משמעותי באיכות הקול. שנים רבות חלפו מאז, רכשתי לוח אם חדש מדגם GA-P35-DS3R המגיע עם כרטיס קול מובנה Azalia. החלטתי לבדוק אם איכות הקול השתפר בהשוואה לכרטיס הקול המובנה הישן. הסרתי את הדרייברים של Creative, התקנתי את הדרייבר של Azalia וחיברתי את הרמקולים. החלטתי לנגן קבצי מוזיקה, סרטים ומשחקים. לדעתי איכות הצליל בהשוואה לכרטיס הקול המובנה הקודם השתפרה משמעותית ואינה נופלת מ-Creative. זרקתי את Creative והמשכתי להשתמש ב-Azalia.

למה עשיתי זאת? אסביר.

א. Realtek מפתחים עדכון דרייבר כל חודש שמוסיף אפשרויות חדשות ומשפר את איכות הצליל. הדרייבר של Creative עדיין מלא בבאגים והעדכון האחרון יצא לפני שנה.

ב. לוח בקרה של Creative כבד, מגושם ומפוצץ באפשרויות רבות ומיותרות, ללא תיעוד מה כל אפשרות עושה. לוקח כחצי דקה לעבור ממוד "משחקים" למוד "סרטים" אפילו על מחשב חדש כמו שלי. כדי לנצל את יכולות הכרטיס צריך להתקין תוכנות במשקל 800MB. לוח הבקרה של Azalia קליל, מלוטש ומסביר היטב מה כל אפשרות עושה. הדרייבר ולוח הבקרה שוקלים ביחד 30MB.

ג. EAX נתמך במעט מאד משחקים. וגם במשחקים שהוא נתמך שמעתי שיפור זניח באיכות הצליל.

מסקנה: אם ברשותכם לוח אם ישן מלפני 3 - 4 שנים וברצונכם לשפר את איכות הצליל קנו את X-Fi, למרות שלדעתי אתם יכולים להתפשר גם על הדגמים הקודמים והזולים משמעותית. אם אתם רוכשים מחשב חדש ושוקלים לצרף את הכרטיס למפרט, אני ממליץ בחום שלא תעשו זאת ותחסכו לעצמכם מאות שקלים.

פורסם

לי יש HD880 ללא ספק אחד מהטובים ביותר, איכות הסאונד מאוד עילאית לALC660\850, הכל נשמע מדויק חד וחלק, לא יודע איך CREATIVE X-FI נשמע, אבל אני יודע שאני בחיים לא אקנה תCREATIVE המסכנים האלה בעיקר בגלל בעיות דרייברים ובעיקר בעיקר בגלל שהאיכות של מה שיש לי היא מעולה.

פורסם

לא צריך להתקין את לוח הבקרה שלהם.

המעבר ממצב למצב נעשה תוך שניה בדיוק.

תתקין את זה:

http://www.freewebs.com/spectra9/xfmc.html

סביר להניח שאין לך רמקולים טובים ולכן אתה לא שומע הבדל.

הכרטיס הזה מוריד עומס מהמעבד מה שמשפר את הביצועים במשחקים.

פורסם

באמת זה לא לוקח הרבה זמן ואין צורך להתקין את הפנל שלהם.

אני משתמש ב XI PLATINUM כבר כמעט שנתיים ורק נהנה ממנו.

פורסם

אני גם לא אוהב את CREATIVE. זה סתם יקר, לא נח, ומבחינת אפשרויות מתקדמות למוזיקה - אפילו מיושן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים