עבור לתוכן

מעבד מתחמם

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה, אני מקווה שזה הפורום הנכון.

ברשותי מחשב יחסית חדש ( מס' חודשים ), ביומיים האחרונים התחלתי להשתמש בתוכנה של הלוח אם ( ASUS ), הבודקת את התחממות רכיבי החומרה, וגיליתי שהמעבד שלי ( Core 2 Duo 6300 ) מתחמם יתר על המידה. לפי האתר של אינטל הטמפ' המקסימלית שלו צריכה להיות 61.4 מעלות צלזיוס, וברגע זה, בשעת צהריים חמה הוא מגיע ל - 65.

מה לעשות ?

פורסם

אני אם 6400 ואל 48

אך האיורר שלך במחשב??

זה הטמ'פ של המעבד או של הליבה ?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה...

האמת שאני לא יודע איך האוורור, רק מחר אני אדע ( רק מחר יהיה לי זמן לפתוח את המחשב ולראות מה קורה בפנים )

אני לא יודע אם זו הטמפ' של המעבד או הליבה, מה שאני יכול להגיד זה שתוכנת PC Probe 2 של Asus מסמנת את הטמפ' ב - CPU, כלומר

מעבד לדעתי.

הטמפ' נעה כל הזמן בין 59 מעלות ל - 65. לפי האתר של אינטל, כל טמפ מעל 61.4 היא מעל למקסימום, כלומר חריגה.

אולי חשוב לציין שהטמפ' של לוח האם תקינה ועומדת על 35 מעלות.

מישהו מכיר פעולה בשם QFAN ? יש לי את זה בתוכנה הנ"ל, לפי מיטב הבנתי התוכנה יכולה להגביל את טמפ' המעבד, כנראה על ידי

הפתחת העומס עליו והאטת המחשב. זה כדאי כפתרון זמני ?

כל העניין מאכזב, ציפיתי מהמעבד הזה, שעלה לי בזמנו הרבה כסף, שלא יתחמם כל כך, אף פעם לא היו לי בעיות כאלה עם מעבדי

פנטיום או סלרון.

פורסם
  • מחבר

עדכון, נפתרה הבעיה

פתחתי את המארז וגיליתי שהשכבה בין המאוורר של המעבד למעבד עצמו, מלאה אבק, שמונע מהרוח של המאוורר להגיע אליו, ניקיתי את האבק והטמפ' צנחה מ - 65 מעלות ל - 49.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים