עבור לתוכן

התלבטויות בבחירת מסך (vp930 vs 971p vs pw201)

Featured Replies

פורסם

כבר די הרבה זמן אני מחפש מסך ואני חייב לגמור את הסיפור הזה,

הייתי כבר סגור על 2007 של דל אבל בעיית הטקסט הרתיעה אותי, כשהלכתי לראות אותו בתצוגה, מצאתי שזה לא נורא, (הטקסט קצת קטן יותר בהשוואה ל- CRT אבל ברור וחד).

הבעיה הייתה שהמסך סינוור אותי מאד!. הורדתי את הבהירות כמעט עד הסוף ועדיין לא הרגשתי נוח. קצת קשה להסביר את זה, הרגשתי את הטקסטורה של המסך כאילו קופצת לי לעיניים באיזורים הבהירים.

כנראה שזה קשור לתופעה שקראתי עליה בanandtech

IPS panels suffer more from SDE (screen door effect), a phenomenon in which your eyes are able to visualize all the individual pixels on the screen. In this way, they can cause more eye strain. This isn't an issue for the majority of users, and may only happen when working with text or other light-background material

כלומר הדל לא יתאים בשבילי.

מה שמשאיר אותי עם האופציות האלה:

1. vp930b

2. סמסונג 971P

3. אסוס pw201

מבין שלושת האפשרויות ראיתי את הסמסונג - שעושה רושם טוב מאד והרגשתי מאד קל על העיניים.., מה שמפריע לי הוא תלונות על מריחות במשחקים.

ל-930 אין בעיה כזאת אבל אני פוחד שיהיה מסנוור- לא מצאתי אותו בתצוגה בינתיים.

חסרון נוסף יהיה היחס בשני המסכים האלה, שהוא 5:4, כלומר מרובע יותר מ4:3 ובנוסף הטענה הזאת (אנאנדטק)

# Bigger is better

When you compare a 17" to a 19" which both have a 5:4 1280x1024 resolution, the 19" only has bigger dot pitch. This means your display will be grainier in general, though text will be bigger for the visually-impaired. Unfortunately, manufacturers are mostly only spending R&D on 19"+ panels nowadays, and some are even cheaper than their 17" counterparts.

האסוס, עושה רושם כללי טוב- הוא רחב כמו שאני רוצה (סרטים ומשחקים אם כי לא הרבה), פיווט (בעיקר אופיס ואינטרנט).

הבעיה גימור מבריק, די יקר ואני לא צריך את המצלמה והרמקולים.

את האסוס גם לא מצאתי עדיין בתצוגה כדי לבדוק אם הוא נוח מבחינת סינוור.

לסיכום:

1. האם אפשר לומר שמבחינת סינוור הפאנלים יהיו זהים בשל העובדה שכולם מבוססי VA

2. למי יש פאנל VA טוב יותר ( או יישום טוב יותר שלו) ובמה זה בה לידי ביטוי?

3. אם אני לא טועה הסמסונג הוא 6 ביט, מה לגבי VS ואסוס, האם הם 8 ביט אמיתי?

4. איך הביצועים של פ'201 במשחקים יחסית לVS והסמסונג והאם בעיית המריחות של ה-971P משמעותיות מספיק ( למשחקים כמו far-cry doom-III)

תודה לכלום :)

ריפר.

נ.ב. אני כבר חושב אולי ללכת על TN כמו 931BW או 940BW עד שיהיה מסך רחב נורמלי, כי אני כבר חייב משהו.

פורסם

הדל אכן בהיר אבל חיפוש קצר בפורום היה מגלה שהדרך שניסית להוריד בה את הבהירות של הלבן (בעזרת מכוון הבהירות של המסך)

שגויה ולכן הביצועים הפחות טובים כביכול של המסך. בקשר ל Screen Door Effect זה נכון שה Apreture

של פיקסל במסך IPS הוא קטן יותר אבל מפה ועד לראות את האפקט הנ"ל הדרך רחוקה ואני בספק אם זה מה שראית..

בקשר ל 8bit או 6bit אף אחד לא יודע בוודאות לגבי ה971P או ה VP930-3 ואילו סביר מאוד להניח שה-PW201 הוא

אכן 8bit, למרות שפאנל VA תומך ב 8bit לעיתים חברות מסרסות את המסך ברמת החומרה בשביל לשפר זמן תגובה

כפי שנעשה בבירור ב 970P של סאמסונג.

פורסם

בקשר ל 8bit או 6bit לא יודע בוודאות לגבי ה971P או ה VP930-3 ואילו סביר מאוד להניח שה-PW201 הוא

אכן 8bit, למרות שפאנל VA תומך ב 8bit לעיתים חברות מסרסות את המסך ברמת החומרה בשביל לשפר זמן תגובה

ארז האם התכוונת ל-971P של סמסונג או שיש להם גם 970P?..

פורסם

לי יש ת201

בעניין הרמקולים והמצלמה

הרמקולים ברמה של רמקולים ב50 שקל ואני לא מישתמש בהם יותר

הם יותר מתאימים למצב שרמקולים נורמלים יתקלקלו או שאתה צריך משהו בסיסי מאוד רק לעבודה

בעניין המצלמה האיכות לא משהו אבל עושה תעבודה למרות שלקח זמן להתקין

PIVOT אני לא משתמש כי יש לי בעיה אם התוכנה עצמה בויסטה

והורדתי תגירסה החדשה ביותר אבל צריך לשלם עליה ואני לא רוצה

חוץ מיזה לוקח זמן ליתרגל לכפתורי מגע

יתר הדברים מצוינים

בבהירות וצבע יש לך מצבים -אני לדוגמה אוהב לגלוש וליראות סרטים וסדרות בחושך ויש לך מצב יעודי לזה

יש אפילו מצב יעודי שמתאים ל...עובד מצוין דרך אגב

סרטים ניראים מצוין והוא אפילו מיתמודד אם שידורי כבלים אנלוגים באופן סביר ביותר (חיברתי דרך כרטיס טלוויזיה

ואני גם ככה לא צופה הרבה בטלוויזיה )

יש לך כל חיבור שצריך יש לך 3 כניסות לUSB2

(מוסיף לך 2 כניסות כי אתה צריך לחבר כבל USB לזה ולמצלמה)

יש גם אחריות לשנה על פיקסל שרוף 1 ואחריות ל3 שנים כללית

ככה שעד שהמסך ילך מקבילים עתידים יהיו הרבה יותר זולים

החסרון האמיתי זה המחיר אבל אני מרוצה מאוד מהמסך

פורסם
  • מחבר

קרירין,

תודה רבה על ההסבר. יש לי כמה שאלות שאולי תוכל לעזור לי בהם-

-קראתי שיש למסך ציפוי Glare, עד כמה הוא מציק אם בכלל.

-זווית הצפייה שלו אמורות להיות טובות מ-TN במיוחד בז.אנכיות אבל לפי behardware זה לא נראה הכי טוב.

http://www.behardware.com/articles/619-17/updated-survey-13-lcd-20-5-6-8-16-ms.html

-אמרו לי באחת החנויות (וזה כראה שטות) שיש למסך טוינר מובנה ויראו בו טוב טלוויזיה גם ללא כרטיס.

לדעתי הוא פשוט ראה את החיבורים והשאר מסקנות שגויות כי הרזו' של המסך גבוהה מאד. יצא לך אולי לחבר את המסך ישירות לממיר?

-מה לגבי משחקים, ייש מריחות? הביצועים טובים?

הדל אכן בהיר אבל חיפוש קצר בפורום היה מגלה שהדרך שניסית להוריד בה את הבהירות של הלבן (בעזרת מכוון הבהירות של המסך)

שגויה ולכן הביצועים הפחות טובים כביכול של המסך. בקשר ל Screen Door Effect זה נכון שה Apreture

של פיקסל במסך IPS הוא קטן יותר אבל מפה ועד לראות את האפקט הנ"ל הדרך רחוקה ואני בספק אם זה מה שראית..

בקשר ל 8bit או 6bit אף אחד לא יודע בוודאות לגבי ה971P או ה VP930-3 ואילו סביר מאוד להניח שה-PW201 הוא

1. אני שחקתי גם עם RGB לא ציינתי את זה פשוט (וזה לא עזר לי),רציתי להדגיש עד כמה היה לי קשה להסתכל על המסך שאפילו בבהירות נמוכה מאד הרגשתי לחץ, אי נוחות, בעיניים. וזה ללא קשר לאיכות צבעים של המסך כי ברור שהלבן נהרס.

בכל אופן אם זה SDE או לא זה פחות חשוב האמת, כי בשורה התחתונה הדל לא יהיה קנייה נכונה עבורי.

2. נכון לא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי חוץ מזה ש971P הוא 6 ביט עם איזשהו מעגל ליצירת 16.7M

והVS כנראה 8 ביט אמיתי בגרסא החדשה.

ננראה אולי אצליח להיתקל באיזשהו מידע.

מה לגבי שאר השאלות, אני חייב תשובות ;)

1. האם אפשר לומר שמבחינת סינוור הפאנלים יהיו זהים בשל העובדה שכולם מבוססי VA

2. למי יש פאנל VA טוב יותר ( או יישום טוב יותר שלו) ובמה זה בה לידי ביטוי?

3. איך הביצועים של 201pw במשחקים מהירים ( כמו far-cry doom-III)

4. בעיית המריחות של ה-971P משמעותיות מספיק או שאפשר לחיות איתה

5. מה דעתכם על 19" TN זול (931bw או 940bw) כפתרון זמני עד שיהיה מסך רחב איכותי במחיר שפוי יותר.

יש את ה931 למשל בתשלומים של 36*30...

אגב המסך מיועד לסרטים, משחקים, אינטרנט, קידודים, וגראפיקה לאתרים בעיקר, אך יש לי תכנונים שידרשו ממני עיבודי תמונות (שלא לאינטרנט).

תודה :)

פורסם

אתה יכול לקחת כפיתרון זמני גם מסך ב-1000 שקל ולא תרגיש הבדל בין מסך TN ב-1500.. בקשר

לבעייה גם אני ראיתי את את הדל בחנות והבהירות לא כזאת נוראית, ובמשחקים אפילו לא שמים לב..

פורסם

4. בעיית המריחות של ה-971P משמעותיות מספיק או שאפשר לחיות איתה

יש לי את המסך כמה ימים והתרגלתי כבר כאילו אין מריחות בכלל

פורסם
קרירין,

תודה רבה על ההסבר. יש לי כמה שאלות שאולי תוכל לעזור לי בהם-

-קראתי שיש למסך ציפוי Glare, עד כמה הוא מציק אם בכלל.

-זווית הצפייה שלו אמורות להיות טובות מ-TN במיוחד בז.אנכיות אבל לפי behardware זה לא נראה הכי טוב.

http://www.behardware.com/articles/619-17/updated-survey-13-lcd-20-5-6-8-16-ms.html

-אמרו לי באחת החנויות (וזה כראה שטות) שיש למסך טוינר מובנה ויראו בו טוב טלוויזיה גם ללא כרטיס.

לדעתי הוא פשוט ראה את החיבורים והשאר מסקנות שגויות כי הרזו' של המסך גבוהה מאד. יצא לך אולי לחבר את המסך ישירות לממיר?

-מה לגבי משחקים, ייש מריחות? הביצועים טובים?

לא היה לי אף בעית זוויות ולא הבחנתי באף מריחות במשחקים

בענין טלוויזיה חיברתי דרך כרטיס טלוויזיה באנלוגי (הכבלים אנלוגים) ורואים בסדר גמור

התמונה קצת שונה בגלל הרוחב אבל בסדר בסך הכל

אם חיבור ישירות לממיר דיגיטלי לערכתי יראו טוב

תPS2 רואים טוב ככה שאני לא חושב שתיהיה בעיה אם כבלים

פורסם
  • מחבר

האסוס נראה הפתרון הכי טוב אבל אני קצת נרתע ממנו מכמה סיבות- הגימור המבריק שגורם להשתקפויות ומתלכלך בקלות (behardware), המצלמה והרמקולים - הכסף הולך לאן שאני לא צריך,המחיר, 2400, נשמע לי יקר ובמיוחד שלא אוכל לראות DVD ו- DVIX בגלל הרזו' של המסך. כך שכנראה אוותר עליו.

971P נראה טוב, יש תלונות עליו במשחקים, אם כי יש גם מי שמתרגל אליו, הייתי מעדיף מסיבה זאת את VS

** האם VP930 בהיר יותר מ971P?

**ההבדל בניגודיות נראת די גדולה

VP930

971P

=>האם אפשר להסיק מכך שהVS מאמץ יותר את העיניים או שהבהירות תפריע יותר בהשוואה ל-971?

פורסם
ובמיוחד שלא אוכל לראות DVD ו- DVIX בגלל הרזו' של המסך

:screwy: :screwy: :screwy:

אחד מהדברים המעולים בו זה הרצה של DVD

אתה ממש רואה תהישתקפויות אור מC3PO

sw043.jpg

יש אומנם בעית גודל פיזי כי הוא רק 20

אבל איכות התמונה בסירטי DVD פשוט מצוינת

פורסם
  • מחבר

מצויין, אם כי זה מפליא אותי כי נאמר פה ובמקומות אחרים על מסכי "20, שהרזו' הגבוהה פוגעת באיכות, האם גם ב-DVIX רואים טוב?

Bagheera

קראתי שוב את ההסברים שלך לגבי הבהירות והניגודיות

ובהמשך למה ששאלתי

1. האם VP930 בהיר יותר מ971P?

2. ההבדל בניגודיות נראת די גדולה

VP930

971P

=>האם אפשר להסיק מכך שהVS מאמץ יותר את העיניים או שהבהירות תפריע יותר בהשוואה ל-971?

-הניגודיות אכן בקשר ישיר לבהירות בLCD כך שהבהירות בפועל של המסך בשילוב עם הנתונים מהלינקים לניגודיות יתנו תשובה לאיזה מסך יהיה קל יותר על העיניים.

בנתונים היבשים שני המסכים ה-VS וסמסונג בעלי בהירות 250 האם אפשר להסתמך על הנתון הזה?

-בלינק של הסמסנג אפשר לראות שמדובר בשני גרסאות שונות

while the newer version is called SyncMaster 971P XXHV...

So, if the monitor description lists a contrast ratio of 3000:1 instead of 1500:1, this is an indication of the newer version of the monitor, too

בדקתי נתונים באתרים שונים בארץ, וכולם מוכרים את הגרסא הישנה לפי סימן ה-1:1500

יש בארץ את הגרסא החדשה או רק את הישנה?

-שאלה כללית יותר -ציינת במאמר שלך את ערכי הבהירות הממולצת והוספת שהדבר חשוב לעיניים ולאורך חיי הפלורסנט- מה יהיה אורך חיי הפלורוסנט במצב זה?

תודה לכולם

ריפר :)

(הזמן לאופציה הזמנית שלי אוזל לכן אני לחוץ כבר להחליט- אבל בטח יבוא משהו אחר אם נצטרך :P)

פורסם
מצויין, אם כי זה מפליא אותי כי נאמר פה ובמקומות אחרים על מסכי "20, שהרזו' הגבוהה פוגעת באיכות, האם גם ב-DVIX רואים טוב?

לDIVX אין איכות קבועה

מה שכן DIVX איכותי מקרוב רואים טוב ממרחק של 2 מטר מצוין

DIVX ירוד מקרוב רואים גרוע ממרחק של 2 מטר בסדר

סרטי DVD מקרוב רואים טוב ממרחק של 2 מטר מצוין

משחקים מצוין מקרוב -כל הפרטים והאפקטים של האור פשוט תענוג

משחקי PS2 סביר מינוס מקרוב טוב+ ממרחק של 2 מטר (הPS2 נועד לצפיה דרך טלוויזיות ותמיד לא טוב מקרוב בלי קשר למסך)

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שיכול בבקשה לענות לי על השאלות האלה הם מאד חשובות לי.

Bagheera

קראתי שוב את ההסברים שלך לגבי הבהירות והניגודיות

ובהמשך למה ששאלתי

1. הניגודיות אכן בקשר ישיר לבהירות בLCD כך שהבהירות בפועל של המסך בשילוב עם הנתונים מהלינקים לניגודיות יתנו תשובה לאיזה מסך יהיה קל יותר על העיניים.

בנתונים היבשים שני המסכים ה-VS וסמסונג בעלי בהירות 250 האם אפשר להסתמך על הנתון הזה?

2. בלינק של הסמסנג אפשר לראות שמדובר בשני גרסאות שונות

while the newer version is called SyncMaster 971P XXHV...

So, if the monitor description lists a contrast ratio of 3000:1 instead of 1500:1, this is an indication of the newer version of the monitor, too

בדקתי נתונים באתרים שונים בארץ, וכולם מוכרים את הגרסא הישנה לפי סימן ה-1:1500

יש בארץ את הגרסא החדשה או רק את הישנה?

3. שאלה כללית יותר -ציינת במאמר שלך את ערכי הבהירות הממולצת והוספת שהדבר חשוב לעיניים ולאורך חיי הפלורסנט- מה הוא אורך חיי הפלורוסנט במצב זה?

תודה,

ריפר

פורסם

היובש בעיניים נגרם בד"כ בגלל ניגודיות(בהירות לבן) גבוהה מידי. במצב כזה בימי ה CRT היית מנמיך את מכוון הניגודיות של המסך

ומקבל תצוגה עם לבן פחות חזק כאשר בהירות השחור(בהירות) הייתה נשארת אותו הדבר.

ב LCD המצב שונה, למעשה יש לנו מכוון ניגודיות(בחלק מהמסכים) ומכוון בהירות שהוא ברוב המקרים מכוון תאורה אחורית

ולכן לא ראוי להיקרא מכוון בהירות שכן הוא משנה גם את בהירות השחור וגם את בהירות הלבן.

במקרה של הדל אין מכוון ניגודיות ושינוי בהירות המסך משנה את הגאמא ומוביל לשינוים בגאמא ולכן הדרך היחידה להוריד את

בהירות הלבן במסך היא על חשבון יחס הניגודיות ומשחק עם כמות הצבעים באופן שווה(מעין דימוי של מכוון ניגודיות).

ב VP930 יש מכוון בהירות אשר שולט על התאורה האחורית ומכוון ניגודיות השולט בגבישים. כמובן שעדיף להישתמש רק במכוון הבהירות

ובכך להוריד את רמת הבהירות תוך כדי שמירה על יחס ניגודיות גבוה(והוא אכן נשמר יחסית גבוה ב VP930).

ב 971P שנמכר בארץ(הדגם הישן) השליטה על הבהירות ועל הניגודיות מתבצעות דרך הגבישים עצמם ולכן עם הורדת בהירות הלבן ישנה

גם ירידה ביחס הניגודיות.

בקשר ל PW201 איני יודע כיצד הוא שולט בבהירות והניגודיות.

את כל המסכים ניתן להביא לרמת בהירות סבירה של 160 cd/m² אבל השאלה היא כמה יחס ניגודיות מאבדים וכמה שינוים מבצעים לגאמא

של המסך בדרך.

אורך החיים של מנורות הפלורסצנט במסכי LCD הוא בד"כ 30000 שעות או 3.5 שנים של פעילות רצופה ללא הפסקות.

הורדת הבהירות תורמת להפחתת הלחץ על העיניים אבל אני בספק אם היא תגדיל את אורך החיים של המנורות באופן משמעותי.

רוב האנשים לא משאירים את המסך שלהם דלוק במשך שלוש שנים רצופות ולכן אני מאמין שלרוב מסך LCD יחזיק לפחות כמו מסך CRT

כ 5 עד 7 שנים עם בהירות שמאפשרת צפיה נורמלית.

פורסם
בקשר ל PW201 איני יודע כיצד הוא שולט בבהירות והניגודיות.

אני מאז שקניתי לא כיוונתי כלום במקום זה יש מצבים שנישלטים בכפתור

המסך מגיעה בהיר מידי לחדר חשוך אבל יש אפשרות כזאת דרך כפתור ואז זה מצוין

אם רוצים ליראות סרט ...יש מצב מצוין לזה

מצב מצוין לסרטים ומצב מצוין למשחקים

יש גם מצב רגיל כניראה לקריאה באינטרנט באור יום

ככה שחוץ מפאנטים של גרפיקה לא צריך לשחק במסך ורק ללחוץ על כפתור שעוברים לישום אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים