עבור לתוכן

Video Recording

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול להקליט סרט וידיאו אל תוך המחשב?

וזה עוד לפני שהזכרתי את נושא האיכות.....

פורסם

אם יש לך את הכרטיס התאים אתה יכול!

פורסם

הנה תשובה פשוטה ואם תרצה הרחבה , תשאל שוב בצורה מפורטת יותר :

אתה צריך כרטיס שמבצע לכידת וידאו, כלומר, כרטיס שאתה מזין לתוכו אות וידאו (ממלצמת וידאו , מכשיר וידאו או כל טיונר כמו הממיר הדיגיטלי של YES והכבלים) והכרטיס כותב את המידע לקובץ וידאו, בד"כ קובץ AVI לא דחוס שתופס נפח אדיר בדיסק הקשיח (אצלי עם 38 ג'"ב פנויים בדיסק שמפורמט NTFS אני יכול להקליט שעתיים בפורמט לא דחוס בכלל).אם אתה מוסיף סאונד אז הקובץ יכלול גם פס קול, וכשלא דוחסים אז זה יוקלט ב-PCM לפי מה שתגדיר (איכות טלפון, איכות רדיו או איכות תקליטור)

אתה יכול גם לקנות כרטיס לכידה מקצועי שדוחס בחומרה ואז אתה לא חייב מחשב-על כדי להקליט בפורמט כמו MPEG2 :D

פורסם

ידוע לך אם ה ASUS 8200 Ti200 יודע לעשות דחיסה בחומרה?

פורסם

מה ההגדרות הטובות ביותר לביצוע הלכידה?

בהתחשב שיש לי הרבה מקום?

פורסם

כל הכרטיסים המשולבים של כרטיס מסך+לכידת וידאו לא עושים דחיסה בחומרה. כרטיס טוב שעושה לכידה בחומרה עולה יותר מכל כרטיס משולב כזה , כולל ה-ASUS למיניהם וה-ALL IN WONDER של ATI (לא כולל ה-8500DV שעולה כרגע 400 דולר בחו"ל). גם כרטיסי הטלויזיה שיש בחנויות לא עושים דחיסה בחומרה וגם ההקלטה הלא דחוסה שלהם לא איכותית במיוחד.(וזה בלשון המעטה).

אם יש לך מעבד פנטיום 3 או סלרון מהיר או משהו טוב של AMD אז זה לא נורא, אלה מעבדים שיודעים להסתדר טוב מאד עם דחיסת וידאו בזמן אמת. אם יש לך כרטיס קול ויברה 128 של קריאייטיב לעומת זאת, צפה לבעיות ונפילת פריימים כי הכרטיס קול הזה לא טוב.(מנסיון). גם זיכרון של 256MB ומעלה הוא חובה אם רוצים לעבוד עם וידאו.

ההגדרות ללכידת וידאו טובה מאד תלויות באיזה סוג של וידאו אתה רוצה שיהיה לך בסופו של דבר, האם אתה רוצה לערוך את הוידאו ועוד.

בכל מקרה מומלץ להקליט בסטריאו, באיכות CD או איכות שקרובה לכך, אם יש לך המון מקום ודיסק שמפורמט NTFS אז אין לך מגבלות שקיימות במקרים אחרים (ב-FAT32 אתה יכול להקליט עד 2 ג'"ב לפורמט AVI ועד 4ג'"ב לפורמט MPEG. ב-NTFS אין שום מגבלה).

אם אתה רוצה עריכה קלה ופשוטה עם VIRTUAL DUB אז תקליט ב-AVI (אם הכרטיס בא עם פורמט דחיסה שנראה לך איכותי אז תשתמש בו במחיר של איבוד כלשהו מאיכות המקור) ואז תערוך, תשמור שוב לפורמט AVI אם יש לך מקום (אם לא אז תשמור לפורמט דחוס כמו DIVX) ואחרי זה אפשר לדחוס ל-MPEG1 או MPEG2 או REAL MEDIA או QUICKTIME בהנחה שיש לך את התוכנה המתאימה לעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

O.k אז יש לי כרטיס ASUS V7700 GeForce 2 GTS 64Mb Deluxe - יש לו כניסת S- Video ו Composite

יש לי מספר סרטים בוידיאו שאני מעוניין להוריד למחשב (הפורמט כרגע לא חשוב)

החיבור בין המכשיר וידיאו למחשב יהיה בכבל S-Video או Composite?

אם איזו תוכנה אני יכול לבצע Live Capture? תוכנה מומלצת?

מה בנוגע ל Sound? (עד עכשיו הצלחתי לראות תמונה רק עם Composite - ולא מחובר לי כבל בשביל ה Sound?!)

........וכל השאלות האלה לפני שאנחנו מדברים על האיכות........ ;D

פורסם

הכרטיסים האלה של ASUS מיועדים בעיקר להאצה גרפית עבור משחקים. החלק של לכידת וידאו בהם הוא מישני בלבד ולכן לא מהאיכותיים שיש היום.

בכל מקרה, אם בוידאו אותו אתה מעוניין לחבר לכרטיס הזה יש יציאת S-VIDEO אז ברור שמומלץ לחבר ככה. אבל זה די נדיר, במיוחד אם יש לך וידאו בייתי סטנדרטי (וזול).

את האודיו תחבר ל-LINE IN של כרטיס הקול שלך, אבל אם זה כבר תפוס בגלל הכרטיס של ASUS אז בוח יש חיבור של AUDIO ב-ASUS (ליד החיבור של VIDEO IN).

אם חיברת כך והכבלים תקינים אין שום בעיה להקליט מהוידאו למחשב. ל-ASUS יש תוכנות שמיועדות לכרטיסים שלהם והן ASUS DIGITAL VCR ו-ASUS LIVE UTILITY. ה-VCR היא התוכנה הטובה יותר. אם אתה עובד עם חלונות 9X אז אתה יכול להשתמש בגירסה 1.3 או 1.4 ואז לבצע לכידת וידאו בפורמט AVI דחוס של ASUS שהוא לא רע בכלל וחוסך הרבה מקום ב-HD ולאחר מכן לבצע דחיסה לפורמט הסופי אותו אתה רוצה לשמור (MPEG או REALMEDIA וכו'). אם אתה משתמש בחלונות 2000 או XP אז אתה חייב את ה-DIGITAL VCR בגירסה 2 שלוכדת ישירות ל-MPEG1 או MPEG2 ואז רצוי מאד שיהיה לך מחשב חזק (פנטיום 3 במהירות של קרוב ל-1 ג'יגההרץ או סלרון במהירות כזאת או משהו דומה של AMD) וגם לפחות 256 מ"ב זיכרון כדי שלא יהיו נפילות פריימים מוגזמות תוך כדי ההקלטה.

פורסם
  • מחבר

מה זה נפילת פריימים מוגזמת? (פעם אחרונה שביצעתי זאת זה נתן לי נפילה של 1000 על כל 6000)

פורסם

מה זה נפילת פריימים מוגזמת? (פעם אחרונה שביצעתי זאת זה נתן לי נפילה של 1000 על כל 6000)

יותר מאחוז אחד נפילה מסך כל הפריימים שלכדת (כלומר,פריים אחד על כל מאה) זה כבר יותר מדי. וככל שהמספר יותר גבוה ככה ההקלטה שלך נראית יותר כמו רצף שיקופיות (SLIDE SHOW) מאשר כמו וידאו שכיף לראות אותו.

אם יש לך כזאת נפילה היסטרית של פריימים אז או שהמחשב שלך מאד חלש, או שמשהו מוגדר לא טוב או שהמקור שלך מכיל תמונות באיכות מאד נמוכה וההקלטה המקורית (בוידאו במקרה שלך) היא ממש לא טובה ואז זה גורם לנפילת פריימים רבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים