עבור לתוכן

מפרט לפוטושופ עד 4,000 ש"ח- ללא ציוד היקפי, ללא מסך.

Featured Replies

פורסם

הרכבתי את המפרט הבא:

Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX 1,135

Gigabyte GA-N650SLI-DS4 650i SLI LGA 775 884

OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Gold GX XTC 5-5-5-12 OCZ2G8002GK 625

Leadtek WinFast PX7600GS TDH Extreme 256MB 638

Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless W/Lock 500 Watt Gaming Case 397

NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Silver 198

סך הכל:

3,876 ש"ח

לצערי אני בא מתחום הגיימינג, והיה קשה לי קצת לעשות את ההפרדה.

המחשב בשימוש יום יומי של פוטושופ + עבודה משרדית (אינטרנט, מסנג'ר, וכו'). התקציב הוא עד 4,000, כאשר כמובן עדיף כמה שפחות.

כמו כן רצוי שהוא יהיה שקט כמה שיותר.

לא צריך: ציוד היקפי, HD ומסך.

יש לציין שהמסך הוא 21", ככה שחשוב שכרטיס המסך יתמוך בזה. כמו כן הכרטיס צריך לאפשר video out לחיבור לטלויזיה.

אז אם עשיתי שטויות, אם אפשר לצמצם עלויות, או אפילו מפרט שונה לגמרי- אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

תגדיר גיימניג, מה המשחק הכי כבד שהיית רוצה להריץ ? (תעשה טובה אל תגיד קרייסיס ! )

ועם אתה עובד רציני בפוטו קח 4 ג'יגה...

פורסם
  • מחבר

לא לא- המחשב בכלל לא לגיימינג. אמרתי שאני רגיל להרכיב מפרטים לגיימינג, בגלל זה אני קצת אבוד- ואולי לקחתי לוח אם טוב מדי, מעבד טוב מדי, לא יודע מה. אם אפשר אפילו כרטיס מסך פחות טוב, מבחינתי סבבה.

יריץ שולה המוקשים אולי.

ויש טעם לקחת 4GB? כל לוחות האם מנצלים את זה? XP ידע בכלל מה לעשות עם עצמו?

פורסם

הייתי ממליץ לך לחשוב על כרטיסי מסך ייעודיים לעיבוד תמונה כמו סדרת הQuadro של NVIDIA או סדרת הFireMV של ATI/AMD.

נראה לי שכדאי לך לקחת 4GB ככה יהיו לך פחות בעיות ותוכל לעבוד גם עם תמונות מאוד גדולות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל עוד 2GB ועוד כרטיס מסך חזק יותר עוקפים את התקציב. אני אצטרך להוריד משהו- לוח האם? המעבד?

הכרטיסים האלה שווים משהו? בהנחה שזו עבודה רק עם פוטושופ- שום תלת מימד או משהו כזה.

ובקשר לכרטיסים- על איזה להסתכל בדיוק? הסתכלתי בpandas וquadro עולה בין 900 ל3,000 ש"ח. מכיוון שאני ממש לא מבין בזה- איזה אני צריך? מה צריך לבדוק בכרטיסים כאלה?

-----

עוד מפרט שהרכבתי:

Intel Core 2 Duo 6320 - 1.86 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775

994.07 ש"ח

ASUS P5B (965P) - ATX

697.96 ש"ח

2GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original

1,191.89 ש"ח

SaPPhire RADEON 1600PRO DDR2 256MB PCX - RETAIL

499.85 ש"ח

Thermaltake Soprano VX - Black+ 400W PSU

494.41 ש"ח

NEC DVD-RW AD-7170A x16 (BLACK) DUAL LAYER DVD RAM X12- BULK

177.55 ש"ח

סך הכל לתשלום: 4,055.73 ש"ח

שזה כבר עובר את התקציב (ואפילו לא הוספתי הרכבה ומשלוח).

האם אני בכלל בכיוון הנכון?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור? כמו שאמרתי, לפחות לכוון אותי לכיוון הנכון.

נראה לי מצחיק שדווקא מפרטים של משחקים שעולים פה עשרות פעמים ביום מקבלים יותר תגובות ממפרטים מגוונים יותר.

פורסם

אוקיי, אבל עוד 2GB ועוד כרטיס מסך חזק יותר עוקפים את התקציב. אני אצטרך להוריד משהו- לוח האם? המעבד?

הכרטיסים האלה שווים משהו? בהנחה שזו עבודה רק עם פוטושופ- שום תלת מימד או משהו כזה.

ובקשר לכרטיסים- על איזה להסתכל בדיוק? הסתכלתי בpandas וquadro עולה בין 900 ל3,000 ש"ח. מכיוון שאני ממש לא מבין בזה- איזה אני צריך? מה צריך לבדוק בכרטיסים כאלה?

-----

עוד מפרט שהרכבתי:

Intel Core 2 Duo 6320 - 1.86 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775

994.07 ש"ח

ASUS P5B (965P) - ATX

697.96 ש"ח

2GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original

1,191.89 ש"ח

SaPPhire RADEON 1600PRO DDR2 256MB PCX - RETAIL

499.85 ש"ח

Thermaltake Soprano VX - Black+ 400W PSU

494.41 ש"ח

NEC DVD-RW AD-7170A x16 (BLACK) DUAL LAYER DVD RAM X12- BULK

177.55 ש"ח

סך הכל לתשלום: 4,055.73 ש"ח

שזה כבר עובר את התקציב (ואפילו לא הוספתי הרכבה ומשלוח).

האם אני בכלל בכיוון הנכון?

למה הזיכרון כזה יקר הוא אמור לעלות לא יותר מ 500שח ובכסף שנישאר אתה יכול לחזק את המעבד למעבד פצצה (E6600) אני לא יודע אם בעריכה גרפית אתה צריך מעבד חזק אבל גם אם לא אז תיקנה את אחד הכרטיסים החלשים של QUDRO (כ1000שח) או שתסים זיכרון 4G אני לא יודע מה אתה צריך

פורסם

אני לא ספצ במפרטים, אבל

השטויות שאמרו לך כאן בקשר ל QUADRO - תתעלם. הכרטיס הזה מיועד למערכות מיקצועיות של CAD וישומים רפואיים. ממש לא בשביל פוטושופ.

זיכרון - בהנחה שאתה הולך להריץ XP - 2 GB זה מספיק.

מעבד - תלוי סוג העיבוד שהולכים לעשות בפוטושופ - במידה וזה עבודה לדפוס, עם צילומים והרצה של המון פילטרים - רצוי מעבד חזק, אך ה 6000 זה אובר קילר לפי דעתי. בהנחה שהתקציב מוגבל היתי חוסך שם וקונה דברים אחרים (כמו רשיון לפוטושופ במידה ואין) עכבר טוב, סורק טוב, פונטים. יש מליון דברים שמעצב צריך

פורסם

אני לא ספצ במפרטים, אבל

השטויות שאמרו לך כאן בקשר ל QUADRO - תתעלם. הכרטיס הזה מיועד למערכות מיקצועיות של CAD וישומים רפואיים. ממש לא בשביל פוטושופ.

זיכרון - בהנחה שאתה הולך להריץ XP - 2 GB זה מספיק.

מעבד - תלוי סוג העיבוד שהולכים לעשות בפוטושופ - במידה וזה עבודה לדפוס, עם צילומים והרצה של המון פילטרים - רצוי מעבד חזק, אך ה 6000 זה אובר קילר לפי דעתי. בהנחה שהתקציב מוגבל היתי חוסך שם וקונה דברים אחרים (כמו רשיון לפוטושופ במידה ואין) עכבר טוב, סורק טוב, פונטים. יש מליון דברים שמעצב צריך

מסכים, אל תיקח 4GB אילא אם כן אתה הולך לעבוד על XP/VISTA 64BIT.

דרך אגב, אני זוכר מבנצ'ים שראיתי ש C2D לוקח את X2 למיניהם בפוטושופ.

גם אני הייתי שם סכום נכבד על עכבר איכותי (אם אין לך כבר אחד)

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, ציוד היקפי יש. לצורך העניין יש וואקום סינטיק 21", למי שמכיר :) ככה שעכבר זו לא הבעיה ;)

אוקיי, אז לא להסתכל לכיוון של הQuadro- אז כרטיס המסך שהבאתי מתאים?

ואם לא צריך 6600, ה6320 שהבאתי הוא בסדר?

כרטיס מסך? צריך בכלל 1600? איזה כרטיס מסך אמין ופשוט אפשר למצוא? כמו שאמרתי, הדבר היחיד שחשוב בו זה s video. לא הולך לשמש לשום משחק.

פורסם

אתה מוזמן להיסתכל כאן על חשיבות המעבד -

http://www.driverheavendownloads.net/photoshop/results.php?min=50

כמו שאתה רואה יש הבדל אך לא משמעותי בין E6000 לבין מעבד בינוני של AMD דואל קור. אך ההפרש במחירים הוא כמעט פי 2. תעשה את ההחלטה שלך.

לגבי כרטיס מסך - קראיתי בנצמרקים וכולם חיזקו את מה שחבתי קודם - זה חסר חשיבות לחלוטין. לך על 7300 כלשהוא עם 128 מגה, זה יספיק.

מה שכן חשוב במערכות PS - זה 2 הארדיסיקים פיזים נפרדים. פוטושופ כותב המון קבצים זמניים תוך כדי העבודה וכדאי שהוא לא יכתוב אותם לאותו הארדיסק של מערכת ההפעלה.

[סליחה על השגיאות הקלדה]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אפשר בבקשה מפרט מעודכן עם החלקים שאתם חושבים לנכון להכניס?

תודה.

פורסם
  • מחבר

מפרט חדש, והקפצה מהעמוד השני... למה אין תגובות?

ASUS P5B (965P) - ATX

697.96 ש"ח

Intel Core 2 Duo 6420 - 2.13 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775

1,099.04 ש"ח

OCZ 2x1024MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Gold GX XTC 5-5-5-12

673.08 ש"ח

GIGABYTE Geforce 7300 128MB (128-256) DDR (64bit) TV OUT/DVI-RET

322.15 ש"ח

LG DVD-RW GSA-H44N x18 DUAL LAYER (black) - bulk

199.57 ש"ח

Coolermaster Centurion 534 + 380W psu - SILVER

473.46 ש"ח

סך הכל לתשלום: 3,465.26 ש"ח

+ הרכבה ומשלוח יוצא בערך 3,700 ש"ח.

האם זה הכי טוב שאפשר להגיע אליו?

פורסם

כן. לומרות שלא ברור לי למה לקחת לוח אם כלכך יקר ?

לא קונה דיסקים קשיחים ?

עוד נקודה שנזכרתי בה עכשיו - בכרטיס מסך כדאי שיהיו שתי יציאות DVI ולא אחת DVI ואחת VGA. במידה ובעתיד תרצה מערכת של שני מסכים (מעולה לגראפיקה) ההבל בין היציאות האלה הוא גדול מאד

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם עדיף? אני לא מכיר דגמים.

אני לא לוקח HDD פשוט בגלל שקיים כבר אחד במערכת הישנה אז אני אעביר אותו. מצד שני אם ישאר מספיק כסף (אם המפרט יהיה זול) אני אקנה עוד כונן, כי הבנתי שעדיף להתקין את הPS על כונן נפרד ממערכת ההפעלה.

קיבלתי את ההערה לגבי כרטיס המסך- השאלה היא אם יש חיה כזאת במחיר נמוך. שני DVI וs video?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים