עבור לתוכן

Tablet PC עד 8 אלפים שקל?

Featured Replies

פורסם

ובכן,החלטתי לאט לאט להעביר את העבודה שלי לצורה יותר ניידת. הייתי רוצה שיהיה לי מחשב נייד שמכיל את כל החומר שלי ושאותו אני יכול לקחת לכל מקום.

כרגע, על המחשב הנייח, אני עובד עם WACOM גם מתוך נוחות הממשק וגם כי אני נוהג לשרטט הרבה. אני חושב שכשמדובר במחשב נייד אז שיטה זו, על המסך עצמו, תיהיה הרבה יותר יעילה. לכן אני מחפש TABLET PC כלשהו...

אבל אני מאבד את עצמי כשאני מתחיל לבדוק את כל המוצרים הזמינים. הנה כמה העדפות:

- הרזולוציה לא צריכה להיות גבוהה במיוחד (בכל מקרה עדיף רזולוציה גבוהה מאשר מסך יותר גדול - גודל המסך לא משחק בכלל תפקיד. הרזולוציה תפקיד קטן). אבל איכות המסך, רצוי שתיהיה מצויינת.

- המעבד צריך להיות חזק ובעל זיכרון מהיר. הנייח שלי הוא Allendale 6400 שהרצתי ל-3.2GHZ ו-2 ג'יגה DDR2 שאני מריץ על 1000. המחשב כבר בן שנה ועדיין טוחן עבודה כמו מלך. לא הייתי רוצה לרדת ברמה. אבל למען המחיר אני מניח, ממה שבדקתי, שאצטרך להסתפק בזיכרון 667 ובמעבד 2.0GHZ. מה דעתכם?

- איכות המוצר, רצוי שתיהיה גבוהה. נו, מן הסתם. אבל האמינות חשובה לי אם זה הולך להיות מחשב שיכיל את כל העבודות שלי. שלא יתקלקל הרבה, שלא יישבר בקלות... שיהיה בנוי טוב.

- כל שאר הנתונים שוליים. פונקציות תקשורת, כרטיס גרפי, DVD ואיכות הקרנת סרט, פיצ'רים מיותרים כמו טביעת אצבע, עיצוב... כל זה באמת לא משנה. גם בעוצמת הסוללה אני יכול להתפשר לטובת המחיר.

בקיצור, אני צריך מחשב נייד חזק עם מסך איכותי מאוד (אבל לא בהכרח גדול).

האם ניתן לעשות OC משמעותי למחשב נייד? היכן הכי כדאי לברר מחירים? מה צריך לדעת ולדרוש לגבי אחריות? האם יש אחריות בינלאומית לחלק מהמותגים (לשם רכישה בארה"ב)?

אשמח לכל סיוע שתוכלו לתת לי בנושא.

פורסם

פתח את הדיון בפורום מחשבים ניידים או בקש מהמנהל העברה.

כך תקבל יותר תשובות.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי ולא מצאתי פורום כזה. אני שמח לשמוע שיש. אשמח גם אם יעבירו אותי (ואת ההודעה)

תודה.

פורסם

בבקשה. (דרך אגב הוא נמצא ממש מתחת לפורום מפרטי מחשב כפורום משני)

http://hwzone.co.il/community/index.php?board=62.0

נ.ב.

צור קשר עם מנהל הפורום בפרטי. אני בטוח שהוא ישמח לעזור.

פורסם
  • מחבר

מה, בקשר להמלצה?

לא רוצה להטריד אותו. ואני בטוח שהנושא של TABLET PC לא ממש נידון כאן בהרחבה אז אולי זו הזדמנות טובה לשרשור מפורט.

לפי "פרסומים זרים" (מה שתמיד יש על הגרעין הישראלי) - המוביל זה ה-T61 lenovo. מבחינת פופולריות. רציתי לדעת אם זה נכון גם לגבי ביצועים ויחס עלות-תועלת.

גם ממה שקראתי בפורום הזה, שווה לרכוש בחו"ל... אבל הייתי רוצה לדעת קצת יותר על אחריות בינלאומית.

פורסם

בתקציב שלך יהיה קשה למצוא בארץ Tablet טוב.

רובם מסתובבים סביב ה-10,000 ש"ח.

לא ידוע לי כלל על גרסת Tablet ללנובו T61?

יש את ה-X61T, אבל גם הוא יקר.

פורסם
  • מחבר

נכון, סליחה... מדובר ב:

Lenovo (IBM) ThinkPad X61

לא מצאתי שום מחשב אחר באותה רמה (עלות-תועלת). חישוב מהיר של ייבוא + מע"מ + מכס = בין 7000 ל-7500 ש"ח. שזה כדאי בהנחה והאחריות היא בינלאומית ואני אקבל תמיכה ממעבדות IBM בארץ. היכן ניתן לברר זאת?

זה מגוחך שההפרש בין יבוא אישי לבין רכישה ישירה בארץ הוא כזה משמעותי. מיהם אלו שקונים במחירים המופרזים האלו ובכך הורסים לכולנו כי הם מצדיקים אותם? :(

עריכה: מה?!?!?! X61 עולה בארץ 14,000 ש"ח! וזה עוד הדגם של 1.6! בארה"ב, הדגם של ה-2.0 עולה 1,300 דולר. שחיתות!

האם יש עוד דגם שכדאי לי לבדוק?

מה שמרגיז הוא שמחשב נייד הוא עסקת חבילה. מכניסים לתוכו כל מני פיצ'רים פופולריים שמייקרים אותו, אבל לי, ספציפית, הם לא נחוצים.

פורסם

אתה יכול להעיף מבט גם על זה:

http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=3289&p=0

בטח בארה"ב ניתן לקנות במחיר נמוך יותר וחזק יותר.

נחשב ללא רע, קצת קשה לי לאמר מי מהם יותר טוב.

אבל בכל מקרה, לדעתי עדיף ללכת על IBM בגלל השירות. צור קשר איתם בנוגע לאחריות בינ"ל, לדעתי לא צריכה להיות בעיה.

יש גם ל-HP טאבלטים נחמדים (אני עובד עם אחד), אבל המפרט שלו מיושן יותר.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שה-IBM בכל מקרה יותר אקטרקטיבי מהפוג'יטסו... וידוע שלמוצרים שלהם רף איכות גבוה מאוד.

אבל ראבק - זה פשוט לא כדאי בשום אופן לקנות בארץ. מדובר בהפרש של אלפי שקלים. אם מוצאים דיל טוב לניו יורק - יותר זול לטוס לשם ולחזור מאשר לקנות בארץ.

האם יש מחשבי TABLET, או תת קטגוריה דומה, אשר כוח החישוב שלהם לא באותה רמה אבל איכות המסך שלהם, על אף שהוא יותר קטן, היא עדיין גבוהה?

אם אני נאלץ להתפשר... הייתי רוצה לוח שרטוט שהוא גם מסך (עם אופציה לרגישות ללחץ)... אשר לעריכות מורכבות אני אשתמש בנייח, אבל אשתמש בו כאמצעי זמין בדרכים (בעל יכולת אחסון).

לאסוס יש את המחשבים עם המסך של ה-7 אינץ', אבל אני לא יודע אם יש להם רגישות ללחץ (כמו ללוחות ה-WACOM). מה גם שהמחיר שלהם לא נמוך בהרבה ממחשבי ה-TABLET כאשר הייתרון העיקרי שלהם הוא הקומפקטיות, וזה לא משחק אצלי תפקיד.

פורסם

אישית, אני דווקא כלל לא מרוצה מה-Lenovo X60s.

קניתי אחד כזה לחברה בה אני עובד, והוא כנראה הלנובו האחרון שאני קונה בינתיים. מעדיף HP NC או TC.

אני חושב שהפוג'יטסו יכול לבוא כאופצייה עם מסך ברזולוציה גבוהה יותר.

בכל מקרה, מרכיב ה-Tablet במחשב שלי הוא גם Wacom, וגם רגיש ללחץ - לדעתי זאת אחת ההגדרות של Tablet.

המחשבים הקטנים האלה (UMPC) משתמשים במסך מגע, ולא בדיגיטייזר - ולכן לא יהיו רגישים ללחץ. גרוע מזה, גם לחיצה עם האצבע תשפיע עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים