עבור לתוכן

מחפש נתב לחיבור נטוויז'ן + כבלים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות נתב לצורך חיבור מספר מחשבים (חלק קווי וחלק אלחוטי).

אני מחובר לנטוויז'ן דרך הכבלים על קו של 3MB.

המודם שלי הוא thomson tcm425

מאחר ואני מחובר לנטוויז'ן אני זקוק לנתב שיכול להשתמש גם בחייגן.

כרטיס הרשת שיש לי במחשב הנייד הוא IEEE802.11 (יש לי מחשב נייד חדש יותר שגם בו יש כרטיס אלוחטי - אבל הוא לא אצלי עכשיו ולכן אני לא יכול לספק מידע לגבי הכרטיס שלו).

מאוד חשוב לי הנושא של אבטחה - אני רוצה אופציה לא לפרסם את הרשת ולהגן על הרשת וכו'.

אשמח לקבל המלצות לנתבים טובים - אם אפשר לקבל הסבר למה נתב מסויים נחשב טוב ולא רק את השם שלו.

תודה!

רם

פורסם

Edimax 6204Wg

תומך בחיבור חייגן בכל השיטות הקיימות בארץ, מכיל אפשרויות אבטחה מתקדמות.

פורסם
  • מחבר

Edimax 6204Wg

תומך בחיבור חייגן בכל השיטות הקיימות בארץ, מכיל אפשרויות אבטחה מתקדמות.

תודה,

איך הוא ביחס ללינקסיס WRT54GL?

רם

פורסם

לא ניסיתי את ה-LINKSYS. מהמלצות של אחרים, ה-LINKSYS הוא נתב מעולה גם כן. יש אפשרות להוסיף לו קושחה צד שלישי שמוסיפה המון תכונות שאין בקושחה הבסיסית (ואין גם ב-EDIMAX). אבל - ממשק המשתמש שלו יותר מורכב וכן שמעתי כמה פעמים על בעיות שיש לו בחיבור לתשתית הכבלים המטומטמת של ישראל. לא שזו בעיה גורפת, פשוט לפעמים קורה. עם אף נתב של EDIMAX שעבדתי איתו לא נתקלתי מעולם בבעיה כזו, לכן המלצתי עליו ולא על ה-LINKSYS. מבחינת קליטה ויציבות שניהם אמורים לעבוד בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

היי,

חקרתי פה עוד כל מיני הודאות וראיתי שיש בעיות גם עם Linksys, Edimax וכו'

מצד שני ראיתי גם המלצות על 3CRWER100-75 של 3COM ועל אחרים.

האם יש באיזה שהוא מקום השוואה מסודרת בין הראוטרים הללו (או אחרים) שיכולים להתאים לחיבור של מספר מחשבים (קוי ואלחוטי) לרשת הכבלים עם חייגן וכו' (ראו את הבקשה הראשונה שלי)?

תודה לכולם.

רם

פורסם

גם עם 3COM יש בעיות. אין נתב שאין איתו מעולם בעיות.

למה? משום שאיכות התקשורת האלחוטית תלויה בהמון גורמים. בראש ובראשונה מדובר בזיווג בין נתב וכרטיס אלחוטי, ופה המצב מסתבך - כרטיס מסוים יכול להתעקש ופשוט לא לעבוד עם נתב מסוים, או שההצפנה שתבחר לא תעבוד כמו שצריך. לפעמים עדכוני קושחה לנתב או עדכוני דרייבר לכרטיס משפרים את המצב ולפעמים לא.

אני יכול לספר לך הכול על ה-EDIMAX כי אני עובד איתם באופן קבוע. אחרים (Czar_salad לדוגמה) יוכלו לספר לך מנסיון אישי על ה-3COM. גם ל-LINKSYS יש המון לקוחות (ורובם מרוצים).

השוואה מסודרת זה משהו שקשה לעשות, משום שיש צורך לבחור לא רק את המאפיינים הפשוטים של הנתב, אלא גם (ובעיקר) עמידות ויציבות בתנאים משתנים. זה נמדד רק לאורך זמן וקשה לעשות השוואה אמיתית ב"תנאי מעבדה".

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,

מצטער על התגובה המאוחרת - היו לי קשיים כלכליים אז לא יכולתי להפנות משאבים לרכישת הנתב.

כרגע עושה רושם שהצלחתי לארגן את הסכום המתאים.

ולפי ההמלצות שקיבלתי אני הולך לקנות נתבוWRT54GLוLinkSys.

אני שוב רוצה לוודא...

האם זה נתב טוב?

האם יש בו חייגן מובנה?

האם הוא מתאים לרשת הכבלים + נטוויז'ן?

האם הוא יעבוד על וויסטה??

תודה,

רם

פורסם

הGL הוא נתב מ-ע-ו-ל-ה!

מה שכן, אם אתה בכבלים, אל תתעסק עם קושחה מקוד פתוח, הן עושות המון צרות עם חייגני PPTP או L2TP (ניתוקים ושות')

כל מה שאתה צריך זה את שם המשתמש והסיסמא שלך ואת כתובת שרת ההתחברות (יהיה רשום לך בחייגן)ץ

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובה.

לא הבנתי את ההערה שלך לגבי

אל תתעסק עם קושחה מקוד פתוח, הן עושות המון צרות עם חייגני PPTP או L2TP (ניתוקים ושות')

מה זה קושחה מקוד פתוח?

איך אני מוודא שהנתב שאני קונה לא מכיל את זה?

שוב תודה,

רם

פורסם

אתה לא צריך לדאוג שלנתב שתקנה יהיה את זה כי זה משהו ששמים במקום הקושחה המקורית אחרי שקונים את הנתב.

הקושחה זאת "מערכת ההפעלה" של הנתב, להחליף אותה זה לא בשביל משתמשים "רגילים".

אם אתה רוצה נתב ביתי שיעשה את העבודה בלי יותר מידי הגדרות אז לך 3COM או על EDIMAX.

לי אישית יוצא להשתמש הרבה ב3COM ואני אישית מאמין בהם מאוד (כמו שצויין פה ;D).

למרות שאני חייב לציין שהוא לא חף מבעיות, ממשק לא נוח, כמות הכללים לפתיחת פורטים קטנה ובעיות התחברות בL2TP.

לעומת זאת הוא נותן חיבור מאוד יציב ופועל היטב תחת עומס.

הGL הוא נתב מצויין, אבל הוא עולה 100 ש"ח יותר מה3COM והEDIMAX אז אם אתה לא צריך את הכוח הנוסף או את האפשרות לשנות כל פרט קטן בתקשורת (ע"י הקושחה קוד פתוח), חבל על הכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים