עבור לתוכן

מחשב נייד מאיבורי...האם זה כ"כ נורא?

Featured Replies

פורסם

אוקי, יש מחשב נייד של MSI מאייבורי...מחיר מציאה 5200 שקל, עם מפרט נהדר בשבילי...מותאם 1 ל-1 לצרכים שלי!

הבעיה היא ששמעתי המון דברים מבהילים על אייבורי, שאם יש לך בעיה אז אתה יכול לחפש את החברים שלך ושעדיף לך לצעוק על הקיר כי בסופו של דבר לא תבזבז דלק על זה. האם זה נכון? האם השירות שלהם עד כדי כך גרוע? כי אני מתכוון שלמחשב הנייד שלי יהיה בית חם ואוהב כל פעם שהילדים הרעים ירביצו לו...

האם כדאי להזהר מהם או שזה בסדר לקנות מהם?

פורסם

תראה, חוץ מזה שהם דוחפים לך MSI לכל מקום ויש שמועות שהם מתקנים ומוכרים, הם בסדר.

אני הייתי בסניף אשדוד המוכרים מאוד סבבה קניתי זיכרון ובגלל שלא היו לי עוד 20 שקל נתנו לי הנחה ועוד נתנו לי אוזניות במתנה כי אמרתי להם שזה ליום הולדת של חבר שלי...

בקיצור, אם זה בשבילך - תקנה.

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו?

אני בעיקר מחפש חוות דעת של מי שהתקלקל לו המוצר ואז חזר לשם, איך השירות שקיבל?

פורסם

שלום שוב! :hi:

בקשר לשאלה הבאה שלך, הגעתי אליהם פעם עם מחשב ואמרתי להם שיש לי מסכים כחולים ונראה לי שזה מהכרטיס מסך (MSI שלהם...), בכל מקרה הם לקחו אותו ותוך 3 ימים החזירו לי אותו והחליפו את הכרטיס (לא 100% שהוא היה חדש לא יודע אבל הוא עובד מצויין).

פורסם

האמת היא שאני שמעתי עליהם בפורומים ביקורות על הפנים, אבל מאנשים שפגשתי סתם ככה הם קיבלו אחלה ביקורות. בקיצור אני לא יודע.

גם לי המחשב הזה נראה אחלה, אז נראה לי שאני פשוט אסע לסניף שלהם לראות איך השירות.

פורסם

המחשבים הניידים של MSI לא משהו, והשירות של אייבורי לטענת אחרים גם כן לא משהו.

פורסם

תמיד יהיו האנשים שיגידו שהשיורות לא משהו ותמיד יהיו אלה שיגידו שהוא סבבה מה שבטוח הוא שהמחשבים של MSI לא משהו בכלל וזאת כבר עובדה .

בנוסף ב 5200 ש"ח אני בטוח שאתה יכול למצוא אחלה מחשב של לנובו HP או DELL בו תגיד לנו מה הדרישות שלך וננסה למצוא לך משהו טיפה יותר מבטיח מ MSI

פורסם

מה המפרט שלו?

לא ראיתי משהו במחיר הזה עם מפאט אפילו לא קרוב מחברה אחרת לכן הוא הכי כדאי

פורסם

במחשב נייד תמיד תסתכל מעבר למפרט על איכות הבנייה איכות מתן השירות ( אחריות ) זה לא רק נתונים תכלס .....

ב 5200 יש לך את זה לדוגמא ...

http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-2G.htm

דגם מאוד מוצלח של DELL עם שלוש שנים אחריות ... אומנם המחשב מפלסטיק אך קיבל ביקורות טובות בכל העולם על הביצועים ועל איכותו . :xyxthumbs:

פורסם

שמישהו יסביר לי מה הבעיה עם הניידים של MSI? העיצוב שלהם נראה חמוד, האתר שלהם מסודר ומושקע, אתם מדברים בצורה מאוד מאוד מאוד כללית ואומרים דברים כמו "לא משהו" ועוד זורקים "עובדה" לאוויר.. הייתי שמח אם תגבו זאת בסיפורים של ניסיון אישי / ביקורות קוטלות. אני לא אומר שאתם טועים, אני פשוט אומר שאתם בעצם לא אומרים הרבה בעצמכם.

בלפטופ חשובים לי מספר דברים:

מי נותן את האחריות, כמה רחוק הוא גיאוגרפית ממני ולכמה זמן האחריות.

שהמחשב יהיה קל מכיוון שאני הולך להיות סטודנט וזה לא נחמד להסחב עם לבנה של 3 קילו על הגב.

שיהיה זול.

למרות שהוא קל וזול - שיהיה די חזק מבחינת ביצועים.

אני אישית נדלקתי על ה- S420

http://ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=299

תראו לי עוד לפטופ של 2 (טוב נו, 2.1) קילו שעולה פחות מ 7 אלף שקל?

ולא תגידו מסך 12" (הגירסה של ה- 12" שוקלת 1.95 קילו, לא רווח גדול מי יודע מה בשביל 2 אינץ'), מסך 14.1"

שזה הכי גדול והכי קל בו זמנית שראיתי, באופן כללי

כולל 1 גיגה זכרון

RADEON XPRESS 200M, שהבנתי שמבין הכרטיסים הכי נחותים ומסכנים הוא עוד הכי בסדר

BT FW WIFI LAN

צורב דיוידי

120GB HDD

VISTA BASIC

והוא עולה סה"כ 4 אלף שקל

אני משדרג את המעבד ל 5500 עבור 190 ש"ח

משדרג את האחריות ל- 3 שנים ב 180 ש"ח

וככה ב- 4.5 אלף יש לי מחשב נייד עם אחריות ל- 3 שנים על יד הבית (לא צריך לשלוח לשום מקום ולחכות שבועות שלמים), שהוא קל יחסית (2 קילו) גדול יחסית (14") וחזק יחסית (1 גיגה עם 5500 -בהנחה שאני לא משדרג עוד יותר)

גם הגמישות שלהם נחמדה, אין שום בעיה לשדרג את המעבד והזכרון... לגבי המחירים של השידרוגים עוד לא בדקתי ;D

הדבר המהותי מבחינתי, שלא מצאתי בשום מקום/חברה/דגם אחר זה האיזון הזה בין משקל נמוך לבין מחיר טוב (פנטסטי במקרה הזה). בייחוד כשהמחשב הוא לא 1.2GHZ עם 512 זכרון ועולה 10 אלף.

אז עם אחריות כזו שהיא סוג של "גב", ממה בדיוק יש לי לדאוג? אני בטוח שה- BUILD QUALITY של LG TOSHIBA DELL טוב יותר. אבל בכמה? מה כבר יקרה עם הלפטופ הזה? יתפורר לי בידיים? יחרוק לי כשאני אסגור ואפתח אותו? אז הוא לא מאגניב כמו HP, זה סתם יהיה 2ND RATE כמו ACER. כל עוד זה לא עניין ממש מהותי זה לא באמת מזיז לי. אלא כן יש לכם הכנסה גבוהה שמאפשרת לכם לחיות חיי מותרות ולקנות מחשבים קלים, חזקים, בעלי אחריות טובה ו- HIGH BUILD QUALITY ממותג בעשרת אלפים ש"ח מינימום, אני לא חושב שזה צריך להזיז לאף אחד. אגב MSI מוציאה מוצרים לא רעים בכל תחום שבו היא נוגעת, קשה לי להאמין שהיא תפדח את עצמה בתחום הזה בצורה קיצונית.

תגובות שמפריכות את כל "טענותיי" מוזמנות בברכה ;D

אגב, אל תבינו אותי לא נכון, אני לא סוגד ל- MSI או משהו, ממש לא אכפת לי מאף אחד, סתם נראית לי כמו תמורה טובה (מעולה) למחיר והייתי רוצה שיוכיחו לי אחרת לפני שאני שורף את מיטב כספי.

עריכה:

איך פיספסתי את ה- MSI EX600

5170 ש"ח בשביל:

7100

1gb

8400M

15.4"

2.6KG - נהיה לי כבד

כל השאר פחות או יותר אותו דבר רק שיש פה גם מצלמה 1.3 אבל בלי מערכת הפעלה

שזה העתק כמעט מושלם של ה - ‎LG E500-SPINE

רק שהוא שוקל 2.7 קילו, בא עם ויסטה פרימיום, האחריות היא לא ליד הבית והוא נמכר ב- 5790 ש"ח

מה לעשות, מה לעשות.. טאם טאם טאם

פורסם

1. השירות עבור מחשבי ה-MSI האלה ניתן על ידי אייבורי. לדעתי, ובהתאם לחוות דעת של אחרים שמתמרמרים לגבי שירות בסיסי שניתן ל-PC רגיל, אין להם מספיק נסיון או מיומנות כדי לטפל במחשבים ניידים. מעבר לכך הטיפול בהם דורש לרוב הכשרה ספציפית וחלפים מאוד ספציפיים.

מצד שני יש לך את יצרני הניידים הגדולים אשר יש להם מערך שירות גדול ונרחב בכל רחבי הארץ, אשר משרתים הרבה מאוד עסקים. אני לא חושב שאייבורי היא הרשת המועדפת עלי לקבלת שירות של מחשב נייד.

2. איכות בנייה. פרמטר חשוב מאוד במחשב נייד. החברות הגדולות משקיעות המון משאבים בתכנון הניידים. זה מתחיל מפתרונות תרמודינמיים על מנת לפזר את ההספק בצורה אופטימלית עם כמה שפחות רעש ומינימום התחממות הרכיבים. ממשיך בסוג החומרים אשר משתמשים בהם (לא הייתי רוצה שהפלסטיק של המחשב יתפוצץ בגלל תנועה קטנה לא נכונה) ועד לאיכות המעגלים המשתמשים בהם.

מעבר לכך יש את נושא איכות המסך (אפשר לקנות פנל LCD 15" במחיר 50 דולר, וניתן לקנות גם ב-200 דולר - האיכות בד"כ בהתאם), איכות המקלדת והטאצ'פד שלרוב נופלת במחשבי MSI (ורוב הייצרנים העלומים) מאשר במחשבי המותג. תכנון לא טוב שגורם לקשיים בגישה לרכיבים שניתן לשדרג אותם (למשל זכרונות ודיסק קשיח) או אפילו פריסה לא אופטימלית של אנטנת ה-Wifi.

לבסוף יש גם נושאים ארגונומיים כמו מיקום יציאות, מיקום פתח אוורור (למשל - זה די מציק כאשר פתח האוורור העיקרי הוא בצד ימין, היכן שאתה משתמש בעכבר ואז הוא מבשל לך את היד), ואפילו התחממות המשענת לכפות על הידיים לפני המקלדת בגלל תכנון לא אופטימלי.

MSI עושים לוחות אם סבבה, כרטיסי מסך סבבה (למרות שגם אלה לא תמיד נחשבים בקצה העליון של הסקאלה) - אבל זה לא הופך אותם ליודעים כיצד לתכנן מחשב נייד. כדי להגיע לרמתן של היצרניות הגדולות, יש להשקיע הרבה זמן כסף, לצבור הרבה ידע וניסיון. הביקורות המעטות על ניידים של MSI תומכות במסקנות הללו בד"כ.

לבסוף - נקודה אחרונה שאני רוצה להעלות בנוגע לאיכות המחשב - מה קורה כאשר נגמרת האחריות. ברגע שנגמרת לך האחריות, אתה הופך להיות לקוח שבוי. אם מתקלקל לך הנייד, עלות התיקון שלו תהיה שחיטה (זה נכון לגבי רוב היצרנים). אז כאשר מתחשבים בעובדה זו, עדיף מחשב שהסיכוי שהוא יתקלקל - קטן יותר.

כמובן, מעולם לא השתמשתי בנייד של MSI - וגם אין לי שום כוונה לעשות כן. מחשב נייד בשבילי הוא כלי עבודה, ואני לא מוכן להפוך לשפן ניסיונות בשימוש בו.

לכן, גם לא ממליץ לאחרים להיות שפני הניסיון.

פורסם

טוב, אני לא נוהג לרשום את דעתי על חנויות כאלה ואחרות בארץ.

אבל אני כן בעל משב נייד של MSI שקניתי לפני כשנה בערך.

הדגם שאני קניתי הוא S425 והוא די דומה ל - S420 שאתה מעוניין בו.

אני יכול להגיד שאחרי שנה של עבודה איתו בלימודים בעיקר אני מאוד מרוצה ממנו, אני לא יכול להגיד שהוא כמו סדרת T של IBM לשעבר, אבל בהתחשב במחיר ששילמתי עליו לפני שנה הוא פשוט שווה כל אגורה שהשקעתי, אני לא אחד שיכול להרשות לעצמו להשתגע עם קנייה של מחשב נייד, מבחינת יציאה של חום מהמחשב, החום יוצא מצד שמאל אז אין בעיה לעבוד עם עכבר בצד ימין, עד היום לא הייתה לי בעיה עם המחשב וכשביקשתי לשדרג זכרון ל - 1 ג'יגה פשוט ניגשתי לאייבורי באר שבע והם שידרגו אותו בסניף, לא שלחו אותו למעבדה בקריית אריה בפתח תקווה - דבר שקרה לי עם IBM R50E (אחת הטעויות הכי גדולות שלי בניידים - כי סדרת ה - R לא דומה בכלל לסדרת ה - T) - כאשר הייתה לי בעיה במחשב IBM שלי שלחו אותי לפתח תקווה (אני גר בבאר שבע), אותו דבר כשהייתה לי בעיה עם מחשב נייד של HP (למרות שלא הייתי צריך להגיע לפתח תקווה, יש להם נקודת שירות בבאר שבע אבל היא לא מתקנת כלום, הם רק שולחים את המחשב הנייד בשבילך, דבר שמעכב עוד יותר את הטיפול), אני אומר שאם אתה גר רחוק מאיזור פתח תקווה - קריית אריה, תקנה את מה שנותן לך אחריות ליד הבית ולזמן הכי ארוך שיש, אני לא יכול להגיד שום דבר על אורך האחריות כי אף מחשב נייד לא נשאר איתי יותר משנה וחצי.

אני לא אומר שהמחשב הנייד של MSI הוא מושלם, אבל בהתחשב במחיר שלו ובאחריות שנותנים לו אני בהחלט חושב שהוא קנייה טובה. ברור שאם יש יותר כסף אז כדאי ללכת על DELL או LENOVO (עדיפות ל - DELL לפי דעתי).

מקווה שזה עוזר.

בכל מקרה תתחדש.

פורסם

בלבלות לפנים מה שנקרא.

תודה לשניכם. מצד אחד ראול "מפחיד" אותי (ובצדק מסויים) אבל מצד שני אופיר מחזק את מה שאני חושב - שזה לא כזה נורא. שנה של ניסיון אישי זה בהחלט משהו מהותי.

אגב, KSP הוסיפו לפטופ חדש למאגר שלהם:

‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1637‎

Core 2 7300 2GHZ

2GB 667

160GB HDD

15.4"

GeForce 8600M GT 256MB dedicated

DVD multi burner

WIFI, 8in1 Card Reader, BT, 2MP Cam

Vista Premium

שלוש שנות אחריות labour

משמע עבודה, משמע האחריות מהסוג הטוב?

נחשו כמה.. 7190 ש"ח!

בקיצור, אני יושב ומזיל פה ריר וחושב לעצמי שאולי זין על MSI ונוציא את האקסטרה אלפיים על מפרט כזה טוב במחיר לא רע בכלל.

בל נשכח, אני מקבל איכות בנייה ואחריות של דל ;D

ה- TURN OFF הוא שהמעבדות במרכז הארץ (אני גר בצפון) וזה שחזרנו למשקלים כבדים, אני לא יודע כמה נוח זה יהיה להסחב עם 2.8 קילו (מן הסתם הלפטופ עצמו זה לא הדבר היחידי שיש בתיק).

ובנוסף לכל הפטפטת הזאת, נניח וארצה ליצור רשת אלחוטית בין המחשב הנייח לנייד, איך הולכת התאימות בין b/g ל- N? אם בנייד יש N חובה שהכרטיס בנייח יהיה N? או שהוא מגביל ומתאים את עצמו כמו שסטיק של ראם מהיר מגביל את עצמו על לוח איטי?

פורסם

חחחח אחי הזול הזה בסוף יעלה לך מאוד ביוקר

תאמין לי כדאי לך לקנות מחשב ממקום אחר אפילו באלף שקל יותר זה משתלם סמוך עליי

ואם אתה לא רוצה.. אז בבקשה... לך לאייבורי ותקנה ותעדכן אותנו בהמשך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים