עבור לתוכן

האם ניתן ליישם את הרעיון הבא?

Featured Replies

פורסם

omrit

אני חושב שסוף סוף נפל האסימון.

אבל לפני כן, ברשותך, הבה נבדוק אם באמת נפל האסימון.

יש זיכרון פיזי = RAM

ויש זיכרון וירטואלי שהוא בכלל מתקיים בבסביבת המעבד (היכנשהו)

ללא קשר לכמות הזיכרון הפיזי, המערכת מקצה טווח של כתובות זיכרון שחלקו המיידי

40 מגה (כמו הדוגמא שנתת) מוקצה בזיכרון הפיזי והשאר 30 מגה תופס בזיכרון הוירטואלי.

עד כאן. (שלב אחר שלב)

אנא גלה סבלנות ותנסה לעזור לי בזמנך הפנוי.

תודה

נכון, חוץ מדבר אחד- הזיכרון הפיסי מוכל בזכרון הוירטואלי, זאת אומרת שבדוגמא שנתתי, 70MB מוקצים בזיכרון הוירטואלי ולא רק 30MB.

במילים אחרות הזיכרון הוירטואלי תמיד גדול (או שווה) לזיכרון הפיסי, תסתכל על הציור שציירתי.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ככה...

מהקישורים שהציגו כאן הספקתי להבין ששאלתי הראשונה אינה רלבנטית, מפני שאין כל קשר בין קובץ החלפה/דפדוף

לבין הזיכרון הוירטואלי.

אם יש קשר כלשהו, הוא בין כמות הזיכרון הפיזי הזמין לבין קובץ החלפה/דפדוף. ראשית, בכל מקרה מערכת ההפעלה,

כמו גם חלק מתוכנות מסוימות, לעולם ישתמשו בעבודה מול הדיסק.

שנית, הדעות חלוקות בין הגדרת גודל PF, אך לדעת כולם לא ניתן להתעלם ואו לבטל אותו בצורה מוחלטת.

כל שנותר הוא לבדוק את שתי ההצעות (שהוצגו בקישורים) לאופן הגדרת ה-PF ולראות איזו מהן מתאימה יותר לאופי

העבודה עם המחשב (אופיס, אינטרנט - המרת סרטים - משחקים וכו).

נו, מה אתה אומר? הצלחתי לדלג באלגנטיות על נושא הדיון שפתחתי תוך הסקת המסקנות המתבקשות לאחר עיון מעמיק

בקישורים? 8)

תודה רבה על סבלנותך. :xyxthumbs:

פורסם

בקצרה לגמרי (כי הנושא נטחן לגמרי בלינקים שאני מציג), כדי ליישם את הרעיון שלך (הגברת ביצועי קריאה/כתיבה) לדעתי תצטרך לעבוד עם SuperCache או IRAM או RAID.

אה, וואלה, אני רואה שאנחנו (אני ואתה) דנים בנושא הזה עוד מ-2005 :lol:

http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=117&mess=2321582

(כרעאזמה ופיקצייה הם יוזרים קודמים שלי)

פורסם
  • מחבר

וואלה, גדול אתה! :jump:

התעצלתי לחפש שם את הדיון גם מתוך מחשבה שאולי עם התקדמות הטכנולגיה אפשר יהיה למצוא פתרונות מעשיים ביתר קלות.

פורסם

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לעשות שום דבר כזה, תשאר עם 2-3 גיגה, או שתסבול את הבזבוז ב 4GB, ועוד שנה תתקין מערכת הפעלה שהיא 64 ביט שכבר רוב הדברים יעבדו שם כמו שצריך ותשים 500GB RAM אם אתה רוצה(אם יהיו סטיקים כאלו עד אז :smile1:)

פורסם
  • מחבר

סליחה על השאלה, אך איך אני בודק אם מערכת ההפעלה שלי היא 32 או 64 ביט?

אגב, היה נדמה לי שקראתי באחד הקישורים שמה שצריך לעבוד ב-64ביט זה המעבד, האם אני טועה או

שמישהו שם טעה?

פורסם

למרות כל הנאמר, כדי לנסות "לאנוס" את המערכת להשתמש כמה שיותר בזיכרון האמיתי (וכך להפיק אולי שיפור בביצועים), הייתי מנסה לבטל את ה-page file בוויסטה (אומרים ששם זה אפשרי על 2 גיגה ומעלה) או שם אותו על גודל מינימאלי ומקסימאלי זהה, נניח 50 מגה. הייתי משנה ל-100 מגה ואז 150 מגה (וכו') אם יש בעיות.

כדי לדעת אם אתה מריץ 64ביט: Start | Run | dxdiag

יהיה כתוב 64ביט במערכת ההפעלה אם היא 64ביט.

פורסם

סליחה על השאלה, אך איך אני בודק אם מערכת ההפעלה שלי היא 32 או 64 ביט?

אגב, היה נדמה לי שקראתי באחד הקישורים שמה שצריך לעבוד ב-64ביט זה המעבד, האם אני טועה או

שמישהו שם טעה?

כמו שאמרו מעלי, או לעשות- start->run->winver

אפשר לומר שאם אתה לא יודע- אז יש לך 32 ביט ;)

וחוץ מזה, בשביל להנות ממרחב כתובות זיכרון של 64 ביט צריך מערכת הפעלה שהיא 64BIT וגם מעבד שתומך ב64 ביט.

(כיוון שהרכיב שממיר כתובות זיכרון "וירטואליות" ל"רגילות" נמצא בחומרה- MMU (memory management unit)

פורסם

באותו נושא, פחות או יותר, מישהו מכיר תוכנה טובה/קלילה שכל זמן קצוב כלשהו (5-15 דקות) עושה רישום של מה שקורה במחשב? בעיקר מעניין אותי לדעת את היסטוריית השימוש בזיכרון (אמיתי וה-pagefile) והמעבד, וכמובן שימוש אינדיבידואלי של התוכנות העיקריות במחשב. יהיה נחמד אם זה ישמור פרטים רלבנטיים על תוכנות פופולריות כגון:

א. כתובות של כל הטאבים הפתוחים, וה-ACTIVEX שבשימוש שם.

ב. כמות זיכרון ומעבד שהפרוסס של הדפדפן גוזל.

ג. כנ"ל לגבי אימיול וכד' (כמות קבצים מורדים באותו זמן/התחברויות וכו'' - בקיצור מידע רלבנטי שבעזרתו אפשר ללמוד משהו על אופן הבזבוז של התוכנות השונות.

בסופו של דבר צריכים דו"ח כדי לדעת כמה אתה, בתור אדם מאוד מסויים, משתמש במשאבים ואיפה אתה מבזבז הכי הרבה. ככה תוכל לשנות מהרגליך, לשפר חומרה מסויימת, להחליף תוכנה וכו' - בקיצור תדע בדיוק מה קורה סביבך וזה נראה לי חשוב. אני יודע שוויסטה עושה מעקב אחרי השימוש שלך אבל לא נראה לי שהמעקב כזה מדוקדק כמו שאני מחפש/רוצה.

אם דבר כזה לא קיים, אז צריך להמציא אותו ;)

פורסם

באותו נושא, פחות או יותר, מישהו מכיר תוכנה טובה/קלילה שכל זמן קצוב כלשהו (5-15 דקות) עושה רישום של מה שקורה במחשב? בעיקר מעניין אותי לדעת את היסטוריית השימוש בזיכרון (אמיתי וה-pagefile) והמעבד, וכמובן שימוש אינדיבידואלי של התוכנות העיקריות במחשב. יהיה נחמד אם זה ישמור פרטים רלבנטיים על תוכנות פופולריות כגון:

א. כתובות של כל הטאבים הפתוחים, וה-ACTIVEX שבשימוש שם.

ב. כמות זיכרון ומעבד שהפרוסס של הדפדפן גוזל.

ג. כנ"ל לגבי אימיול וכד' (כמות קבצים מורדים באותו זמן/התחברויות וכו'' - בקיצור מידע רלבנטי שבעזרתו אפשר ללמוד משהו על אופן הבזבוז של התוכנות השונות.

בסופו של דבר צריכים דו"ח כדי לדעת כמה אתה, בתור אדם מאוד מסויים, משתמש במשאבים ואיפה אתה מבזבז הכי הרבה. ככה תוכל לשנות מהרגליך, לשפר חומרה מסויימת, להחליף תוכנה וכו' - בקיצור תדע בדיוק מה קורה סביבך וזה נראה לי חשוב. אני יודע שוויסטה עושה מעקב אחרי השימוש שלך אבל לא נראה לי שהמעקב כזה מדוקדק כמו שאני מחפש/רוצה.

אם דבר כזה לא קיים, אז צריך להמציא אותו ;)

ודאי שיש, זה חלק מהווינדוז שעוקב לך כל המשאבים של המחשב, הפייג' פייל ביניהם, SYSTEM MONITOR, (או PERFORMANCE MONITOR בויסטה):

http://www.theeldergeek.com/paging_file_performance_monitoring.htm

או יותר מפורט ומורכב:

http://articles.techrepublic.com.com/5100-6346_11-5073570.html

פורסם
  • מחבר

כדי לדעת אם אתה מריץ 64ביט: Start | Run | dxdiag

יהיה כתוב 64ביט במערכת ההפעלה אם היא 64ביט.

כמו שאמרו מעלי, או לעשות- start->run->winver

אפשר לומר שאם אתה לא יודע- אז יש לך 32 ביט ;)

וחוץ מזה, בשביל להנות ממרחב כתובות זיכרון של 64 ביט צריך מערכת הפעלה שהיא 64BIT וגם מעבד שתומך ב64 ביט.

(כיוון שהרכיב שממיר כתובות זיכרון "וירטואליות" ל"רגילות" נמצא בחומרה- MMU (memory management unit)

בדקתי בשתי הדרכים שהצעתם ולא ראיתי כל מידע רלבנטי, האם זה אומר שאני עובד עם 32ביט?

כאילו אמור להופיע רק אם זה 64ביט?

לגבי המעבד, אני מניח שזה לא רלבנטי לשאול, מפני שכיום כפולי הליבה כולם תומכים ב-64ביט.

פורסם

כן, אם לא מופיע 64ביט אז זה 32ביט.

לגבי פקודת המעקב - אני מחפש משהו שיגיד לי מה קורה עם הפרוססים - כלומר איזה מהפרוסס נוהג לבזבז זיכרון או לתקוע CPU נניח. לא מספיק לדעת כמה זיכרון/משאבים תפוסים בסה"כ בכל נקודה בזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים