עבור לתוכן

מסך LCD הפסיק לעבוד

Featured Replies

פורסם

אתמול בלילה פתחתי את המחשב לאחר שהוא היה סגור בשבת, וראיתי שהמסך לא עולה. שיחקתי עם החיבורים, החלפתי שקעים וכלום (הבעיה היא לא שהמסך אינו מזוהה ע"י המחשב, אלא שהוא פשוט לא מקבל חשמל/לא עובד פיזית).

המסך הוא מסך LCD של יונדאי, דגם ImageQuest L50A.

המסך (והמחשב) מחוברים לאל-פסק (UPS), ככה שאני לא חושב שמדובר בקיפצת מתח או משהו כזה..

הבעיה היא שאני לא יכול ממש לדעת איפה הבעיה.. יכול להיות הכבל חשמל, יכול להיות השנאי (שלפני שנתיים נדפק לי והחלפתי אותו לשנאי חדש), ואולי זה המסך שנשרף.

המסך בן 3 ומשהו.. חוץ מהשנאי הוא מעולם לא עשה לי בעיות. אין פיקסלים שרופים, לא עיוותי תמונה ולא כלום. יכול להיות שהוא פשוט ניצל את כל תוחלת החיים שלו ומת?

פורסם

לא סביר שהמסך נהרס בבת אחת בלי ששינית שום דבר מיד לפני. יותר סביר שנהרס השנאי. תנסה להשתמש בשנאי במכשיר חשמלי אחר שיש לך בבית כדי לבדוק אם הוא עובד. אם אתה עושה את זה; שים לב שהמתח שהשנאי מעביר זהה למה שהמכשיר דורש ושהזרם שהמכשיר דורש לא גדול ממה שהרשום על השנאי.

פורסם
  • מחבר

איפה בדיוק אני אמור למצוא שנאי שיתאים למסך? וכמה אמור לעלות שנאי חדש כזה?

תודה מראש!

פורסם

תנסה לחבר את המסך ישירות לשקע החשמלי, יכול להיות שהאל פסק(לא יודע כמה זמן יש לך אותו) אבל המצברים מתכלים ונחלשים

אם זה עדיין לא עוזר ננסה לחשוב על משהו אחר

פורסם
  • מחבר

זה הדבר הראשון שניסתי (לחבר אותו ישירות לחשמל..)

זה ממש מוזר כל הקטע הזה.. שנאים לא אמורים להחזיק שנים?

ומצאתי בבית 2 שנאים של מחשבים נישאיים שיש לי, אבל החיבורים לא מתאימים אז אין לי מה לעשות איתם..

כמה בערך צריך לעלות שנאי חדש?

פורסם

השנאי שלו הוא חיצוני?

כי בתמונות השונות באינטרנט לא רואים כי השנאי הוא חיצוני ואם הוא פנימי זו בעייה

פורסם

שנאים יכולים להתקלקל כי הם מכילים לרוב רכיבים שמתקלקלים עם הזמן.

כתבת בשאלה שלך שהחלפת שנאי לפני כשנתיים. תנסה לחזור לאותו מקום שהחלפת אותו בו ולבדוק אם זאת הבעיה.

אם זה שנאי חיצוני אז תבוא איתו לחנות ולבקש מהמוכר (ותודא שהוא מבין) שנאי עם מפרט וחיבור זהים. אני בספק אם יש כזה אבל אם יש אז זה אמור לעלות בסביבות 100 שקל.

אם זה לא עוזר אז תקח את המסך למרכז שירות.. קשה לעזור לתקן בעיית חומרה כזאת דרך פורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים