עבור לתוכן

החרדים :חוק האוסר על לימוד אנגלית ומדעים

Featured Replies

פורסם

אין סיבה!

זאת טיפשות לשמה!

הילדים שלי יעשו צבא 100% גם אם אני אהיה חרדי (מה שלא יקרה)

כמו שאמרתי, אני לא מצדיק אף חשיבה ב100%

ובנוסף גם החשיבה של "אני אשב בכולל והילדים שלי ימותו מרעב"

חרדתי אמיתי שפועל עפ"י חוקי התורה ילך לעבוד ויפרנס את המשפחה שלו

יודע מה הבעיה? שרוב החרדים לוקחים מהתורה רק את החלק שנוח להם. החלק שנותן להם זכויות ופוטר אותם מחובות.

מהחלק השני, שאומר שהזכויות האלו מורווחות כנגד ביצוע חובות מסוימות, מתעלמים. והתוצאה היא המצב שלנו היום.

• תגובות 133
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין לך מושג עד כמה אתה צודק.

היהדות היום היא לא מה שהייתה פעם, היא התעוותה מאוד, והכל בגלל הרבנים החרדים.

הם עושים מה שנוח להם לעשות, ומשמטים מה שלא.

פורסם

נכון.

בגלל זה ענין הדתיים הוא מורכב מאוד ומפוגל לקבוצות שונות, ולכן הכללה בכל נושא שהוא אינה לעניין

פורסם

החרדים כן משרתים בצבא, זה רק מיתוס, צאו מזה!

:lol:

פורסם

אין לי שום אינטרס לשכנע אותך, אבל אני כותב את זה בשביל להסביר את עצמי.

כתבתי החרדים כן משרתים בצבא, לא אמרתי כמה, ולא אמרתי "כל החרדים".

אבל מצד שני, ישנה קבוצה לא מבוטלת של חרדים שכן משרתים בצבא, וזו עובדה!

מעניין שאף אחד לא מדבר על השמאלנים שמשתמטים מהצבא...

פורסם

אם כל הכבוד למה שאתם אומרים.

הצבא שלנו הוא צבא חובה .....ולא מעניין אותי כמה חרדים כן הולכים לצבא וכמה לא. העיקר שכולם ילכו.

אני לא מוכן לשלם כסף על הבורות של אנשים אחרים.

אני גם לא מוכן לסכן את החיים שלי בלבנון ולא באף מלחמה בשביל עם שגוזל ממני את כספי.

הבעיה בחרדים זה שהכמות תופסת תאוצה . הדת שלנו נהיית פחות קטע של תרבות ויותר קטע של הפרדה.

אם הדת שלנו הייתה ברמה של תרבות עם ישראל ולא ברמה של חרדים וחילוניים, כולם היו הולכים לצבא , כולם היו עובדים.

כמו שיש מוסיקאי מצטיין וספורטאי מצטיין בצבא , כך גם יכול להיות " חרדי מצטיין".

פורסם

נכון.

בגלל זה ענין הדתיים הוא מורכב מאוד ומפוגל לקבוצות שונות, ולכן הכללה בכל נושא שהוא אינה לעניין

אף אחד לא מכליל

אבל נכון להיום לפי הלמ"ס, מעל 75% מהחרדים לא משרתים בצה"ל, לדוגמה. אתה מבין שזה נתון מוחץ, כן?

תלס, אני מסכים איתך ש 25% או פחות זו קבוצה לא מבוטלת, בהחלט, אבל המצב בהחלט לא מקובל.

אגב, עוד דוגמה קלאסית לבזבוז כספי ציבור בגלל שטויות של החרדים-

בטבריה לפני כ 7 שנים הוגשה בקשה לשנות כביש מסוים.

הטענה- מתחת לאותו קטע כביש היה פעם בית קברות.

הפתרון שהוצע- להגביה את הכביש ע"י הנחת לבנים חלולות בין הקרקע ובין השכבה הסלולה של הכביש, בשביל שגלגלי המכוניות הקדושות של החרדים לא יבואו במגע חס וחלילה עם קרקע טמאה X:

המחיר- 27 מליון דולר לכביש אחד אומלל.

פורסם

רוב הסיכויים שגם אם לא נשלם מכספנו על החרדים אנחנו עדיין נשלם אותו סכום X_ס (ילך למקומות אחרים אבל עדיין אותו כאב בכיס)

פורסם

אני מניח שזה מכיוון ששמאלנים שמשטמטים הולכים ללמוד מקצוע כלשהוא ולא נשארים בבית, מולידים מיליון ילדים וחיים מקצבאות

פורסם

Joni זה אתה?

sofer%202.jpg

פורסם

טחחחחחחחחחחח

תגדל שפם בר מצווה תבוא ללשכת הגיוס בתל השמור, תראה כמו חרדים מגיעים לשמה כל יום כדי לחתום על תופס שמאפשר שלהם לשבת ולגרבץ כל היום זה מדכא...

נשבע לך אם היו מחלקים לך נשק בזמן הצו הראשון כבר מזמן היו פה פחות חרדים, קשה שלא לבוא ולירוק להם בפרצוץ בבוז.

פורסם

באמת?

כמעט כל המשפחה שלי הם דתיים (המורחבת, לא המצומצמת) ואני נמצא בבית שלהם לפעמים ואני רואה את החברים שלהם (ולצערי גם כמה דודים שלי ככה) שמתגאים שהם לא משרתים בצבא ומגנים על המדינה שלנו כי היא לא פועלת לפי חוקי בתורה. פשוט ביזיון!

בליל הסדר האחרון היה דיון פילוסופי אם צריך לשרת בצבא או לא, ודודים הקיצוניים שלי טענו שהחילונים יותר מסוכנים מהערבים (לסבא וסבתא שלי כמעט נמאס, למרות שהם דתיים, והם כמעט זרקו אותם מהבית :lol:).

Joni זה אתה?

sofer%202.jpg

אהבתי! :lol:
פורסם

מה קרה?

קראתם משפט אחד ואתם ישר יורים?

אין שום מקום מוסמך שמאפשר לחרדים לוותר על שירות צבאי, ואם הייתה יודע קצת פילוסופיה הייתה אומר להם. רק חבל שאתה עסוק בשלך והם עסוקים בשלהם.

פורסם

אתה משווה את כמות הפציפיסטים שמשתמטים (ויושבים בכלא בד"כ בגלל זה) לכמות החרדים שלא מתגייסים?

פורסם

אין לך מושג עד כמה אתה צודק.

היהדות היום היא לא מה שהייתה פעם, היא התעוותה מאוד, והכל בגלל הרבנים החרדים.

הם עושים מה שנוח להם לעשות, ומשמטים מה שלא.

הכל מתועד בספרים מה היה לפני 200 שנה 300 שנה וגם 2000 שנה , אני אשמח לשמוע ממך מה השתנה ?

והיהדות לא התעוותה , השולחן ערוך אותו שולחן ערוך , הגמרא אותה גמרא המשנה אותה משנה .

דבר אחד השתנה והוא שפעם אפילו חכמי ישראל עבדו , ובתקופות מאוחרות יותר גדולי החכמים והתלמידים שלהם היו ממומנים על ידי שאר העם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים