עבור לתוכן

ההבדל בין המרובעי ליבה לבין הE6600 זה כמו ההבדל בין E6600 לבין הפנטיום 4 ?

Featured Replies

פורסם

:kopfpatsch: :kopfpatsch:

מי שאמר שמרובע יותר איטי מכפול חי בסרט!!

לפי הבנצי'ם שראיתי מרובע ליבה אוכל כפול ליבה לארוחת בוקר

יש תוכנות ומשחקים שהביצועים שלהם הם אותו הדבר בין מרובע לכפול אבל מצד שני אין להם בכלל תמיכה בכפול שלא נדבר על מרובע

ראיתי בכמה בנצ'ם שמשחקים הרוויחו בין 5-10 FPS רק בגלל שימוש במרובע

בכל מקרה המשחקים החדשים כמו UNREAL ונדמה לי CRYSIS תומכים באופן מושלם ב4 ליבות ויותר והמשחקים בעתיד שילכו ליכוון FPU וRAY TRACKING צריכום מינימום 4 ליבות כדי לעבוד למשל כמו QUAKE WARS הזה שאינטל הדגימה

התוכנות שיודעות לנצל 4 ליבות מרוויחות כמעט פי שתייים בביצועים ובזמן מאשר כפול ליבה

אני לא יודע איפה אתם חייים אבל כדאי שתתעדכנו

ועם הזמן התוכנות ממש נהיות כבדות והCACH הענקי שיש במרובע +4 ליבות יעזרו לך להפעיל כל מערכת חלק אפילו אם תפעיל אלף ואחד דברים עליו

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב יש לי שאלה קצת בסיסית אבל יכול להיות שהיא תענה לרבים פה על התהיות אם יעשו השוואה.

כרגע יש לי מעבד פנטיום 4 3.2GHz

ניקח לדוגמא מעבד E6600 בעל תדר 2.4GHz - האם הוא יפעל כשני מעבדים, כל אחד בתר 2.4GHz, או שהסה"כ ביניהם יהיה 2.4GHz? במקרה השני, היתרון יורגש רק ע"י תוכנות שתומכות בכפולי ליבה, והביצועים יהיו אף פחותים עבור תוכנות שלא תומכות.

במקרה השני זה אחרת מכיוון שזה כאילו שווה ערך למעבד "פנטיום 4 4.8GHz"...

בהנחה שכך המקרה, בשום מצב כפול ליבה בעל תדר זהה למרובע ליבה לא יוכל להפיק ביצועים טובים יותר שכן בשני המקרים יש שימוש בליבה אחת שנותנת ביצועים זהים בשני המעבדים.

או שהמקרה הראשון הוא הנכון ואז מרובע ליבה הוא ממש רע ליהודים.

פורסם

אני יסכם בקצרה.

אין שום קשר בין תדר המעבד לביצועים שלו(כשמדובר בין סדרות שונות כמו CORE וP4).

לכן כל ההשוואה של הזה כפול זה שווה זה לא נכונה מיסודה.

"או שהמקרה הראשון הוא הנכון ואז מרובע ליבה הוא ממש רע ליהודים."

:nixweiss::s07:

פורסם

מעבר לזה, התדר המפורסם הוא התדר עבודה של המעבד כולו, כלומר כל ליבה בנפרד גם עובדת בתדר הזה (חוץ ממקרים בהם יש אפשרות להוריד את התדר של ליבה אחת בשביל לחסוף בחשמל, אבל עד כמה שאני יודע אין כאלה עדיין).

פורסם

אם אין שום קשר אז למה לבצע המהרה של התדר...?

ומה כן יקבע את קצב העבודה והביצועים שלו?

פורסם

אם אין שום קשר אז למה לבצע המהרה של התדר...?

הבנת הנקרא למדת בבית ספר? :silly:

אין שום קשר בין תדר המעבד לביצועים שלו(כשמדובר בין סדרות שונות כמו CORE וP4).

ומה כן יקבע את קצב העבודה והביצועים שלו?

ארכיטקטורה.

פורסם

העניין הוא די פשוט.

תחשוב שלכל מעבד יש משהו שהוא יודע לעשות במחזור.

למשל, מעבד אחד יודע לעשות 10 פעולות חיבור. מעבד אחר יודע לעשות 20 פעולות חיבור ופעולת כפל אחת במחזור שלו.

עכשיו, אם המעבד הראשון עובד בתדר 1.5 גיגה הרץ, כלומר, 1 וחצי מיליארד מחזורים בשניה, זה אומר שהוא יכול לעשות 15 מיליארד פעולות חיבור בשניה. לעומת זאת, המעבד השני עובד "רק" בתדר של 1 גיגה הרץ, אבל זה אומר שהוא עושה 20 מיליארד פעולות חיבור בשניה.

זאת אומרת, שאם התחרות בין המעבדים היא על פעולות חיבור, המעבד ה"איטי" יותר מנצח.

עכשיו, בעולם האמיתי, יש הרבה מאוד פעולות שמעבדים יכולים לעשות, ובגדול המעבד ש"מנצח" הוא המעבד שביחס לתדר העבודה שלו, יודע לעשות הכי הרבה פעולות בשניה, מהסוג הפופולרי - כלומר מהסוג שבו תוכנות משתמשות הכי הרבה. החישוב של זה (אם בכלל אפשרי) יהיה מאוד מורכב וחסר טעם, לכן משתמשים בבנצ'מרקים (מבחני ביצועים) - מבחני הביצועים לוקחים תוכנות פופולריות ומראים כמה כל מעבד טוב בלהריץ את אותה התוכנה.

לגבי מרובע ליבה מול כפול ליבה - עד כמה שאני יודע, ההבדל היחיד בין המעבדים האלה הוא מספר הליבות. כלומר, יש לך בדיוק פי 2 יכולת בשניה, למי שיודע לנצל את זה (תוכנות שמותאמות ל-4 ליבות). מי שלא יודע לנצל את זה, פשוט יהנה מ-2 ליבות (או 1).

הבדל נוסף, למי שמתעניין באוברקלוקינג הוא, שמבחינה סטטיסטית, יותר סביר שתהיה ליבה שתגביל אותך באוברקלוק מבין 4 ליבות, מאשר מבין 2 ליבות... לכן באוברקלוק הוא אמור להיות פחות טוב (עד כמה שאני יודע).

מקווה שזה מספיק ברור...

פורסם

הסבר טוב, למדנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים