עבור לתוכן

המלצה ללוח אם + זכרונות עבור OC

Featured Replies

פורסם

היי השבוע הייתי מעוניין לעשות אוברקלוק למחשב שלי זה המפרט,

לוח אם Intel Lemont DP965LT

מעבד E6400

זכרונות 512 *4 של Twinmos עד כמה שזכור לי 667

כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7600 GS

עכשיו לפי מה שהבנתי אי אפשר לעשות בכלל ללוחות אם ,אז ככה מחר אחי קונה מחשב חדש.והוא אמר לי שאין לו בעיה לקבל את מה שיש לי.

התקציב שלו פחות או יותר 600 +- ללוח אם פלוס מחיר זהה ל 2G זכרון,עכשיו בגלל שאני מעוניין לעשות אוברק קלוק חשבתי לקנות זכרונות 800 ולהביא לו את הזכרונות שלי ולקנות לוח אם שמתאים לאוברקלוק ולהביא לו את שלי.

אין לי דרישות מיוחדות מהלוח.שיהיה כמה שיותר טוב לאוברקלוק יש אפשרות לחרוג מעט מהתקציב.

אותו דבר לגבי הזכרונות.

תביאו לי הצעות של לוח וזכרונות שנראה לכם הכי מתאים למפרט שלי לאוברקלוק.

פורסם

לא הבנתי, אתה אומר שללוח שלך אי אפשר לעשות OC ?

בכל מקרה לוח אחר שמעולה לOC ה965P-DS3 של GIGABYTE. יותר טוב ממנו הוא הP35-S3 אבל הוא עולה יותר ממנו.

לגבי הזכרונות אין צורך להחליף אותם גם בשביל OC.

פורסם
  • מחבר

הרעיון הוא לעשות אוברקלוק הכי גבוה שיש בחומרה ובסכום שיש לי,

יש לי אפשרות להחליף את הזכרונות ל 1G X 2 של חברה יותר טובה ל OC בתקציב הזה אז זה עדיף,במיוחד שעכשיו יש לי 512 *4 אז במקרה שאני ירצה להוסיף עוד זכרון אני לא יוכל ועכשיו עם אני יקנה 1G X 2 אז בעתיק אני יוכל להוסיף,

פורסם

אם אתה משקיע בזכרונות עדיף שתשקיע בתזמונים מהירים מאשר בתדר. אני ממליץ על אלו ובפרט שהם בנויים לOC כך שאם תצטרך [ומסתבר שלא] תוכל גם להעלות את התדר.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3008

שתבין, אם אתה לא עושה בכלל OC אז אין הבדל בין זכרונות בתדר 533 ל667, אח"כ אם תעשה OC אז תתחיל להרויח מהתדר של ה667.

פורסם
  • מחבר

אני בא להבהיר פה שוב,

אני מחליף את הרכיבים הנ"ל כדי לבצע אוברקלוק גדול עד כמה שאני אצליח!

אנא תמליצו לי על המוצר שאיתו אני יוכל לעשות אוברקלוק הכי מוצלח.

פורסם

קח תקרא את זה. זה אדם שמומחה בזכרונות, מעבדים וכל מה שקשור לOC. שים לב לסעיף 2.

אם אני לא טועה, דווקא עם ה E4400 אנשים שעושים OC נתקלים ב"FSB WALL" - מגבלת FSB שלא מאפשרת למעבד לעבוד ב FSB גדול יותר. אני חושב שמדובר ב FSB של 350MHz בערך, אבל אני לא בטוח ב 100% לגבי הערך הזה.

בכל מקרה, למעבדים שעובדים ב FSB של 800MHz יש מספר יתרונות כאשר מתוכנן OC כלשהו:

1. כמעט כל הלוחות היום תומכים ב FSB של 1066MHz בצורה טבעית, כך שהעלאת תדר ה BUS מ 200MHz ל 266MHz בכלל לא נחשבת כ OC ללוח, והלוח יעבוד באופן תקין בתדר הזה.

2. אם עובדים עם הזיכרונות ביחס 1:1, עבור מעבד שעובד ב FSB של 800MHz צריך זיכרונות של 400MHz בלבד. עבור מעבד שעובד ב FSB של 1066MHz, צריך זיכרונות של 533MHz. רוב זיכרונות ה DDR2 הנמכרים כיום הם בכלל 667MHz (זיכרון DDR2 הוא לכל הפחות 533MHz בכל מקרה), מה שאומר שאם מגדילים את תדר ה BUS ל 266MHz, ועובדים ביחס 1:1, זה בכלל לא נחשב OC לזיכרון, מה שמבטיח שהזיכרון יעבוד באופו תקין.

3. המכפלה - למעבדים שעובדים ב BUS של 200MHz, יש מכפלה גדולה יותר מאשר מקביליהם (מעבדים בעלי תדר קרוב) העובדים ב BUS של 266MHz. מכפלה גדולה יותר משמעותה מרחב תימרון גדול יותר כאשר עושים OC למעבד.

חוץ מזה, גם אם לא מתוכנן OC, למעבד שעובד ב BUS של 200MHz תמיד אפשר להעלות את תדר ה BUS ל 266MHz, ולהוריד את המכפלה, כך שבסופו של דבר תקבל מעבד בלי OC (או עם OC מינימלי), אבל עם ניצול טוב יותר של הזיכרון. לדוגמא:

ה E6300 עובד ב BUS של 266MHz והוא בעל מכפלה 7, מה שנותן תדר סופי של 1862MHz. הזיכרון ביחס 1:1 עובד ב 533MHz.

ה E4300 עובד ב BUS של 200MHz והוא בעל מכפלה 9, מה שנותן תדר סופי של 1800MHz. הזיכרון ביחס 1:1 עובד ב 400MHz.

אם נעלה את תדר ה BUS של ה E4300 ל 266MHz ונוריד את המכפלה שלו ל 7, נקבל תדר זהה לזה של ה E6300, כלומר 1862MHz, שהוא OC מינימלי ביותר (כל מעבד E4300 אמור ל"סחוב" OC קטן כזה), אבל הגדלנו את רוחב הפס לזיכרונות, ובכך שיפרנו את ביצועי המחשב בלי לעשות OC "אמיתי".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים