עבור לתוכן

מעבד ממחשב ישן להעביר ללוח אם חדש?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה,

קרתה לי בעיה מאוד מוזרה. לפני יומיים, העכבר פתאום הפסיק לעבוד (לא היה אור בכלל), עשיתי ריסט - המחשב עבד, עדיין בלי עכבר, אז ניסיתי לכבות את המחשב ולהדליק - ולהפתעתי לא ניתן היה להדליק. ברגע שאני לוחץ על הכפתור, המחשב נידלק לפחות משניה, במהלך זמן זה הספק מוציא אור כחול כזה, וכל המאווררים (כולל זה שעל המעבד) מתחילים להסתובב טיפה, ואז ממשיכים להסתובב עד לעצירה. הספק מפסיק לעבוד. חשבתי אולי הספק זו הבעיה, אבל מסתבר שלא. ניסיתי לחבר אותו למחשב אחר אותו הוא הריץ כמו גדול. חשבתי אולי המתג הפעלה של המחשב הוא הבעייתי - אבל הוכחתי שהוא לא הבעיה, שכן כשאני מחבר במברג את שני הפינים על לוח האם, המחשב נדלק לחצי שניה - בדיוק כמו כשלוחצים על המתג, ואז נכבה.

ניתקתי כל דבר שלא צריך - הארדיסקים, זיכרונות מיותרים, סידירום. ועכשיו יש רק לוח אם, ספק, וכרטיס מסך. ועדיין המחשב לא עובד יותר משנייה לאחר ההדלקה.

אם כך או הלוח אם או המעבד הבעיה... אני לא יודע איך לבדוק את זה. סביר להניח שהלוח אם הוא הבעיה. אך האם זה יכול להיות המעבד? האם מעבד לא תקין יכול להגיד לספק כח תפסיק לעבוד ? (מישהו כאן ניסה אולי לחבר רק לוח אם, בלי מעבד, לספק כח ולהדליק? מה קרה?). האם אתה מכירים דרך לבדוק?

בהנחה שהלוח אם הוא הבעיה אני ארצה לקנות חדש. מה יש לכם לומר עד עכשיו ?

פורסם

תנסה להיות בטוח שהחלקים תקינים ואז תנסה רק לוח כרטיס מסך זיכרון ומעבד וספק

פורסם

ניתקת את כל הזכרונות כרטיס מסך וכל מה שלא קשור להפעלת המחשב הכל כולל הכל ?

במידה וכן אז כניראה זה באמת הלוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים