עבור לתוכן

מה עדיף: איכות? או כמות? , 2 ג'יג OCZ מהירים או 4 ג'יג TWINMOS?

Featured Replies

פורסם

אהלן.

בחמש השנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה מעניינת. מי שידליק את המחשב שלו, ואיך שהוא עולה יכנס לטסק מנג'ר, יראה שהמעבד שלו נמצא על עומס נמוך (~40) למשך כמה דקות, למרות שהמחשב עדיין "עולה". הצצה על הנורה של הדיסק תגלה שהוא טוחן וטוחן.. עד שנמאס לו.

בקיצור, מה שקורה זה שהמעבד מחכה כל הזמן לדיסק. בעוד שכל אחד מאיתנו שקונה מחשב ישקיע קודם כל במעבד וסביבו, ורק בסוף יחשוב על איזה דיסק הוא לוקח (וגם שם הדילמה תהיה על הנפחים, ולא על איזה ביצועים הדיסק נותן בבנצ'). זה די מתסכל אותי, ולצורך זה במחשב האחרון שקניתי עשיתי ניסוי, ובמקום לקנות דיסק של 160 ג'יג , קניתי 2 של 80, תוך שימוש ברייד סטרייפ. הביצועים טובים יותר, אבל לא טובים מספיק.

נו, אז מה עושים?

אין לי מושג מה הקשר בין זה לכותרת, אבל הינה רעיון:

אם ננסה במחשב הבא לקנות 4 ג'יגה של חברה פשוטה, בלי לעשות אובר או משהו, במקום לקנות (הבחירה הטיבעית) 2 ג'יגה של משהו שמיועד לאובר, ישאר לנו איזה ג'יגה או שניים "פנויים". ואז בתיאוריה נוכל לעשות "מאונט" לספייס הזה בתור דיסק, ועלות עליו, נניח את הקאש של האקספלורר, או אולי את הדסקטופ.

נכון, המחשב יעלה יותר לאט (גם כי הוא צריך להעלות לראם את המידע הזה מהדיסק) אבל אחרי שהוא יעלה, שום דבר לא יעצור אותו. אולי יש לזה עוד שימושים (מישהו יודע אם ויסטה יודעת לנצל נפחים כאלה?), ואולי יש פיתרונות אחרים לבעיית הצוואר בקבוק הזו (יש משהו על דיסקים עם לוגיקה פנימית או משהו, לא מכיר, אולי מישהו מוכן להרחיב?).

בקיצור, האם יש שימוש הגיוני ל 4 ג'יגה, ואיך ניתן לפתור את בעיית הקריאה מהדיסק?

פורסם

יש תוכנה שהופכת חלק מהזיכרון RAM לזיכרון ווירטואלי

הווירטואלי זה הדיסק קשיח , ככה שהעומס מהקשיח יורד והביצועים מהירים יותר , מהירות גישה יותר מהירה טעינת תוכנות הרבה יותר מהירה וכמובן למשחקים זה מצויין

אני לא זוכר את השם של התוכנה אבל היה באתר תרד על זה תעשה חיפוש .

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה לומר לי שאם יש לי שני ג'יגה, נגיד על XP סטנדרטי, יש סיכוי בכלל שאני אגיע לSWAP?

כי אם לא, אז גם עם 4 ג'יגה אני לא אגיע לSWAP, ולתוכנה שהזכרת לא כל כך יהיה שימוש.

(או שאני טועה?)

פורסם

ב4GB מתחילה הבעיה של ה 32 ביט. רק אם המערכת הפעלה תומכת בכתובות 64ביט תוכל להשתמש בכל ה4GB של הזכרון כי יש עוד כמה דברים שממופים למרחב זכרון חוץ מהRAM וזה יוצר "חור" בתוך מרחב הRAM ולא כולו ינוצל.

זה נכון שאם תריץ חלק מהתוכנות מRAM DRIVE זה עבוד יותר מהר. יש גם פתרונות כאילו על הPCI BUS . עוד אפשרות זה להשתמש בזכרון FLASH לרוב NAND (בגלל סימטריות מהירות הקריאה והכתיבה) . הזמן גישה ל FLASH הוא בערך 25 מיקרו שזה פי 400 יותר מהר מדיסק קשיח. הבעיה עם FLASH זה המחיר שלו. אם אתה מוכן להתפשר במהירות כתיבה ואתה רוצה קריאה יותר מהירה אפשר להשתמש ב FLASH מסוג NOR ובוא הזמן גישה הוא כ 100 ננו שניות שזה פי 100,000 יותר מהיר מדיסק קשיח אבל קצב הכתיבה לרכיב אחד הוא כ 140KB לשניה (פי 40 יותר איטי מNAND ) במציאות אפילו פחות וזה לא כולל מחיקות שאפשר לעשות אולי 130KB לשניה (כשהFLASH מלא יחסית הכתיבה תהיה איטית באופן משמעותי).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני מחפש פתרון להמונים. אם תסביר בפורום שהזכרונות NOR טובים מה NAND אנשים יירדמו על המקלדת, אז אני מציע פשרה:

4 ג'יגה (זכרונות פשוטים, עולים כמו 2 של רציניים: ~1000 שח), חלונות 64 ביט (ויסטה באה אוטומט ככה?), ותוכנה למאונט של הזכרון לפייג' פייל(נגיד Supercache או RamDisk Plus).

פלוס אופצייה לרציינים להעלות את הקאש של האקספלורר גם לשם.

יש הסכמה? (אני מעדיף חוסר הסכמה. יותר מעניין.)

פורסם

סליחה ששכתי להתיחס לשאלה המקורית גם אם רק 3.5GB מה4GB ימופו תראה שיפור בביצועים. בכל מקרה אין כלכך סיבה לעבוד עם ramdisk כלכך כי לרוב מערכת ההפעלה דואגת לזה אבל אם אתה חייב זמני עליה מהירים אולי זה כדאי. לפי מה שהבנתי ההבדלים בביצועים בין זכרונות לא קריטי כלכך וגם תיזמונים יותר נמוכים לא הכי משפיעים (אם קוראים/כותבים 4KB במכה לDDR2 למשל התיזמונים הופכים ללא משמעותיים) . השעון של ה DDR משפיע הכי הרבה על הביצועים והבנתי שאפשר להשיג DDR2-800 פשוט ב 400-500 שקל ל 2GB . אם אתה משתמש במערכת הפעלה של 64 ביט אתה יכול אפילו לקנות 8GB .

אני לא בדיוק מבין למה אתה צריך את המהירות הזאת. הבנתי שבVista אפשר להשתמש בDisk on key כזכרון . אולי אפשר להגיד לWindows להשתמש ביותר זכרון ל disk cache ואז לקבל ביצועים יותר גבוהים בגישה לקבצים אבל אני לא בטוח עד כמה זה עוזר.

לי פעם היתה בעיה עם משחק טחן את הדיסק הקשיח כי הוא השתמש בהמון קבצים קטנים ( קוראים לו URW והוא כבר לא עושה את זה בגרסה החדשה). פעם חשבתי על הרעיון של להעתיק ramdisk ואז בחזרה לדיסק אבל זה היה די מעצבן אולי אפשר לעשות את זה עם קובץ BAT אבל התעצלתי. במשחק הזה יצור המפה בהתחלה היה החלק הכי איטי בגלל שהוא ניגש המון לדיסק הקשיח. מה שעשיתי הוא שהשתמשתי ב ramdisk רק ליצר את המפה שמצאה חן בעיני ואז העתקתי את השמירה לדיסק הקשיח ורצתי משם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים