עבור לתוכן

בעיה בקשר למודם כבלים.

Featured Replies

פורסם

שלום,

בן דוד שלי עבר לגור אצלי לבמשך חודש כאשר אצלו בבית יש ADSL ואצלי יש נקודה מוכנה לחיבור מודם של כבלים.

עכשיו מכיוון שלו היה ADSL בבית מן הסתם גם המודם שלו התאים לחיבור ADSL בלבד (למרות שנראה לי שיש מודמים המתאימים לשני השתשתיות למעשה :-X),

עכשיו התקשרנו לשירות HOT לגבי איך להשיג מודם, והם אמרו שצריך לעשות מנוי ולפי דעתי זה ביזבוז של כסף כי בדקתי מודם של מחשב אחר בבית על המחשב שלו והאינטרנט עבד כרגיל שם.

הבנתי שצריך לקנות מודם לכבלים אבל לצערי לא מכרו בחנויות מוכרות שהייתי בהם כמו אופיס דיפו ובאג.

לכן באתי לפה להתייעץ איתכם, מה עושים במצב...

אולי אתם מכירים מקום שמוכרים בו מודם (למשל אצל בזק יש חנות והם מוכרים שם מודמים ל ADSL ב30 שקל בלבד...).

תודה מראש :)

פורסם

בוא נתחיל מזה שלא יודע לי על מודמים שתומכים בשני התשתיות.

כדאי שהמרכזיה של הכבלים תזהה אותך אתה חייב לקנות את שירותי התשתית שלהם אפילו אם נגיד תקנה מודם באתר סחר שלא בארץ.

וגם אפילו אחר שתתחבר אתה צריך להגיד לספקית שלך שתעביר אותך מחבילת ADSL של בזק לכבלים.

פורסם
  • מחבר

אבל חיברתי את המודם שלי אצלו בחדר וזה עבד כרגיל. זו נקודת אינטרנט שמוכנה לשימוש.

למה שיהיה בעיות?

פורסם
  • מחבר

up

סליחה על ההקפצה, אבל מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

פורסם

פסדר כי אותו מודם היה משוייך.

תראה אני יכול לעבור עם המודם שלה הכבלים לשכן שלי ולתחבר בכיף...

לכי המרכזיה שלהם לא עובדת כמו בזק ששם חייב להיות באותו הקו.

מקווה שהבנתי.

נ.ב אל תקפץ יש סיכוי שתקבל אזהרה.

פורסם
  • מחבר

במודם אין מידע אישי, אז מה שאתה אומר לא רלוונטי.

אבל תודה בכל מקרה, אני כבר אסתדר איכשהו.

ומצטער על ההקפצה, לא אעשה זאת שוב =]

פורסם

במודם אין מידע אישי, אז מה שאתה אומר לא רלוונטי.

מי דיבר על מידע אישי ???

פורסם
  • מחבר

אני פשוט לא מבין למה שזה לא יעבוד אם כבר בדקתי עם המודם שלי אצלו בחדר בנקודה.

אין שום דבר אישי במודם, שם משתמש וסיסמא, ש HOT יודעים עליו.

אם היה לי פשוט שניים כאלה (זו בעצם המטרה של הדיון), שנינו היינו יכולים להיות מחוברים לאינטרנט כל אחד בעזרת הנקודה שבחדר שלו.

אני לא מבין למה צריך להיות בעיה עם "מרכזיה" וכל הדברים האלה.

יש לי כבר שתי נקודות מוכנות ושניהם עובדות.

יש לי מודם אחד ואני צריך לקנות עוד אחד, מישהו יכול להגיד לי איפה אפשר לקנות אם בכלל אפשר?

פורסם

אאא אתה מחובר לכבלים... עכשיו הבנתי.

תעשה רשת...

ולא אין אפשרות לקנות עוד מודם, (ז"א כפי שאמרתי יש אפשרות אבל זה לא יועיל כי הMAC של המודם אם אני לא טועה חייבת להיות רשומה אצל הכבלים וזה מה שמבדיל בין תשלום לכבלים לבין קניה עצמית).

פורסם

כל מודם שאתה מחבר לתשתית כבלים מזוהה על ידי HOT למשתמש אחד לפי הכתובת הפנימית של המודם כך שגם אם יהיה לך עוד מודם ותחבר אותו לשקע אז הוא לא יצליח לקבל תשתית שלא נדבר על זה שאתה צריך משתמש עם סיסמא מהספקית שחייבת לדעת על איזה תשתית אתה, כלומר אם אתה רשום בספקית כתשתית ADSL ואתה מנסה להתחבר לתשתית כבלים עם אותו שם משתמש וסיסמא זה לא עובד

אתה צריך ראוטר (בטח זה מה שהתכוונת שמתאים לשתי תשתיות) או לחבר את שני המחשבים בכבל רשת מוצלב ולשתף את האינטרנט (המחשב אליו מחובר המודם חייב לדלוק)... מקווה שהבנת.... :jump:

פורסם

זה בלתי אפשרי מאותו אזור מגורים, כן אפשרי כרגע מאזורים שרחוקים אחד מהשני, ולא טריוויאלי מדי להגדרה.

ומאוד מאוד לא חוקי, ונקרא גניבת שירות.

בשביל לקבל שירות אינטרנט מהוט, אתה צריך מודם של הוט , שצרוב בו MAC של הוט שמזהה אותך כלקוח שלהם

אחרת המודם לא יקבל שירות, זה לא כמו בבזק שאתה יכול לחבר כל מודם שבא לך לקו ה ADSL שלך ולקבל שירות.

הדיון הזה ננעל בעיקר בגלל שהוקפץ וגם בגלל שהוא עוסק בנושא לא חוקי.

gil678 - ברכות על האזהרה הראשונה שלך, אנא קרא את חוקי הפורום להבא,

כי באזהרה שלישית תורחק/תושתק מהפורומים לפרק זמן או לצמיתות, לפי החלטת צוות האתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים