עבור לתוכן

חיבור מודם של הוט לראוטר של בזק

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני מחובר לבזק כבר כמה שנים טובות, בחודשים האחרונים יש בעיה רצינית בתשתית אצלהו (בכל האיזור) והורידו לי את המהירות מ 5 מגה ל 750 קילובייט (!!!)

ועדיין יש בעיות וניתוקים.

דיברתי עם חברת הכבלים ואני מעוניין לעבור לשם לחיבור של 6 מגה, הבעיה שיש לי ראוטר אלחוטי של בזק כי אני עובד גם עם מחשב נייד.

השאלה שלי אם יש אפשרות לחבר מודם של הכבלים לראוטר (שהוא גם מודם) של בזק ?

פה יש פרטים על הראוטר חברת AZTECH דגם DSL 600EW בשרות חברת TNN

http://www.tnn.co.il/NewStore/shop2019/NewStoreFront/common/Image/Product/data/50490.PDF

יש לו גם חיבור USB וגם 4 חיבורי רשת בנוסף לחיבור האלחוטי שיש לו.

אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי, בתור אחד שמאוד מנצל את האנטרנט זה בעיה בשבילי להיות על 750 קילובייט.

תודה רבה,

מתן.

פורסם

הנתב הזה הוא נתב לADSL בלבד, אין לך אפילו לאיפה לחבר את המודם כבלים כיוון שיש לו מודם ADSL פנימי שהפורט שלו הוא RJ11 - חוט טלפון.

מה שאתה כן יכול לעשות איתו זה לבקש מהספק חיבור ללא חייגן, לחבר את המודם לאחד מכניסות הLAN של הנתב ולהשתמש בו כמתג + נקודת גישה אלחוטית.

זה אמור לעבוד בתיאוריה, לא ממש ראיתי את זה עובד אף פעם.

יהיה לך הרבה יותר קל ופחות כאב ראש לקנות נתב שיודע להתחבר גם לכבלים וגם לADSL ולא להיות תלוי בספק התשתית.

פורסם
  • מחבר

מה העלות של נתב כזה ?

תראה בתאוריה זה כן אמור לעבוד, השאלה איך זה בפועל ?

כי לא נראה לי שאמור להיות בעיה לחבר מודם לUSB או לאחד מחיבורי הרשת.

פורסם

אתה יכול לחבר את מודם הכבלים לאחת מיציאות הרשת של המודם/נתב שלך. אבל אז הנתב לא ינתב, אלא יתפקד כסוויץ' בלבד. אם יש ברשותך חיבור ללא חייגן, תוכל לחבר כך עד 2 (אולי 3) מחשבים. אבל אז, במקום להיות מחוברים ברשת ביתית, הם יהיו מחוברים רק דרך האינטרנט.

פורסם

מה העלות של נתב כזה ?

תראה בתאוריה זה כן אמור לעבוד, השאלה איך זה בפועל ?

כי לא נראה לי שאמור להיות בעיה לחבר מודם לUSB או לאחד מחיבורי הרשת.

תעשה חיפוש לגבי הנתב, יש פה ת'רדים על גבי ת'רדים, ואפילו בFAQ שבסטיקי אם אני לא טועה.

לגבי העבודה בפועל - לא ניסיתי מעולם, אבל מבחינת תיאוריה לא צריכה להיות בעיה. (לUSB לא תוכל לחבר, אבל ליציאת הרשת כן)

מה שQttP כתב נכון לגמרי, אז זה חומר למחשבה.

אני עדיין עומד מאחורי ההמצלה לקנות נתב.

פורסם

אם הולכים על מתג צריך לזכור לבטל את הNAT.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין גדול בזה ואני לא רוצה לעשות טעויות.

אם אני קונה נתב בסכום של 300 שקל

הוא יכול גם "לשדר" לי אנטרנט למחשב הנייד ובאותו הזמן לתת אנטרנט ל3 מחשבים נייחים ?

אמור להיות בעיה בגישה בין מחשב למחשב (LAN) ?

אם זה משנה וזה יכול לעזור איכשהו, אז יש לי HUB (רשמתי נכון ?) שלא בשימוש.

תודה

פורסם

כן - כל נתב בסיסי היום מכיל גם 4 יציאות LAN, מה שמאפשר חיבור של עד 4 מחשבים ברשת חוטית ללא צורך בשום ציוד נוסף. לא אמורה להיות שום בעיה עם גישת LAN.

HUB זה דבר מטומטם ואיטי (בניגוד לסוויץ'), ולא הייתי משלב אותו בשום רשת ביתית היום.

פורסם
  • מחבר

תודה.

האמת שטעיתי, יש לי סוויץ אבל אם יש בראוטר חיבור חוטי אז אין לי צורך בו.

ואני מבין שלא אמור להיות עם LAN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים